Свържете се с нас

България

Финансова секира за милиарди: ЕК видя гигантски грешки в сметките на Василев

Европейската комисия (ЕК) очаква българската икономика да нарасне с 1.8% през следващата година – далеч под прогнозата на финансовия министър Асен Василев, заложена като част от проектобюджета за 2024 г.

В своята официална есенна прогноза Брюксел ревизира в посока надолу прогнозата си от пролетта, когато залагаше 2.4% растеж за следващата година. Българският финансов министър все още очаква 3.2% растеж.

В същото време Еврокомисията леко повиши очакванията си за икономическия ръст за тази година – от 1.5 на 2%. Според Брюксел през 2025 г. икономическият растеж ще се повиши до 2.6%, уточнява economic.bg.

Новият доклад на Европейската комисия се сблъсква с прогнозата на финансовото министерство и по още един показател – данъчните приходи. Брюксел очаква ръстът им да се забави догодина в унисон със забавянето на икономиката.

Припомняме, че в разчетите на Асен Василев обаче данъчните приходи догодина ще нараснат почти рекордно с около 7 млрд. лв.

Европейската комисия все пак посочва, че вероятно позитивен ефект върху приходите ще имат мерките за подпомагане на събираемостта, които финансовият министър предлага.

Брюксел очаква също така бюджетният дефицит през 2025 г. да достигне 3.2%, което е над допустимото за присъединяване към еврозоната. По-голямата от планираната „дупка“ в бюджета ще е заради няколко крупни военни поръчки.

ЕК прогнозира към края на 2023 и началото на 2024 г. разходите на домакинствата да стагнират, повлияни от прогнозираното увеличение на лихвите.

Според Еврокомисията догодина българският износ ще нарасне с 4%, а през 2025 г. – с 2.6%, като това ще отразява възстановяването на експортните пазари, а базовият ефект от рекордния експорт през 2022 г. ще изчезне.

Европейската комисия отчита, че един от основните рискове пред икономиката е по-бавното усвояване на европейски средства и прилагането на Плана за възстановяване и устойчивост, които биха довели до по-слаби перспективи на растеж.

Прогнозите на Еврокомисията за инфлацията в България са сходни с тези на финансовото министерство – забавяне до 8.8% тази година, до 4% догодина и до 2.9% през 2025 г.

Очакванията са забавянето на инфлацията да се отрази и на ръста на заплатите, което постепенно да намали натиска върху разходите за труд.

---

България

Сами Хосни се набута и в „Игри на волята“. Там го чака жрицата на любовта Вероника Ланчева (СНИМКИ)

Сами Хосни стана известен като риалити звезда и иска да затвърди този свой имидж. След като го видяха колко струва във „Фермата“ и „Сървайвър“, сега е решен да се излага и в „Игри на волята“.

Да, Сами има физическата подготовка за тези предавания, но в тях лъсна и характерът му, който не е никак приятен. Той се оказа надменен и със самочувствие без покритие.

Във „Фермата“ единственото, което се запомни от него, е репликата му, че голямата награда от 100 хил. лв. не го блазни, защото тези пари ги изкарвал за дни. Той се опита да убеди всички, че е милионер, но трудно му се получи

Истината е, че Хосни наистина разполага с доста пари, които му осигуряват охолен начин на живот, но те не са спечелени с работа. Сами се е превърнал в истинско жиголо. Различни жени, при това на сериозна възраст, го „обяздвали“, а в замяна го издържали с щедри суми.

 

Интересното е, че в „Игри на волята“ той ще има своя колежка в занаята. Участие в следващия сезон ще вземе Вероника Ланчева, която участва в „Мис България 2013“. Тя стана по-популярна обаче с песен, в която участие взеха още близначката й Моника и фотомоделът Велина Узунова, която също участва в „Мис България“ преди 10 години.

Явно новият сезон на „Игри на волята“ ще бъде много слаб. Щом провали в живота като Сами Хосни и Вероника Ланчева ще участват, не предстои нищо, което да обогати аудиторията.

Източник: Crimesbg.com

---

България

55-годишната Николина Чакърдъкова опъна бръчки, сложи и нови зъби

С опънати бръчки и с нови блестящи зъби се появи в студио на Нова телевизия фолклорната певица Николина Чакърдъкова.

Това забелязаха наблюдателни зрители и коментарите в социалните мрежи не закъсняха.

55-годишната изпълнителка грееше с идеално изпънато лице, както и бели и перфектно наредени бели зъби.

---

България

МРЪСНИШКИ СНИМКИ! Жанета Осипова тегли кола на каишка

Свръхсила показа изкусителната сексбомба Жанета Осипова.

Преоблечена като зайче, плеймейтката тегли лек автомобил, като го води на каишка.

Дори и с дегизировка и огромни заешки уши, Жанета хваща мъжките погледи, тъй като от кръста надолу не залага на много дрехи.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com