Свържете се с нас

България

Фермери: Държавата ни обяви война, но ние излизаме на протест

Производители, участващи във Фермерски пазар „ОТ БГ“, който се провежда в Габрово, заявиха пред БТА, че с последната забрана на Българската агенция по безопасност на храните, която забранява продажбата на животински продукти, пазари за домашни животни и птици, както и изложби, на практика държавата им обявява война.

„Няма друга дума, с която да опишем това, което прави държавата, това е война. Те са против народа, те са против всички нас, които произвеждаме. Властимащите трябва да работят за нас, които по някакъв начин крепим икономиката, защото големите вериги не са икономика. Това е най-жестокото нещо, което може да се случи в една държава – това е допускането на големите вериги, а на агенциите им е забранено да ги проверяват. Трябва да излезем на улицата, трябва да се блокира държавата, да се блокират границите, за да ни чуят. Това трябва да стане още днес, не да се бави. Надяваме се да бъдем чути, никой не дава гласност на проблемите на хората“, заяви Пламен Газянов, производител на био ядки и продукти от тях.

Фермерският пазар в Габрово не нарушава заповедта на БАБХ, но участниците в изложението изразяват подкрепата си към производителите на продукти с животински произход, на които е забранено да продават.

Според Ивелина Елмазова, организатор на фермерския пазар в Габрово, фермерските пазари са практика в цяла Европа.

„Тези пазари се радват на положително отношение от властта, те не са преследвани и притискани в ъгъла, те се толерират, а в България това е точно обратното. Тук за дреболии се дискриминират производителите и фермите. В България има негативно отношение към тях. В Европейския съюз, големите вериги са задължени да предлагат продукти на местни производители в определен радиус. Такава практика освен, че тук не съществува, производителите и нямат право да влязат във веригите“, посочи Елмазова.

По думите ѝ, тези фермерски пазари са „малки светулки“ и се случват в цяла България заради каузата. Организаторите заплащат наем и нямат особен финансов смисъл, но смисълът е че хората трябва да бъдат обединени, за да запазят себе си, включително и храната си.

„Ако тази заповед продължи да е в сила в следващите месеци, ние организаторите на фермерски пазари ще сме принудени да преустановим дейността си. Не знам чиѝ интерес обслужва това, да има информация, че има заболявания по птиците, но фермерите и земеделските производители работят в условия и то е доказано, че могат да бъдат на пазара. Бих попитала, защо не спрат всички продукти по магазините, а спират само производителите“, допълва Елмазова.

Днес в Габрово се организира за пореден път Фермерски пазар „ОТ БГ“, той води началото си от времето на пандемията с Ковид-19 и цели да събере на едно място, на открито десетки производители на екологични продукти с растителен и животински произход, земеделски култури, захарни изделия и други. Според организаторите целта на фермерските пазари, които вече са с десетки издания е да предложат на потребителите разнообразие, но и възможност да си закупят натурални продукти, които отсъстват от големите търговски вериги.

---

България

Сами Хосни се набута и в „Игри на волята“. Там го чака жрицата на любовта Вероника Ланчева (СНИМКИ)

Сами Хосни стана известен като риалити звезда и иска да затвърди този свой имидж. След като го видяха колко струва във „Фермата“ и „Сървайвър“, сега е решен да се излага и в „Игри на волята“.

Да, Сами има физическата подготовка за тези предавания, но в тях лъсна и характерът му, който не е никак приятен. Той се оказа надменен и със самочувствие без покритие.

Във „Фермата“ единственото, което се запомни от него, е репликата му, че голямата награда от 100 хил. лв. не го блазни, защото тези пари ги изкарвал за дни. Той се опита да убеди всички, че е милионер, но трудно му се получи

Истината е, че Хосни наистина разполага с доста пари, които му осигуряват охолен начин на живот, но те не са спечелени с работа. Сами се е превърнал в истинско жиголо. Различни жени, при това на сериозна възраст, го „обяздвали“, а в замяна го издържали с щедри суми.

 

Интересното е, че в „Игри на волята“ той ще има своя колежка в занаята. Участие в следващия сезон ще вземе Вероника Ланчева, която участва в „Мис България 2013“. Тя стана по-популярна обаче с песен, в която участие взеха още близначката й Моника и фотомоделът Велина Узунова, която също участва в „Мис България“ преди 10 години.

Явно новият сезон на „Игри на волята“ ще бъде много слаб. Щом провали в живота като Сами Хосни и Вероника Ланчева ще участват, не предстои нищо, което да обогати аудиторията.

Източник: Crimesbg.com

---

България

55-годишната Николина Чакърдъкова опъна бръчки, сложи и нови зъби

С опънати бръчки и с нови блестящи зъби се появи в студио на Нова телевизия фолклорната певица Николина Чакърдъкова.

Това забелязаха наблюдателни зрители и коментарите в социалните мрежи не закъсняха.

55-годишната изпълнителка грееше с идеално изпънато лице, както и бели и перфектно наредени бели зъби.

---

България

МРЪСНИШКИ СНИМКИ! Жанета Осипова тегли кола на каишка

Свръхсила показа изкусителната сексбомба Жанета Осипова.

Преоблечена като зайче, плеймейтката тегли лек автомобил, като го води на каишка.

Дори и с дегизировка и огромни заешки уши, Жанета хваща мъжките погледи, тъй като от кръста надолу не залага на много дрехи.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com