Свържете се с нас

България

Ученичката в 12-и клас издъхва в болница с тежки наранявания, без да дойде в съзнание

Едно момиче от Враца в 12-и клас намира нелепо смъртта си посред нощ, несъгласно с бързото и опасно шофиране на свой познат. Гергана Тодорова е във фолксвагена на 19-годишния Димитър, който поканил в съботния следобед група приятели на разходка до пещерата Леденика.

Късно вечерта те се връщат към Враца и Гери няколко пъти предупреждава шофиращия, че ако не кара нормално, ще отвори вратата и ще скочи в движение.

Димитър е студент в София. За разходката е поканил още 18-годишен познат и 14-годишно момиче.

Както ще се разбере по-късно, Гери седи на лявата задна седалка и докато слизат с колата, недоволства, че Димитър кара с прекалено висока скорост по осеяния с коварни завои планински път.

Когато той продължава да натиска газта, момичето го заплашва, че ще скочи от колата, ако не намали. Младият шофьор не реагира и в един момент

Гери действително отваря задната врата в движение

Секунди по-късно тя пада в тъмното на асфалта и разбива главата си. Това става само на няколко километра от Враца на един от малкото прави участъци на пътя в района на така наречената трудовашка чешма.

Пътуващите в голфа изпадат в шок, но намират сили да качат обратно в колата окървавената Гери, която е в кома. Момичето е прието точно в 0,50 ч в неделя в спешния център. Оттам веднага уведомяват полицията за случая и пращат по най-бързия начин пострадалата в реанимацията с тежка черепно-мозъчна травма, други рани по тялото и много слаби жизнени функции.

Дежурен по това време е командирован столичен лекар, който веднага с екипа си и цялата налична апаратура на отделението започва битка за живота на момичето. Въпреки усилията на медиците около 4 ч Гери издъхва, без дори за кратко да дойде в съзнание.

Още през нощта полицията започва разследване на тежкия инцидент и разпит на свидетелите. Пътувалите с Гери обаче дават доста противоречиви показания и не са сигурни дали момичето наистина е скочило умишлено, след като отваря в движение вратата на колата, или просто е загубило равновесие.

Разследващите не изключват и други версии, но отказват на този етап да ги споделят. Разбра се единствено, че точно когато Гери е спорила със седналия зад волана Димитър,

14-годишно момиче е правило клип с телефона си.

Какво точно е запечатано там, може би ще стане ясно, след като приключи следствието.

След нелепата смърт на 18-годишната ученичка в социалните мрежи се появиха коментари, че Димитър от Косталево е известен любител на високите скорости. Според някои участвал и в дрифтове, организирани нелегално в околностите на Враца.

Съселяните му обаче отричат като нелепи подобни твърдения. Описват Димитър Димитров като уравновесен младеж, който загубил баща си наскоро и намирал време да се грижи за майка си.

От полицията във Враца не искат да пречат на досъдебното производство и коментираха само, че работят усилено.

Жестоката вест хвърли в скръб близките и приятелите на загиналото в първите минути на неделния ден момиче. Съучениците ѝ от гимназията по търговия и ресторантьорство се събраха пред сградата на училището.

“Споделям скръбта на моите ученици от загубата на Гери и не намирам думи да изразя собствената си тъга – каза класната ѝ Ирена Андреева. – Тя беше много добра ученичка, никога не отсъстваше. Беше двигател на класа за много полезни инициативи и искаше да продължи образованието си още догодина. Уви…”

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Пламна Беклемето

Нов пожар е възникнал в дере до старопланинския проход Беклемето. Най-вероятно огънят е причинен от мълния. Горят сухи треви и храсти в ниската част от южната страна на прохода, предава Plovdiv24.bg.

Към мястото са изпратени голяма част от пожарникарите, които гасиха огъня в село Отец Паисиево. Там е и директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов. С механизирана техника се правят просеки, за да не се допусне разпространението на огъня към Балкана.

Екипи на пожарната начело с началника на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ Димитър Бришимов остават в село Отец Паисиево. Днес ще се обхожда периметъра и се очаква ситуацията да бъде напълно овладяна, уточниха от РДПБЗН.

---

България

Проф. Попов тревожно: Имате ли тези симптоми, пипнал ви е летният COVID

„Изчерпа се имунитетът на хората след ваксинацията срещу COVID -19 и след боледуването. Вирусът непрекъснато мутира“.

Така проф. Георги Попов, началник на клиника по Инфекциозни болести обясни появата на COVID -19 през лятото.

„Симптомите на летния COVID -19 са лека температура – 37-38 градуса, болки в гърлото и лека кашлица. Може да има и стомашни проблеми. Все по-рядко се среща и онзи симптом за промяна на обонянието“, обясни инфекционистът.

„Ковид пак се появи, но това не е нещо изненадващо. След онези големи вълни в началото на пандемията този вирус придоби нов маниер на разпространение. Освен през есенно-зимния период, вече има втори пик и през лятото“, поясни проф. Георги Попов.

Експертът допълни, че това се дължи на два основни фактора: изчерпването на имунитета на ваксиниране и преболедуване, и на постоянната му мутация в шипчестия протеин.

За да поддържаме в оптимално ниво имунната ни система, инфекционистът сподели, че за целта трябва да се избягва стресът, повече да си почиваме, да консумираме здравословна храна и да водим здравословен начин на живот.

В заключение проф. Попов предупреди, че рано или късно вариантите на COVID-19 – „Флирт“ и „Флюке“, които в момента върлуват в САЩ и Западна Европа, ще дойдат и у нас.

---

България

ЧЕТИРИ зодии няма да знаят къде да си дянат парите! Голямата печалба е само въпрос на време:

Телец

За Телците цялата тази година ще бъде в знак на просперитет и изобилие.

Това се отнася особено за онези представители на знака, които се занимават с ИТ и социални мрежи. Портфейлите им ще са най-дебели през юни, а периодът на изобилие ще започне малко по-рано, около 25 май.

Скорпион

Скорпионите вече са владетели на финансовия сектор. През юни те могат да получат по-голяма сума пари, а през декември ви очаква наистина голяма сума. Тогава ви очакват нови бизнес възможности, които ще знаете как да инвестирате много добре

Овен

Най-богатият период за Овните ще започне в края на май. Но вие ще почувствате това влияние още през април, когато вашите планети и други влияния просто ще се изравнят. През летните месеци ще ви уважават още повече, което ще се отрази и на джоба ви.

Водолей

Водолеите са късметлиите тази година, защото това наистина е тяхната година. Справяте се добре от януари и ще продължите да го правите през цялата година. Пътят е широко отворен за всички ваши проекти, така че не се страхувайте.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com