Свържете се с нас

България

Труп лежи три дни на плаж в района на Дуранкулак, подозират човешка намеса СНИМКИ 18+

Сигнал за изхвърлен от морето мъртъв делфин. Трупът на животното повече от два дни се разлага на пясъка, разказва очевидец, цитиран от bTV.

Картинката е изключително неприятна. На плажа има и деца, и семейства. Има кучета. Хората си минават покрай трупа на животното, което е във все по-ужасно състояние“, разказа Елия Златарева.

По думите ѝ сезираните институции до момента са три – тел. 112, РИОСВ и ИАРА, откъдето по думите на Елия няма реакция.

Има следи от човешка намеса, а опашката му е вързана с въже.

„На мен ми прилича на мъчителна смърт, насилствена, причинена от човешка ръка заради раната на гърба. Точно, като да е стреляно от лодка. Може да са го вързали след това. Да са му отрязали перката. И да са го пуснали обратно. Поне на мен така ми изглежда“, обясни Елия Златарева.

Плажът е част от защитена територия. Делфините също.

„Северното Черноморие е изключително красиво място с много богата фауна. С много защитени птици, ендемични видове и е много важно не просто да слагаме едни етикети „защитени територии“, „защитени видове“, а наистина да ги опазваме и да се грижим за тях“, каза още Елия Златарева.

Какво казват от МОСВ и РИОСВ-Варна?

На място са били изпратени инспектори от РИОСВ-Варна за проверка.

От там посочват, че „при огледа е установен мъртъв обикновен делфин в силно напреднала фаза на разлагане. Вероятно става дума за случаен улов в рибарска мрежа“.

Проверката е установила, че в областта на опашната перка е омотано въже – вероятно част от рибарска мрежа, в която се е оплел бозайникът. По тялото на намерения екземпляр не са установени следи от умишлено умъртвяване.

Според данните от началото на годината, само на Северното Черноморие са констатирани 19 мъртви делфина.

От Министерството казват още, че като защитен вид мъртвият делфин може да бъде преместен само от органи с издадено разрешително от МОСВ.

По-късно от Община Шабла поясниха, че сигналът от 112 е стигнал и до тях. И уточниха, че делфинът ще бъде преместен през днешния ден, тъй като имат нужното разрешително. От началото на сезона е имало още няколко мъртви делфина на плажовете в общината.

Д-р Руско Петров от организацията „Зелени Балкани“ обясни, че държавният орган, който отговаря за бедстващи диви животни са РИОСВ-тата в района. Той обясни, че този проблем е доста сериозен и то из цялата страна.

„Колкото и да обвиняваме регионалните инспекции, те нямат необходимото оборудване, автомобили, горива. В тази ситуация някой е трябвало да вдигне „зеления телефон“ на РИОСВ-Варна“, добави той.

---

България

Сами Хосни се набута и в „Игри на волята“. Там го чака жрицата на любовта Вероника Ланчева (СНИМКИ)

Сами Хосни стана известен като риалити звезда и иска да затвърди този свой имидж. След като го видяха колко струва във „Фермата“ и „Сървайвър“, сега е решен да се излага и в „Игри на волята“.

Да, Сами има физическата подготовка за тези предавания, но в тях лъсна и характерът му, който не е никак приятен. Той се оказа надменен и със самочувствие без покритие.

Във „Фермата“ единственото, което се запомни от него, е репликата му, че голямата награда от 100 хил. лв. не го блазни, защото тези пари ги изкарвал за дни. Той се опита да убеди всички, че е милионер, но трудно му се получи

Истината е, че Хосни наистина разполага с доста пари, които му осигуряват охолен начин на живот, но те не са спечелени с работа. Сами се е превърнал в истинско жиголо. Различни жени, при това на сериозна възраст, го „обяздвали“, а в замяна го издържали с щедри суми.

 

Интересното е, че в „Игри на волята“ той ще има своя колежка в занаята. Участие в следващия сезон ще вземе Вероника Ланчева, която участва в „Мис България 2013“. Тя стана по-популярна обаче с песен, в която участие взеха още близначката й Моника и фотомоделът Велина Узунова, която също участва в „Мис България“ преди 10 години.

Явно новият сезон на „Игри на волята“ ще бъде много слаб. Щом провали в живота като Сами Хосни и Вероника Ланчева ще участват, не предстои нищо, което да обогати аудиторията.

Източник: Crimesbg.com

---

България

55-годишната Николина Чакърдъкова опъна бръчки, сложи и нови зъби

С опънати бръчки и с нови блестящи зъби се появи в студио на Нова телевизия фолклорната певица Николина Чакърдъкова.

Това забелязаха наблюдателни зрители и коментарите в социалните мрежи не закъсняха.

55-годишната изпълнителка грееше с идеално изпънато лице, както и бели и перфектно наредени бели зъби.

---

България

МРЪСНИШКИ СНИМКИ! Жанета Осипова тегли кола на каишка

Свръхсила показа изкусителната сексбомба Жанета Осипова.

Преоблечена като зайче, плеймейтката тегли лек автомобил, като го води на каишка.

Дори и с дегизировка и огромни заешки уши, Жанета хваща мъжките погледи, тъй като от кръста надолу не залага на много дрехи.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com