Свържете се с нас

България

Трагедията е огромна! Годеникът на 17-г. бременна Мария открил трупа ѝ в кладенец в Ямболско, а пастрокът ѝ…

Published

on

Годеникът на 17-годишната Мария Христова от стралджанското село Странско е намерил с двама свои приятели тялото на момичето в изоставен кладенец привечер на 19 август. Това разказаха местни жители, цитирани от „Телеграф“. Те са още в шок от случилото се с чаровното момиче.

Янчо Митев се насочил към обраслия двор, след като в продължение повече на денонощие от там се носел вой на кучета и чакали. След като хвърлил няколко камъка към дъното, изплувала ръката на годеницата му. Тялото било извадено денонощие по-късно от пожарникари и полицаи, междувременно бил извършен първоначален оглед в дома на жертвата.

Вътре царял пълен хаос. Единият креват бил направен на трески, съборени били столове и гардеробчето, навсякъде се въргаляли разпокъсани дрехи, сред тях открили и едната обеца на Мария, подарена ѝ две седмици по-рано, по време на тайния годеж от Янчо, разказаха поемни лица.

Мария била обявена за издирване заранта на 13 август от пастрока ѝ, който часове наред преди това обикалял из селото, разказвайки със сълзи на очите, че доведената му щерка е изчезнала в незнайна посока рано сутринта.

Още същия ден от РУ „Полиция“ в Стралджа разпространиха описанието ѝ: Слаба, висока около 1,65м, с черни дънки и синя тениска. Според молбата Мария е напуснала дома си на ул. „Райна Княгиня“ 4 около 20:30 часа предния ден в неизвестна посока.

Същия ден момичето ходило на преглед заради бремеността си в Ямбол, разказват нейни съученици от професионалната гимназия по земеделие „Христо Ботев“. Била весела, споделила, че с бъдещия си съпруг ще си имат близначета, на връщане позвънила на пастрока си Йовчо да я посрещне на автобусната спирка, защото напазарувала доста неща.

За последно Мария била видяна насред селото заедно с мъжа, който я бил отгледал от две годишна, когато дошъл от Стралджа с брат си и двамата купили къща в селото. Задържаният за убийството 44-годишен Йовчо Петров Стоянов нямал сключен брак с майката Тодорка, от която му се родили две момчета, хлапета помагали на семейството при пасенето на стотина овце и кози.

В деня, когато Мария е била убита, майката отсъствала от Недялско. Тя заминала на гости при сестра си в Русе, разказаха съседи. От дома отсъствали и братчетата – отишли да пасат стадото с един по-възрастен от тях младеж, защото Йовчо им казал, че не се чувства добре здравословно.

„Всичко звучи като в някакъв ужасен филм, в деня, когато Мария е била вече хвърлена в бунара, срещнах пастрока ѝ, учтив, мазен, поздрави ме, попита ме как съм със здравето“, обясни изкаралата два мандата като кметски наместник и в момента работеща като библиотекарка в читалище Тодорка Йорданова.

По думите ѝ Мария само за една-две години се превърнала в малка чернокоса красавица, ходела редовно на училище в Ямбол, но се влюбила в две-три години по-големия от нея Янчо и двамата се сгодили. Уж го направили тайно под претекст, че празнуват рождения ѝ ден в края на април, но нямало човек в селото, където живеят около 150 души, да не знае, че красавицата е бременна и скоро ще вдигат сватба.

Пастрокът Йовчо няма криминални регистрации, уточняват местните. Заедно с Тодорка често откликвали на покани да помогнат на възрастни хора: дърва да нацепят, двор да преобърнат с правите лопати, обичал да си пийва, но не бил злобен и в Недялско нямат спомен да е правил скандали или побоища.

„Гледаш го един шест на трийсет и пет, смирен, все надолу гледа, учтиво поздравява, а се оказва, че зад черупката се криел изрод!“, обяснява съсед, който от поемните лица разбрал, че убиецът е напъхал в устата на жертвата бикините ѝ.

Предполагаемият извършител на престъплението е задържан за 72 часа привечер на 20 август, в хода на аутопсията станало ясно, че Мария е била бременна в третия месец с близнаци, но единият плод е бил починал преди датата на гибелта ѝ. Предполага се , че убиецът е пренесъл мъртвото тяло в найлонов чувал до запустелия двор и го хвърлил с главата надолу в дълбокия близо 12 м бунар с надеждата, че никой няма да се сети да я търси там.

Денонощие след задържането по обвинение в убийство Йовчо Стоянов отказа да сътрудничи на разследващите, отрича да има нещо общо с гнусното престъпление, но събраните до момента улики и косвени доказателства недвусмислено показват, че той е извършител.

Очаква се днес състав на ямболския окръжен съд да постанови постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Приятели на жертвата разказват, че „татко Йовчо“ не криел мераците си към доведената си дъщеря. Имало случаи когато мераклийски пред погледите на всички я пощипвал по бузките и шляпал по дупето, като обяснявал, че това го прави защото я обича като своя, Дали преди да я удуши задържаният е правил опит да я изнасили или блудства, тепърва ще става ясно.

Продължете с четенето

България

Още по-страшен: Ковид-19 вече е с нови симптоми (кои са те)

Published

on

Ръководителят на Синдиката на парамедиците и фелдшерите в Русия Дмитрий Беляков заяви, че тази есен коронавирусът е променил симптомите си. Сега, отначало, заболяването е много лесно да се обърка с обикновената настинка или грип. Поради това хората не отиват на лекар навреме, цитира думите му ”Московский комсомолец”.

„Нов симптом на коронавирусна инфекция е тежката хрема, което не беше така преди“, каза Беляков в интервю за портала OSN TV.

В същото време той добави, че тази промяна не трябва да се свързва с отслабването на коронавируса, тъй като това не е така.

Той също така отбеляза, че сега инфекцията става все по-бърза. Според него, ако по-рано пневмонията се е развивала при пациенти на седмия ден, сега това се случва още на третия ден. Освен това подчертано цели и по-млади хора и най-уязвимите сега са между 25 и 50-годишните.

На свой ред лекарят Александър Едигер предупреди, че от първите дни пациентите с коронавирус вече имат симптоми, подобни на острия грип. Това е възпалено гърло и болки в гърлото, висока температура. Някои пациенти се оплакват от загуба на слуха със замаяност, а не само от загуба на обоняние. Това предполага, че вирусът засяга централната нервна система. В допълнение, пациентите имат продължителна кашлица с голямо количество храчки.

Едигер добави, че от предишните симптоми храносмилателните нарушения са останали, но сега те са по-изразени. В допълнение към диария са възможни гадене и повръщане, докато кръвните изследвания показват изразено повишаване на чернодробните ензими, което преди това не е наблюдавано.

Източник: https://vijti.com/

Продължете с четенето

България

Убиец излезе от затвора, отиде при жена в София и стана страшно

Published

on

Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Т.Т., на 32 години, за закана за убийство – престъпление по чл. 144, ал.3., пр.1, вр. ал.1 от НК.

На 02.10.2021г. между 05,00 и 06,00 часа в апартамент на ул. „Иван Вазов“, която се намира в центъра на София, Т.Т. се заканил с убийство на М.П., като насочил срещу нея пистолет и й казал: „По-добре ще ми е без теб, по-добре да умреш“.

След това 32-годишният мъж издърпал телефон от ръката на жената, извадил малък нож от джоба си и й казал: „Млъквай или аз ще те накарам да млъкнеш“.

Заканването възбудило основателен страх за осъществяването му у М.П.

Престъплението, за което Т.Т. е привлечен към наказателна отговорност, е наказуемо с „лишаване от свобода“ до 6 години.

Обвиняемият е осъждан за убийство и в началото на 2021 г. е излязъл от затвора. Той няма лични документи.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия Т.Т. за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Продължете с четенето

България

Вицето с рекордни постижения на Герджиков насълзи НДК: Да спрем омразата да осакатява родината и децата ни

Published

on

„Гордея се, че съм отгледала децата си в България, радвам се на три прекрасни деца и на един смел и любящ съпруг. Така се разви животът ми, че още от дете спортът ме научи на дисциплина и себеотдаване, с които постигнах национални рекорди, които навършиха 33 години само преди три дни“, заяви в началото на своето слово кандидатката за вицепрезидент Невяна Митева.

„Повече от 3 десетилетия службата ми за родината осмисля живота ми, даде ми самочувствие. Работата ми обаче в неправителствения сектор по различни каузи и оказване на помощ на деца с различни нужди и семейства, ми донесе удоволествореност“, допълни още Митева.

Тя сподели, че е взела решението си да се включи в тази надпревара, защото е време за обединение. „Не трябва омразата да осакатява живота ни. Благодаря на всеки един от вас, че застанахте до нас с имената си, историята си, постиженията си и достойнството си“.

Митева благодари на проф. Анастас Герджиков за отправената покана, като заяви, че за нея това е огромна чест и отговорност.

„Знам колко е ценно доверието и ще дам всичко от себе си и добротворчеството ще бъде първостепенна кауза за мен. Вие всички ме накарахте да повярва, че можем да дадем смисъл на думите – наистина обединени“, каза още Невяна Митева.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

България3 седмици ago

Още по-страшен: Ковид-19 вече е с нови симптоми (кои са те)

Ръководителят на Синдиката на парамедиците и фелдшерите в Русия Дмитрий Беляков заяви, че тази есен коронавирусът е променил симптомите си....

България3 седмици ago

Убиец излезе от затвора, отиде при жена в София и стана страшно

Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Т.Т., на 32 години, за закана за убийство – престъпление...

България3 седмици ago

Вицето с рекордни постижения на Герджиков насълзи НДК: Да спрем омразата да осакатява родината и децата ни

„Гордея се, че съм отгледала децата си в България, радвам се на три прекрасни деца и на един смел и...

България3 седмици ago

България лудна по професор Герджиков! Народни любимци звънят да се включат в издигането му

Актьорът Христо Шопов също влиза в инициативния комитет, който ще издигне ректора на СУ проф. Анастас Герджиков за президент. Шопов...

България3 седмици ago

Българският Индиана Джоунс: Българи, ние сме във война! Да я спрем с проф. Герджиков!

„Очертава се една нелоша президентска кампания с достойни кандидати“, заяви проф. Николай Овчаров, който е заместник-председател на Инициативнят комитет издигащ...

България3 седмици ago

Думите на Радев издават нервност, заяждане на дребно, безпомощност пред човека на духа

Фиксацията на Румен Радев върху Бойко Борисов, за съжаление, вече добива комични размери и кара настоящият държавен глава да прави...

България3 седмици ago

Полковникът от ВВС и олимпийка Невена Митева ще бъде вицето на проф. Анастас Герджиков

Полковник от ВВС Невена Митева ще бъде вицето на проф. Анастас Герджиков, твърди Епицентър.бг от свои достоверни източници. Тя е...

България3 седмици ago

Митева нахока Дончева за лъжата срещу проф. Герджиков: Трябва да се срамува, няма място в политиката

Не знам Татяна Дончева къде е видяла дългата ръка на ДПС в ИТН. И Христо Иванов с тази декларация в...

България3 седмици ago

Истината излезе! Конституцията е нарушена! Кирил Петков има документ, че не е канадец от 20 август.

Кирил Петков ще представи в Конституционния съд в указания срок – 9 октомври 2021 г., документа, удостоверяващ, че вече не...

България3 седмици ago

Честит ви октомври от служебното правителство: Колбасите 10% нагоре, хлябът с 25%, олиото с нови 15%

Основни храни сериозно поскъпват през октомври. От Асоциацията на месопреработвателите в България вече предупредиха за ръст на цените на колбасите...

България3 седмици ago

Сняг иде към България! Сателитни СНИМКИ

Интересна прогноза се появи от глобалния модел – GFS. Това съобщават синоптиците от Meteo Balkans („Метео Балканс“). „Ако прогнозата се...

България3 седмици ago

Проф. Анастас Герджиков наследник на прочути български родове, историята им е вълнуваща, имат връзка и с Левски

Приех да бъда издигнат за кандидат за президент на България от инициативен комитет, защото смятам, че в този тежък момент...

България3 седмици ago

Зловещи новини за Радев! Освен ГЕРБ, още Симеон II и част от БСП застават зад Герджиков

Днес се появи нова политическа бомба, свързана с името на евентуалния кандидат на ГЕРБ за президент. БЛИЦ припомня, че според най-новата...

България3 седмици ago

Трагедия в Пловдив! Бременна в осми месец с близнаци почина и бебетата загинаха

Тъжна вест от Пловдив. Бременна в осмия месец на 29 години и без придружаващи заболявания е починала от вируса в...

България4 седмици ago

Любо Нейков осинови дъщерята на починалия си брат! Приюти я, направи й собствен банков влог и пое и образованието й

Любо Нейков от няколко години се грижи изцяло за дъщерята на починалия си през 2013 година брат. Комикът дори официализира...

България4 седмици ago

Това е селото на богаташите в Еленския балкан СНИМКИ

Мерданя има славата на селото на заможните хора в Еленския балкан. Китно сгушено в полите му, то е населявано от...

България4 седмици ago

Мрежата прегря след кандидатурата на проф. Герджиков за президент

Професор срещу летец. Учен срещу невежа. Ерудит срещу бияч. Ум срещу юмрук. Познание срещу изчисление. Социалната мрежа прегря от коментари...

България4 седмици ago

КНСБ: От 1 януари минималната заплата трябва да стане 760 лева

Синдикатите предлагат от 1 януари минималната работна заплата да скочи със 120 лв. до 760, и това да доведе до...

България4 седмици ago

Жестока трагедия: Откриха осем трупа на девойки и младежи в Къща за гости

Осем тийнейджъри са починали от отравяне с въглероден оксид в Босна и Херцеговина, съобщиха местни медии, позовавайки се на официално...

България4 седмици ago

Извънредно! Ректорът на СУ проговори дали ще се кандидатира за президент, имаме голяма новина!

„Приех да бъда издигнат за кандидат за президент на България от инициативен комитет, защото смятам, че в този тежък момент...

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com