Свържете се с нас

България

Трагедията в Шумен е неописуема: Бивша учителка нарязана с трион след 18 години семеен тормоз

Неизчерпаемото търпение на жените при несполучливи връзки неусетно може да ги въвлече в руска рулетка. Мъчителна и по-бавна от куршума е тази смъртоносна игра за Галина Димитрова от Шумен, майка на 2 деца, съобщава вестник „24 часа“. Жената 18 г. търпи тормоза на Стефан Стефанов, с когото живее на семейни начала. Той я бие и я връзва с белезници за леглото. Галя бяга от него чак в Канада, но след време се връща. Нейни близки я съветват да напусне Стефан, но тя вече гони 50 г. и казва, че й е късно за нова връзка.
През лятото на 2016 г. Галя изчезва. На 21 август останки от разчленения й труп са намерени в 5 чувала в килер на двора на Стефан на ул. “Червена стена”. ДНК експертиза потвърждава, че жертвата е именно тя.

На дело по съкратената процедура Стефан е осъден, но и то като стотици други се затлачва заради процесуални нарушения и се прехвърля между съдебните инстанции. На 13 декември Стефан отново ще застане пред Варненския апелативен съд, където обжалва наказанието от 13 г. и 4 месеца затвор, наложено му при второ гледане на делото в Шумен.
“Съжалявам за стореното, но не мога да върна времето назад”, казва той пред съдия. Прави самопризнания и твърди, че осъзнава вината си. Прокуратурата иска за него 30 г. затвор – максималното наказание, което подсъдим може да получи в дело по съкратена процедура, При такива дела наказанието автоматично са намалява с 1/3.

Стефан е зад решетки от 22 август 2016 г. Връзката му с Галя започва през ноември 1997 г. и двамата заживяват заедно, макар че тя още няма развод с първия си мъж. След година им се ражда дъщеря. Галя работи като учителка, а Стефан е железар и има работилница в двора си. Отношенията им от самото начало тръгват на зле. Стефан е раздразнителен, агресивен, често пие и посяга на жена си. Галина крие причините за синините по лицето си, но в края на 2012 г. не издържа и замисля да иде при сестра си, която живее в Канада. С помощта на леля си заминава през януари 2013 г.
Дъщеря й остава в България и Галина държи връзка с нея по скайп, тайно от Стефан. Той също заминава в чужбина и грижите за детето поемат бабата и дядото. След 4 месеца Галя се връща в България, а след нея и Стефан. Двамата пак заживяват заедно, но проблемите не спират. През октомври жената търси помощ в полицейския участък в Шумен и той издава временна заповед за защита от домашно насилие.

На 11 декември 2013 г. районният съд отстранява Стефан за 18 месеца от семейното жилище и му налага забрана да го доближава.
Стефан не спазва ограниченията. На 17 февруари 2014 г. със следи от побой по лицето Галя се оплаква в полицията от Стефан. Следва бързо производство, което приключва със споразумение. През 2015 г. срещу Стефан е заведена преписка, че на 30 юли е лишил от свобода жена си и дъщеря си. По сигнал 2-ма полицаи отиват в къщата му и заварват Галя закопчана с белезници за леглото. Разбират, че преди нея и дъщеря й е била вързана така. По-късно обаче двете отказват да свидетелстват и делото е прекратено.

Но не и семейните войни. Стефан не успява да контролира дъщеря си, която взема наркотици, и упреква за това майка й. За да се спаси от тормоза, през септември Галя отново бяга в Канада.
Връща се през юни 2016 г. и живее около месец при своя син от първия й брак с учител. В началото на август се нанася в жилището на покойните си родители във Варна. Стефан обаче се появява и там. Съседка свидетелства, че го е виждала в асансьора, да пуши на терасата и да излиза от входа.
На 8 август Галя се обажда на леля си, че ще ходи в Шумен, за да получи рента от наследствени ниви. Стефан я чака пиян на гарата и настоява да отиде с него. Дори издърпва куфара й, но Галя отказва. До 12 август живее у леля си, но преди да тръгне за Варна, се среща със Стефан.

На другия ден той неочаквано се обажда на дъщеря им и казва, че майка й не е добре. Можело да е с лек инсулт или инфаркт. Момичето настояло да говори с майка си. След 2-3 часа Галя се обажда и казва, че й е станало лошо, но не е ходила в болница.
Това е последният контакт са нея. Галя изчезва и синът й тръгва да я търси, полицията също, но напразно. След седмица от двора на Стефан се разнася воня. Полицаите вече подозират, че е замесен в изчезването на Галя, и претърсват всяко кътче в имота му. На 21 август откриват нарязани части от трупа на Галя. Те са само 47 кг, къде са останалите, и до днес не е ясно. Според експерти жената е починала от остра кръвозагуба заради срязване на шията. По тялото й има 5 прободни рани. След убийството Стефан отрязва главата, а после прави още 4 среза на трупа с моторен трион. Слага частите в чували и реди буркани с компоти върху тях.

Година след като е разкрит, той е осъден след дело по съкратена процедура в Шумен на 13 г. затвор и 100 000 лв. кръвнина, която трябва да плати на сина на убитата. Но на 19 март 2018 г. Варненският апелативен съд връща делото заради неясноти и противоречия в обвинителния акт за времето и начина, по който Стефан е опитал да се отърве от трупа.
През май е издадена нова присъда – 13 г. и 4 месеца затвор. Съдът решава, че убийството е било извършено внезапно и не е предумишлено, за което се предвижда доживотен затвор, а при съкратена процедура – най-много 30 г. затвор. Осъжда Стефан по основния законов текст за убийство (чл.115 от НК), който предвижда до 20 г. затвор.
Според прокуратурата Стефан е посегнал на Галя, защото е искала да живее без него. Първият съдебен състав в Шумен приема тази теза, но вторият – не. Какъв е истинският мотив на убиеца, така и не става ясно. Стефан сега уверява, че с всеки изминал ден в затвора все повече съжалява за стореното.

Касапинът купил кола с пари на Галя и катастрофирал
След убийството Стефан Стефанов намерил спестени канадски долари на Галя, обменил част от тях и купил на старо форд с чужд номер. Но още същия ден катастрофирал с него. Според прокуратурата колата му била нужна, за да скрие трупа. Но според втория съд в Шумен, гледал делото, доказателства за това няма.
Потрошената кола е закарана на ремонт на 16 август 2016 г. Същия ден Стефан си купува моторна резачка, за да разфасова трупа. Експертизите по делото показват, че тялото на убитата е престояло между 7 и 14 денонощия, преди да бъде открито на 21 август 2016 г.

Според съдебнопсихиатричната експертиза Стефан страда от „личностно разстройство с нарцистични и дисоциални черти“, не може да контролира емоциите си и е егоцентричен. Първата му версия, че само е ударил Галина с руска точилка по главата при скандал и под влияние на алкохола, не се потвърждава. За криминалистите е безспорно, че жената е убита с „остър и режещ предмет“, вероятно нож. Той обаче не е открит. Преди убийството Стефан е осъждан неведнъж затова, че е карал пиян.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

ПОКЛОН! ПОЧИНА ГОЛЯМА АКТРИСА!

Почина актрисата Шанън Дохърти, съобщи списание „Пипъл“. Тя си е отишла на 53 г., след битка с рака.

През февруари 2020 г. звездата от „Бевърли Хилс 90210“ призна, че се бори с раково заболяване, което дотогава пазела в тайна. За първи път Шанън е диагностицирана с рак на гърдата през 2015 г. Тя влиза в ремисия през 2017 година. Но заболяването се е завърнало през 2020-а … и този път било още по-агресивно. Тогава актрисата заяви, че е диагностицирана с рак в четвърти (последен) стадий, предаде Нова тв.

През ноември 2023 г. стана ясно, че болестта вече се е разпространила в костите ѝ, а самата Дохърти казваше, че не се предава.

Още скръбни вести:

Известният фитнес водещ Ричард Симънс почина на 76-годшна възраст.

Симънс е открит мъртъв в дома си в Холивуд Хилс, Лос Анджелис, Калифорния, пише Sky News.

Той почина в събота – ден след 76-ия си рожден ден, като вероятна причина е естествена смърт.

В петък Симънс сподели съобщение в социалните мрежи, в което благодари на феновете си за пожеланията за рождния му ден: „Благодаря ви… Никога през живота си не съм получавал толкова много съобщения за рождения ми ден! Седя тук и пиша имейли. Желая ви най-прекрасния остатък от вашия петък. , Ричард.“

Симънс беше фитнес инструктор и мотиватор повече от 40 години, преди да напусне общественото внимание.

По-рано тази година той разкри, че е бил диагностициран с рак на кожата, с поредица от публикации в социалните медии.

Известен със своя ентусиазъм и хумор, Симънс беше един от пионерите в света на фитнеса. Той участва в 65 фитнес видеоклипа, от които са продадени на повече от 20 милиона копия.

Инструкторът също така имаше собствено телевизионно шоу, „Шоуто на Ричард Симънс“, което продължи четири години и получи няколко награди Еми.

През цялата си кариера той беше критик на модните диети и наблягаше на плановете за здравословно хранене и упражнения.

По-рано тази година Симънс се обяви против създаването на биографичен филм за живота му с участието на актьора и комик Поли Шор.

„Току-що получих съобщение като всички останали, че красивият Ричард Симънс е починал. Надявам се, че е в мир горе на небето“, написа Шор в X. „Ти си единствен по рода си, Ричард. Невероятен живот. Невероятна история. Счупиха делфинските гащи, когато те направиха. Почивай в мир, приятелю. Почивай в мир.“

Скръбна вест покуси българския спорт! Олимпийският вицешампион по джудо от Игрите в Москва през 1980 година Димитър Запрянов си отиде от този свят на 64-годишна възраст. Най-титулуваният състезател в историята на родното джудо почина след дълго боледуване.

Запрянов два пъти участва на най-престижния спортен форум на планетата, а в Сеул 88 остава на крачка от подиума – пети. Трети е в света от първенството в Сеул, но през 1985-а, носител е на три медала от Европейски първенства в тежка категория.

Дните до Париж

През 1984-а пък печели сребро от турнира „Дружба“, който заменя олимпийските игри. Четири пъти триумфира на турнира „Освобождение“. През 2001 година е обявен за най-добрия джудист у нас за изминалото столетие от родната федерация. Датата и мястото на поклонението ще бъдат обявени допълнително.

---

България

Дебора Михайлова се съблече по бански (Нарязаната девойка не се притеснява от белезите по тялото)

Малтретираната преди време девойка се върна към нормалния живот, видя клюки.нет. Дебора завърши успешно средното си образование и стана абитуриентка. След края на училището момичето започна и работа. Както стана ясно в козметично студио в родния с град Стара Загора. Където ще слага мигли на клиентките си.

original

Но в разгара на жегите Дебора Михайлова е намерила време и да отскочи до морето. Това се вижда от нейни постове в Инстаграм. Където тя позира смело по бански. Хубавото момиче не се притеснява да покаже на плажуващите белезите по тялото си, които все още си личат. И няма как да е иначе, тъй като 400 медицински шева, които й направиха по тялото няма как да изчезнат яко дим, а са си там.

original

Има белези  както по целите си крака, а даже и по гърдите. Малтретираното преди време момиче не издава  къде прекарва лятната си почивка. Но най-вероятно е на някоя българска дестинация по нашето Черно море.

„Морето и щастието съществуват”, написа стаарозкорката в Инстаграм. А почитателите я хвалят за смелостта да се покаже и са категорични, че изглежда наистина отлично.

---

България

Извънредно: Огромна трагедия потресе България

Култовият крими герой Деян Иванов, по-известен като Китаеца е издъхнал от свръхдоза в „Реанимация“ на УМБАЛ-Бургас. Това съобщи EraNova.

Той е бил арестуван снощи около 3:00 часа при акция на полицията, но за да скрие следите си, преди ченгетата да нахлуят в дома му, глътнал пакет с около 20 грама пико и именно заради това бил откаран по спешност към УМБАЛ-Бургас, където въпреки лекарските усилия, е починал.

В дома му, в квартал „Меден рудник“ униформените откриха 2 килограма трева, около 300 грама кокаин и 300-400 хапчета.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com