Свържете се с нас

България

Топкриминалистът Ботьо Ботев посочи какви 2 мистерии витаят около смъртта на Ангел Христов

В сферата на престъпния свят те попадаха в това поле на полезрение, особено след като напуснаха състава на баретите. Там стана един скандал, причините за него са много .

Това заяви топкриминалистът Ботьо Ботев в ефира на Нова телевизия.

„Противоречия имаха с ръководството. Към онзи етап трябва да се познават условията и обстановката. Имам предвид, че отрядът на баретите, влизаше в контакт с раждащата се престъпност. Първите прощапулници в България, бих казал“, заяви той.

„Това един генезис, който търпи промени от гледна точка на психологията на дейността им. Те са били вързани с пряката организация на конкретни мероприятия, свързани с престъпния свят. Много от тях са имали предварителни позиции в тези сфери. Тогава ставаха граби и различни престъпления“, обясни криминалистът.

„Това бяха първоначалните прощъпулници на организираната престъпност. Тези момчета имаха досег, комуникация и контакти с тези хора. На базата на някои неразбирателства в самото ръководство на баретите, се случи така, че една много голяма група напусна баретите. Те отидоха след това пряко в различните структури на раждащата се организирана престъпност“, смята Ботев.

„Не мога да кажа, че някой ги е пазил. При конфликта, който се възроди преди в баретите, повечето хора отидоха във вече организирани престъпни групи. Те бяха много полезни за тези групи, защото са били подготвени. Галеви обаче не са били слуги на родени структури. Те тръгнаха по един свой път и се отделиха в Дупница. Там създадоха връзки и позиции на съвсем друга основа“, каза Ботев.

„Те започнаха една дейност в самия регион на Дупница, а после разшириха това. По различни канали достигах до това какво всъщност правят. Техният ръководител на група, аз го взех в отдела при мен. Той беше свястно момче, беше ръководител на Галеви, Пешко Рунев се казва. Беше младо и интелигентно момче. То не тръгна по техния път, но беше в близък контакт с тях. От него научавах много неща“, призна Ботев.

„В слънчев бряг стана един от първите сблъсъци между руските структури, които се опитваха да влязат там. Стана скандал в дискотеката „Златна ябълка“. Единият руснак бе убит, друг в тежко състояние. Неадекватните действия на полицията към онзи момент, усложниха изключително много работата по разкриването на това убийство. Това беше първият етап, в който аз със своя екип се намесих“, обясни той.

По думите му тогава дори е имало барети, но той не пожела да спомене име.

„Имаше барети, които служеха на Васил Илиев, който се очертаваше като вожд. Това убийство се прикри заради неадекватните действия на полицията“, каза той.

Според него Галеви от Васил Илиев и борците му и са били по-интелигентни и са се обособили в Дупница.

„Аз съм ги ползвал Галеви по различни случаи, държава също. Имаше преди години среща с Румен Петков, който беше шеф на МВР. Тогава вече Галеви се бяха оформили като това, което са – от другата страна на барикадата“, каза още Ботев.

Той бе запитан дали наистина е починал от естествена смърт:

„Защо и кой възприема тезата кога Галев е в България. Кога той е бил тук. Възможно е от по-рано, че е бил тук. Странен е фактът, как така и защо, след неговата смърт, която явно е естествена, защо беше организирано нелегално погребението му от близките му. Има факти и неща от обстановката, че там неразумно са подготвили погребение тихомълком“, каза криминалистът.

Според него държавата не е знаела дали Галеви са били в страната.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Синоптиците – бягайте от този град другата седмица!

Сериозно предупреждение за времето през другата седмица за голям наш град.

Не се вижда краят на горещото време. Това показва справка на Plovdiv24.bg в специализираните сайтове за синоптични прогнози.

Днес, утре и в петък очакваната максимална температура например в Пловдив е 38 градуса.

Събота, неделя, понеделник и вторник (13 – 16 юли) живакът ще достигне 39 градуса. След това – на 17, 18 и 19 юли градът под тепетата ще се пърже на 40 градуса. Ще е почти тихо или със слаб североизточен вятър.

---

България

Извънредно: Пловдив се размина с огромна трагедия

Дърво рухна върху пешеходна пътека в Пловдив, пише glasnews.bg, позовавайки се на съобщения на очевидци във Facebook.

Инцидентът е станал този следобед на кръстовището между улиците „Богомил“ и „Ралица“.

1720614129 sistemen bufer 2

„Няма вятър, буря или дъжд. Добре че няма пострадали!“, коментира Татяна Анчева.

Пътят е блокиран, като стъблото на дървото е върху цялата „зебра“.

---

България

Почина голям наш предприемач

Почина голям бизнесмен, носител на титлата „Бизнесмен на България“- 2004 година.

На 11.07.2024 г., на 82 години почина почетният гражданин на гр. Дупница, носител на множество държавни отличия и награди, Александър Иванов Кашукеев, съобщава БТА.

Александър Иванов Кашукеев е роден на 10 ноември 1941 г. в София. Завършва основно и средно образование в гр. Дупница в семейство на изтъкнати дупнишки учители.

Майката е заслужил учител в Базовото училище „Акад. Тодор Самодумов“ гр. Дупница и носител на орден „Кирил и Методий“.
Александър Кашукеев е почетен гражданин на Дупница от 2011 година. Награден е с орден „Червено знаме на труда“ 1988 г., „Златен орден на труда“ – 1982 г., почетния знак на Президента на Република България 2005 г. и е обявен за „Бизнесмен на България“- 2004 г.

През 2011 година, за изключително големите му заслуги за развитието, насърчаването и подпомагането на българската икономика и предприемачество, е награден с орден „Стара планина“- първа степен.

Александър Кашукеев присъства и сред избраните личности в книгите „Именити дупничани на ХХ век “ и „Кой кой е в България“.
Общинското ръководство поднася съболезнования към семейството и близките на Александър Кашукеев.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com