Свържете се с нас

Любопитно

Токсичните хора, които смачкват самочувствието ни

Може би си мислите, че само хората, които се държат лоши, са токсични. Това обаче далеч не е вярно. Ако се замислите, сигурно ще се сетите за онзи приятел, който винаги ви пожелава всичко най-хубаво, но изведнъж губи настроение, когато постигнете успех. Или пък за онзи, който се държи така, сякаш знае и може всичко. Ако ви се струва, че нещо не е наред, да знаете, че не си внушавате. Затова е добре да разпознаете бързо хората, които тровят живота ви, и съответно да се освободите от тях. Ето кои са 8-те типа хора, които мачкат самочувствието ви и ви пречат да бъдете щастливи:

1. Хората, които имат мнение по всички въпроси.

По  принцип е хубаво нещо да имаш мнение и да го изразяваш, но не на всяка цена. Токсичните хора често прекрачват границата и изразяват мнение, дават съвети – дори когато никой не ги иска. Тези хора най-вероятно ще ви обидят, изричайки истината – уж за да ви предпазят и за да ви покажат колко са искрени.

2. Хората, които не спират да клюкарстват.

Клюките вероятно са част от живота на почти всеки човек. Съзнателно или не, всички сме казвали по нещо за живота на някой познат. Ако обаче си имате работа с човек, чиято основна тема на разговор е животът на другите хора, то имайте предвид, че най-вероятно със същата настървеност обсъжда с другите и вашия собствен живот. Вече не звучи толкова забавно, нали?

3. Хората, които обсебват разговора.

Има хора, които са приятни събеседници. С тях разговорът върви с лекота. Има и такива, които обичат да прекъсват и да бъдат в центъра на вниманието. Каквото и да става, те просто взимат думата и завъртат нещата винаги към себе си.

4. Хората, които се държат като емоционални вампири.

Да, има и такова чудо. Ако имате усещането, че някои просто ви изпиват енергията и силите, то най-вероятно не си въобразявате. Особено ако след среща с определени хора се чувствате емоционално изцедени. Замислете се дали си струва да поддържате връзка с тях.

5. Хората, които са истинска „драма куийн“.

Царицата или царят на драмите! Всеки има по една такава особа в живота си. Те са специалисти да превръщат мухата в слон. Тези хора освен това обичат да въвличат останалите в собствените си проблеми.

6. Хората, които са маниаци на тема контрол.

Да си имате работа с контролиращи маниаци, си е истинско предизвикателство. Те винаги знаят по-добре от вас, винаги налагат мнението си, проявяват ревност и собственическо чувство. Общо взето – могат да бъдат изключително вредни и натоварващи. Карат ви да се чувствате виновни, ако случайно направите нещо без тяхното одобрение.

7. Хората, които обичат да манипулират.

Манипулаторите отлично знаят какво искат и нямат нищо против да пренебрегнат напълно вашите интереси и желания, за да си постигнат целта. Обикновено не се съобразяват с чувствата на другите. Обичат да извъртат нещата и да ги нагласяват м своя полза. Изкусно ви манипулират, като ви карате да си мислите, че решенията, които взимате, са лично ваши и са най-доброто за вас.

8. Хората, които са цинични.

Циниците могат да донесат изключително много негативизъм в живота ви. Могат да ви подлудят с пълната си невъзможност да се зарадват истински за вас. Те имат навика да подценяват успехите ви, сякаш това, което сте направили, не е нищо особено. Очакват да се държите по определен начин. Циниците лесно могат да се почувстват отхвърлени или пренебрегнати, но не е ваша работа да оправяте психологическите им проблеми, затова понякога връзката с подобни хора просто е обречена.

https://www.obekti.bg/

---

България

Миската Анджелина мечтае да спи с Милко Калайджиев

Участничката в конкурса „Мис Плюс Сайз“, Анджелина, имала мечта за среща с Милко Калайджиев. Тази пълнокръвна участничка влезла в предаването с ясна цел – да срещне своя идол, мъжът, към когото изпитва възхищение.

Още от дете имам несбъдната си сексуална мечта – не просто с когото и да е, а с таткото на пиленцата Милко Калайджиев. Той е толкова секси, че е мечтата на всяка жена„, споделя Анджелина при представянето си в конкурса. Въпреки това, при срещата си с идола си, атрактивната млада дама изгуби думите и се изказа с уважение към Милко.

Вместо да изрази желание за близък контакт, Анджелина се задържа и само изпраща сигнали, че според нея той е най-сексапилен мъж в страната. „Той е уникален„, коментира Анджелина след срещата си с него.

Междувременно друга участничка, Алисия, има шанс да сбъдне мечтата на друга плюс сайз участничка. Светлана, представила се като голям фен на певицата, работи като сервитьорка, но истинската й мечта е да стане попфолк изпълнителка. Докато обслужва клиентите си, Светлана звучно пее най-големите хитове на Алисия.

Нейният любим песен е част от репертоара на певицата. След редица обаждания от страна на организаторите, световната звезда най-накрая се свърза лично с конкурса и обеща да се срещне със Светлана. „Мечтая за дует с нея“, разкрила Светлана.

Попфолкът оказва влияние върху повечето дами в предаването, като Емануела се превръща в мотивиращ фактор за Виктория Зайкова. „Мис Плюс Сайз“ е риалити конкурс, който привлича стотици хиляди гледания и коментари в интернет, информира „Телеграф“.

---

България

Мъж от Добрич почисти с багера си снега в неговия район

Снимката е илюстративна

Мъж от Добрич почисти със собствена техника един от кварталите на града, след като снегопочистващата техника така и не се появила. Ивайло Тодоров сам запалил багера и започнал да чисти.

Той тръгва с идеята да изчисти улицата, на която живее, и площада пред училището.

„Трети ден вече нямаме ток на работното място. Там сме пет-шест фирми, които сме под наем, и поради липсата на ток нямаме възможност да работим. Доста сняг се беше насъбрал, нямаше как да влезе и снегорин. Аз съм с по-малък багер, имах притеснения обаче да не ударя някоя кола“, коментира Ивайло Тодоров.

„Реших, че мога да помогна безвъзмездно, с лични средства, не исках да ставам известен“, казва още той пред bTV.

Стела Костадинова благодари на съседа си в социалните мрежи.

„Преди това просто не излизахме, почистихме пред домовете си, но колата буксуваше и нямах възможност да изляза.

Бяхме в капана на зимата вкъщи. Не очаквах да видя Ивайло с багера.

Аз го снимах и го разпространих в групите, за да покажа, че който иска, може“, посочва Стела Костадинова.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов коментира, че общината спазва всички процедури по Закона за обществените поръчки и има договор за почистването.

Той благодари на Ивайло за личния принос в почистването, защото никоя община в света не знае кога и колко сняг ще падне. Йордан Йорданов обясни, че първо се почистват големите улици и след това се преминава към малките, пише 24 часа.

---

България

Родители внимавайте! Изрод примамва деца в бус с кученце и бонбони!

Странен мъж обикаля и примамва деца в тъмен бус. Казвал им, че могат да погалят кученце ако влязат и им предлагал бонбони.

Този слух за отвличане на деца, предизвикал масова психоза в социалните мрежи, когато притеснена майка от Варна споделя за случилото се във Фейсбук група.

„Предупредете децата си!

Онзи ден пред ОУ “Захари Стоянов”/ Математическата гимназия е имало тъчем бус и човек, който е приканвал деца да влязат вътре ако искат да погалят някакво кученце и бонбони са предлагани! Моят син, въпреки че е едва на 10г. веднага е реагирал и се е върнал в двора и е казал на първата госпожа, която е срещнал.

Тя е изгонила хората и от дирекцията са взели мерки, но моля всеки да предупреди детето си независимо къде учи и ходи да не се поддава на такава измама, защото това за мен е с идея отвличане!

Моля, споделете и с приятели.

За съжаление много варненски групи не публикуваха поста (защото не е по темите им) и се надявам тук да се публикува и да опазим децата си!“, пише притеснената майка.

Николай П. споделя, че е попадал на подобна публикация за потенциално отвличане на деца.

„Някъде бях чел, че подобен бус са виждали и в района на други училища. Полицията знаела, но нищо не можела да направи, тъй като към момента нямало сигнали за отвличания“, написа мъжът.

Подобни ситуации вероятно не се случват само около училищата, като друга майка споделя своя история.

„Моето дете е на 6 години и в ДГ „Калина Малина“, която е в същият квартал. Сподели ми, че миналата седмица някакви батковци са я извикали до оградата. Предлагали са сладолед и са й казали, че могат да помогнат да прескочи отвън, ако иска“, твърди Мария Р.

Снимката е илюстративна

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com