Свържете се с нас

Любопитно

С тези дрехи ще жънете успех на всяка крачка

Умението да се обличаме и да създаваме собствен стил е изкуство като всяко друго.

Облеклото трябва да служи и да помага за постигането на целите ви. Всичко, включително и това как се обличаме, трябва да има цел. Затова е добре да се уверите, че дрехите ще ви осигурят превъзходство – не само ще кажат на хората кой сте, но и ще отразяват вашите стремежи.

Добре е да запомните основното правило за успешен външен вид: никога няма да имате втори шанс да направите първо впечатление! Тоест винаги трябва да изглеждате като милион долара (не по-малко).

Съдбата и късметът са капризни и за да им угодите, трябва буквално да излъчвате енергията на успеха!

Колкото и странно да звучи, успехът зависи пряко и от това как се чувствате вътрешно. А вътрешното състояние често зависи от избраните дрехи.

И тук веднага възниква въпросът: какво да облечете, за да се радвате на успех във всичко, с което се захванете?

Съветите на експертите по биоенергетика, които днес  ще споделим с вас, ще ви помогнат да намалите вероятността от проблеми, дори ако забележите някаква неприятна поличба.

Обличайте това, което ви харесва

Това е най-важното правило. Факт е, че когато човек не харесва това, което носи, не се чувства по най-добрия начин. Струва му се, че не е толкова красив, а мислите му постоянно са заети с анализ на външния вид.

Това само разсейва, намалява самочувствието и се отразява изключително негативно на ефективността на бизнес преговорите.

Хората определено ще усетят вашата несигурност, ако носите нещо, което не ви харесва. Дрехите, които харесвате, значително ще повишат самочувствието ви. Това, от своя страна, ще помогне за подобряване на качеството на работата ви, ще се отрази и на вашата харизма, без която е изключително трудно да поддържате максимална ефективност.

Не обличайте прекалено тесни дрехи 

Няма нищо лошо в това да предпочитате тесни панталони и поло. Лошо е, когато дрехите ви са малки по размер, защото в този случай създават известен дискомфорт, който ще ви направи по-невнимателни.

Ако работата ви е свързана с повишена концентрация, трябва да се обличате само с удобни дрехи. В противен случай ще направите много грешки и ефективността ви като специалист ще спадне значително.

Освен това тесните и изключително неудобни дрехи влияят негативно на чакрите, което намалява енергията и ви лишава от късмет. Затова, преди да излезете с нещо на улицата, се уверете, че се чувствате възможно най-удобно в него!

Не носете стари дрехи

Ако старите ви дрехи вече са износени и не изглеждат добре, си купете нови. Изключително важно е дрехите ви да са чисти и да не са окъсани. Така не само ще изглеждате по-представително, но и енергията няма да изтича от вас през тези дупки.

Избирайте мотивиращи щампи

Ако работата ви позволява свободно да избирате дрехите си, може да отдадете предпочитание на тениски и пуловери с бродирани или нарисувани мотивиращи цитати и картинки. Това е много важно за тези, които страдат от липса на енергия и сила и често се съмняват в себе си.

Избирайте правилния цвят 

Белият цвят помага за по-добрата комуникация с хората, затова и бели дрехи трябва да носят тези, чиято работа е свързана с постоянна комуникация. Няма абсолютно никаква разлика дали говорите по телефона, или на живо.

Оранжевият нюанс е изборът на креативните хора, които се занимават с творчески дейности. Това е най-добрият избор за музиканти, художници и писатели.

Червеният цвят е по-подходящ за лидери, които управляват голям персонал. Червените акценти са подходящи за шефове, бизнесмени и хора, които постоянно се сблъскват с нарастваща конкуренция.

Зелените дрехи помагат за преодоляване на препятствията и зареждат със сила хора, които постоянно шофират или са в движение.

Сините и черните дрехи са най-добрият избор за представителите на интелектуалните професии – програмисти, учени, както и за всеки, който се занимава с големи масиви от данни, числа, сложни изчисления и анализи. /jenata.blitz.bg

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Всяка болка, която някой ви е причинил, ще му се върне

Всеки, който някога ви е наранявал или предавал, един ден ще се изправи пред същата болка. И това не е карма. Това е истината за човешкия живот. Ние всички страдаме.

Може би малко повече от други и изглежда нечестно, но животът ще ни накара да страдаме в онези моменти, в които най-малко очакваме.

Точно, когато всичко изглежда добре, нещо изведнъж се обърква. И тогава се обърква още нещо. И вие изпадате в отчаяние, мъка и тъга.

Най-трудното нещо в такива трудни моменти е да останете разумни и да действате рационално.

Ако причината е в друг човек, вие търсите отмъщение. Искате да му се отплатите по същия начин и да го нараните. Чакате с нетърпение разплатата, когато животът сам ще му върне същото. И когато това не се случи, вие се депресирате. Чувствате сякаш всичко е срещу вас. Но това не е така.

Животът рано или късно поставя всичко на мястото му.

И един ден, в най-лошия момент, това, което този човек е направил с вас, ще се върне при него по начин, който дори няма да разбере.

Това е прост факт, свързан с енергията. Получавате това, което инвестирате в този свят.

Наречете го съвпадение, карма, в крайна сметка човек получава това, което дава. И един ден този човек ще получи това, което заслужава – на работа, в обществото, в семейството.

И когато най-сетне се чувства толкова безпомощен и пречупен, той получава възмездието си.

Знаете ли каква е разликата между вас и него?

Личностното развитие. Лошите хора нараняват другите, защото никога не се учат от собствения си опит. И ще се държат по този начин, докато не претърпят същата болка, която са ви нанесли.

Те няма да знаят как да се справят с нея. Докато вие ще съберете парчетата и ще се преродите от пепелта.

Така че не се притеснявайте.

Не мислете, че онези, които са ви наранили, никога няма да изпитат същото. Не вярвайте, че Вселената се е обърнала срещу вас и ви се подиграва.

Просто се научете от опита, който ви дава животът.

Преживейте болката, плачете, борете се, а след това се изправете, кажете сбогом на онези, които са ви наранили с разбирането, че един ден ще изпитат същото.

---

България

Миро показа на всички къщата си-Е наистина свят да ти се завие

Впечатляващ по размери палат строят Миро и жена му Елица сред борови дървета и гледка към Витоша. Певецът вече показа няколко снимки в Инстаграм, но засега пази в тайна къде се намира къщата. Трябва да се отбележи, че гледката наистина е невероятна – в далечината се вижда телевизионната кула на Копитото и прекрасната природа на Витоша.

Негови последователи предположиха, че строежът най-вероятно е в Горна баня, но засега той не издава нищо. Миро загатна единствено: „С Ели строим и се вълнуваме. Когато е готово, ще покажем.“

От снимките се вижда, че строежът е пред завършване, а покрай него са пръснати строителни материали. Къщата ще има големи тераси, а до нея се простират високи борове. Така в бъдеще семейството ще се наслаждава на гледка, чист въздух, спокойствие и уют.

Съпругата на Миро – Ели има бизнес в Лондон – италиански ресторант, в който, по мнението на Миро, правят най-вкусните пици. Преди три години заведението дори влезе в класацията на списание ELLE за най-добрите италиански ресторанти в Лондон, пише „Галерия“.

---

България

На 100 км от София: Ще настръхнете от „Мъртвата сватба“ и как майка играе на гроба

Нашите географски ширини са известни с голямото разнообразие от обичаи, много от които, за щастие, вече не практикуват. Но не може да се отрече, че е интересно да се говори за тях.

Без значение дали тези обичаи се предават от поколение на поколение, някои неща все пак заслужават да останат в миналото. Един от тях определено изпъква.

Той е „Мъртва сватба“.

Най-страшният обичай сред ужасните и най-странният сред странните. Практикувал се е в източните части на Сърбия, само на стотина километра от София. Някъде се нарича и „Черна сватба“.

Правилата са ясни – ако млад мъж умре неженен, годеницата му или друга девойка от селото – да се омъжи за покойника! Този вид брак е валиден една година, а майката на починалия младеж трябва да изиграе коло на гроба на сина си.

Някога се е смятало, че неженените не могат да преминат от другата страна и да завършат живота си. Повечето християнски нации вече не практикуват някои от тези странни обичаи, така че те несъмнено имат своите корени в езичеството или суеверието.

Въпреки че някои обичаи ни карат да настръхваме, има твърдение, че те все още се практикуват и днес. Така както на помена се носи храна и напитки на гробището за покойника, семейството се облича в черно за покойника, а също така покойниците се погребват в церемониални дрехи, много често с ценни предмети.

В Сърбия също имало обичай неомъжените момичета да се погребват в булчински рокли или в бели ковчези.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com