Свържете се с нас

България

Съдят непълнолетен за убийство на жена и за кражба на два автомобила

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 16-годишен обвиняем за убийство на 72-годишна жена, за влизане в чуждо жилище, за кражба и за противозаконно отнемане на два леки автомобила, собственост на пострадалата. Той е извършил престъпленията като непълнолетен, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си.

На 12.06.2022 г., около 03.30 – 04.00 часа, в град Ловеч, в местност „Синан тепе“, обвиняемият решил да отиде до къщата на пострадалата, тъй като знаел, че тя има два автомобила, които искал да управлява. Колите били заключени, затова той влязъл в чуждото жилище, като употребил за това сила и ловкост – скъсал мрежа за прозорец и се прехвърлил през прозорец, водещ във вътрешността на къщата.

Докато жената спяла, той намерил в една от стаите и взел чужди движими вещи – мобилен телефон на стойност 295,20 лева, 50 лева и двата контактни ключа за леките автомобили, които отнел от владението на пострадалата, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

По същото време К.Д. се събудила. Тогава обвиняемият умишлено я умъртвил, като ѝ нанесъл удар с взет предварително, за тази цел, метален предмет в областта на главата, с което ѝ причинил черепно-мозъчна травма, несъвместима с живота. Убийството извършил с цел да бъде улеснено извършването на престъпление – противозаконно отнемане на два автомобила и да бъдат прикрити извършени от него други две престъпления – влизане в чуждо жилище и кражба.

След това, обвиняемият излязъл обратно през прозореца и противозаконно отнел чужди моторни превозни средства – два леки автомобила „Тойота Рав 4” и “Фолксваген Голф“, собственост на К.Д., паркирани пред къщата, на обща стойност 6203 лева. Обвиняемият отворил с откраднатите ключове автомобилите, като управлявал в гр. Ловеч и с. Александрово първо единия от тях, а после и другия.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Синоптиците – бягайте от този град другата седмица!

Сериозно предупреждение за времето през другата седмица за голям наш град.

Не се вижда краят на горещото време. Това показва справка на Plovdiv24.bg в специализираните сайтове за синоптични прогнози.

Днес, утре и в петък очакваната максимална температура например в Пловдив е 38 градуса.

Събота, неделя, понеделник и вторник (13 – 16 юли) живакът ще достигне 39 градуса. След това – на 17, 18 и 19 юли градът под тепетата ще се пърже на 40 градуса. Ще е почти тихо или със слаб североизточен вятър.

---

България

Извънредно: Пловдив се размина с огромна трагедия

Дърво рухна върху пешеходна пътека в Пловдив, пише glasnews.bg, позовавайки се на съобщения на очевидци във Facebook.

Инцидентът е станал този следобед на кръстовището между улиците „Богомил“ и „Ралица“.

1720614129 sistemen bufer 2

„Няма вятър, буря или дъжд. Добре че няма пострадали!“, коментира Татяна Анчева.

Пътят е блокиран, като стъблото на дървото е върху цялата „зебра“.

---

България

Почина голям наш предприемач

Почина голям бизнесмен, носител на титлата „Бизнесмен на България“- 2004 година.

На 11.07.2024 г., на 82 години почина почетният гражданин на гр. Дупница, носител на множество държавни отличия и награди, Александър Иванов Кашукеев, съобщава БТА.

Александър Иванов Кашукеев е роден на 10 ноември 1941 г. в София. Завършва основно и средно образование в гр. Дупница в семейство на изтъкнати дупнишки учители.

Майката е заслужил учител в Базовото училище „Акад. Тодор Самодумов“ гр. Дупница и носител на орден „Кирил и Методий“.
Александър Кашукеев е почетен гражданин на Дупница от 2011 година. Награден е с орден „Червено знаме на труда“ 1988 г., „Златен орден на труда“ – 1982 г., почетния знак на Президента на Република България 2005 г. и е обявен за „Бизнесмен на България“- 2004 г.

През 2011 година, за изключително големите му заслуги за развитието, насърчаването и подпомагането на българската икономика и предприемачество, е награден с орден „Стара планина“- първа степен.

Александър Кашукеев присъства и сред избраните личности в книгите „Именити дупничани на ХХ век “ и „Кой кой е в България“.
Общинското ръководство поднася съболезнования към семейството и близките на Александър Кашукеев.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com