Connect with us

България

Седмичен хороскоп за периода от 3 до 9 декември-РИБИ Силен късмет и значителен успех, СТРЕЛЕЦ Възползвайте се от добрия шанс –

Етапът е зает, но и успешен за Овните, а Телците ще успеят чрез ловка стратегия. Близнаците да се владеят качествено,  а Раците да владеят емоционалните си моменти. Това е задължително и за Лъвовете, а Девите са пред ново развитие. Везните ще имат както трудности, така и успехи, а Скорпионите се справят с проблеми, но продължават напред. За Стрелците е характерен реален шанс за успех, а Козирозите да побързат с действията си. Водолеите да възстановят равновесието си, а късметът на Рибите е изразителен.

Седмичен хороскоп  ОВЕН

Нервен етап

Здравата психика ще ви помогне да преодолеете стреса от временните затруднения, които изпитват някои от вас. Седмицата ще е доста нервна и напрегната за Овните.

Всъщност това определение е валидно през периода за представителите на почти всички Зодиакални знаци. Владейте се и не влизайте в противоречия, защото ще се сблъскате с хитри, коварни и безскрупулни противници. За да постигнат целите си те няма да се двоумят и ще ви навредят. В петък се пазете от измами. Следващите четири дни са положителни. Сряда е напрегната, а четвъртък – успешен.

Седмичен хороскоп ​ТЕЛЕЦ

Действайте стратегически

Новостите в живота ви обещават добри перспективи, икономическа свобода и оптимизъм за бъдещето. Силата на Телците през настоящия период е в последователните стратегически действия. Онези от зодията, които прибързват или разчитат на хитрост и измами ще провалят реализацията си! Заредете се с достатъчно търпение, защото етапът ще бъде доста нервен и напрегнат. Петък и събота са успешни. Неделя също, но е по-напрегната. В понеделник – позитивни промени. Вторник е сполучлив.Сряда обаче – не! Четвъртък ви носи и успех и проблеми.

Седмичен хороскоп   БЛИЗНАЦИ

Владейте нервната превъзбуда

Ще работите за подобряване на нещата, които определяте, като важни за вас, на първо място психическото си и физическо здраве, професионална реализация и партньорски взаимоотношения. Несъмнен факт е, че Близнаците ще постигнат добри резултати през периода. Демонстрирате ли всеотдайност и готовност за подкрепа на хората от обкръжението ви, Съдбата ще ви върне жеста многократно. Ще се сблъскате с много дразнещи ситуации, които ще активизират нервността ви, но имате сили да се овладеете. Петък носи промени, а в събота внимавайте – денят е коварен! Неделя е благоприятна, а  понеделник е ката събота. Следващите са добри.

Седмичен хороскоп  РАК

Владейте емоционалните си реакции

Времето за вас ще тече в градивна посока, обръщайки негативните въздействия в добри. Сега за Раците е най-важно да владеят емоционалността си и да не се подават на нервна превъзбуда. Поводи за дразнения ще има достатъчно, а вашите реакции биха могли да предизвикат конфликт или да попречат за появата му.Действайте градивно. Седмицата е превъзходна за преговори. В петък и пред уикенда бъдете търпеливи. В понеделник се пазете от заблуди. Вторник е сполучлив, а сряда носи коварство и измами. Четвъртък ще бъде успешен.

Седмичен хороскоп  ЛЪВ

Превъзбуда и неудобства

За целите, които си поставяте е нужно да сте последователни в действията си и без излишно суетене да ги следвате. Представителите на Лъв са завладени от значителна нервност. Наложително е да положите усилия за успокояването си, защото външното влияние върху вас ще поддържа това ви състояние, а то води до неблагополучие. За деловия си напредък е добре да работите в партньорство. Петък и дните от уикенда са благоприятни за материални ангажименти. Носят успех. В понеделник се пазете от измами. Следващите дни са двойствени. Носят и успех и загуби.

Седмичен хороскоп  ДЕВА

Начало на нов житейски етап

С бодър дух и в добро настроение ще се отдадете на преките си задължения. Девите ще действат активно във всички сфери, свързани с интересите им, а често пъти няма да им липсва и агресивно поведение. Причината за тази внезапна в много случаи интензивност  се крие във факта, че предстоят нови начинания, за които едни от вас са предизвестени, а други долавят новостите от раздвижването на обстоятелствата. Въпреки успехите в петък и през уикенда, тези дни ще са вяли. Следващите три ви носят успех, а четвъртък затруднява мнозина от знака.

Седмичен хороскоп  ВЕЗНИ

Период, изпълнен с трудности и успехи

Отнасяйте се с повече внимание и жар в работата си, за да постигате онова, което търсите. Множество контакти, светски блясък и доминиращо присъствие в обществените среди. Картината е доста позната  и  не  впечатлява с нещо извънредно, но на фона на тази външна изразност у преобладаващата част от зодията нараства вътрешното напрежение, предизвикано от противоречия с партньорите в бизнеса. Петък и уикендът преминават в напрежение и неприятности. Понеделник ще е ново начало за мнозина, а дните до края на етапа ще са благодатни и напълно успешни.

Седмичен хороскоп  СКОРПИОН

Проблеми, но и реализация на цели

Идващите дни ще имате шанса да се насладите на успеха си и да потърсите по-добри възможности за развлечения и почивка. За повечето Скорпиони проблемите през настоящият етап се свързват предимно с работата им, която от известно време се е превърнала в кошмарът на живота им. Предстоящото седемдневие ще е облекчено, защото личният ви късмет е доста силен и ще ви компенсира по някакъв начин. Петък е успешен, а уикендът и понеделник ви носят доста напрежение. Вторник, сряда и четвъртък ще ви радват със спокойствие и повишен шанс за реализация на целите.

Седмичен хороскоп   СТРЕЛЕЦ

Възползвайте се от добрия шанс

Разочарования от миналото ще присъстват отново в живота ви, но този път с обратен знак. Вероятността  да действате конструктивно и да завоювате успехи е почти изравнена с тази за провал на плановете, блокиране на усилията и ярки конфликти с околните. Особено важна в случая е личната ви нагласа. Всичко зависи от вашето желание и готовността за реализация на предстоящите делови и лични  цели. Много успешни петък и събота, следвани от нервните неделя и понеделник. Следващите три дни ще ви радват с успехи и изразителна активност.

Седмичен хороскоп  КОЗИРОГ

Ориентирайте се към бърза реорганизация

Ще споделяте идеите си с хора, сред които откривате възможности за развитие на духа и бизнеса си. Новият седемдневен период за Козирозите повтаря в значителна степен ситуацията на Стрелците. Разликата се състои в това, че вие следва незабавно да се ориентирате към реорганизация, за да се реализирате подобаващо. Не го ли сторите ще загубите времето си в суетни дела и уреждане на всекидневни въпроси с незначителен ефект. Преценете точно  възможностите и се мобилизирайте за деловата си изява. Дните през периода ще са доста трудни и мъчителни.

Седмичен хороскоп   ВОДОЛЕЙ

Възстановете равновесието си

За предстоящите събития ви е нужна подготовка и седмицата е прекрасна възможност за това. Добрата тенденция, която подсказва ненатрапчиво за съществуването си и към която следва да се прилепите е тази на равновесието – на първо време вътрешното, а не след дълго и във взаимоотношенията си с околните. Необходим ви е баланс в почти всичко, който няма да успеете да постигнете чрез хитруване. В делово отношение ви предстоят промени. Петък и уикенда са характерни с емоционални притеснения. През делниците успявате, но няма да ви е лесно.

 

Седмичен хороскоп  РИБИ

Силен късмет и значителен успех

Очаквани или не в живота ви настъпват промени, които ще ви направят по-ангажирани и витални. Най-доброто, с което мнозина от Рибите ще могат да се похвалят през настоящата седмица е, че успешно са разрешили делови проблем, който  им е причинил доста затруднения. Има още някои финансови неприятности, които няма да отстраните през периода, но през следващите две седмици ще успеете. Петък е силно нервен, но събота е благоприятна. Следващите дни са успешни и печеливши, но носят и огорчения, вследствие на кавги и проблеми в обществените среди.

Continue Reading

България

Голяма загуба за България! Почина един от най-добрите хирурзи в страната

На 53-годишна възраст днес ни напусна д-р Камен Узунов, съдов хирург в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“, съобщават от болницата.

Поклонението ще се състои на 22-ри септември 2023 г., петък, от 11:00 часа в храм „Света Троица“ в Русе, след което погребението ще бъде в Гробищен парк гр. Кубрат.

Д-р Камен Узунов е роден в гр. Кубрат през 1970 г. Завършва „Медицина“ през 1998 г. в гр. Варна.

Придобива две специалности по „Хирургия“ през 2006 г. и „Съдова хирургия“ през 2013 г., след което завършва следдипломна квалификация по „Ендоваскуларна съдова хирургия”.

Взема участие в редица национални и международни конференции

Д-р Узунов е удостоен с почетен знак и грамота „Отличен лекар на Районна лекарска колегия Русе 2021 г.“

Професионалния си път той започва през 1998 г., като лекар ординатор в хирургично отделение в МБАЛ гр. Кубрат.

От 1999 г. до 2004 г. работи в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ гр. Разград, а от 2005 г. до 2008 г. в УНСБАЛ „Св. Екатерина“ гр. София, а през 2009 г. в УМБАЛ Русе.

Д-р Узунов се присъединява към екипа на УМБАЛ „Медика Русе“ от самото създаване на болницата през 2013 г. като лекар в отделение по Съдова хирургия.

Д-р Камен Узунов бе отличен лекар, многоуважаван колега и добър приятел.

Поклон пред паметта му!

Continue Reading

България

МВР с нов хитър начин да глобява всички, пресвяткането с фарове вече няма да помага

С цел намаляване на пътните произшествия, както и установяване и санкциониране на нарушители в ОД МВР Сливен се въвежда нов метод за контрол. Екипи на пътна полиция ще бъдат подпомогнати от полицейски служители в небрандиран автомобил, които ще следят с видеокамера най-натоварените и опасни участъци в областта.

Заснетите нарушения ще се подават по радиостанция до най-близкия патрул и ще се санкциониран на място.

Нарушителите, които не са спрени на място, ще бъдат издирени и санкционирани впоследствие. Новият подход беше представен и коментиран на брифинг днес от комисар Димитър Кикьов, началник на отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР Сливен, и главен инспектор Илиян Николов, началник сектор „Пътна полиция“ Сливен.

Брифингът се състоя на път ІІ-53 (Сливен -Ямбол), на разклона за село Камен, който е участък с повишена концентрация на пътни произшествия.

„В рамките на час камерата е заснела 11-12 нарушения, а от началото на операцията в цялата страна – около 160“, посочи комисар Кикьов. По думите му, когато има полицейски автомобил, маркиран и с лампа, водачите си сигнализират с фарове и ефектът е краткотраен.

Според статистиката, представена от главен инспектор Николов, от началото на годината на територията на ОДМВР-Сливен са установени над 170 водачи да управляват след употреба на алкохол, 53 с наркотици и 60 са отказали да бъдат тествани.

Уустановени 17 водачи с алкохол, 3 с наркотици и към тази сутрин 4 неправоспособни. На автомагистрала „Тракия“ в района на Нова Загора е установен товарен автомобил, управляван от турски гражданин, който е управлявал с концентрация на алкохол 1,53 промила. Той е отведен и задържан в РУ-Нова Загора.

Сред другите мерки, предприети по разпореждане на старши комисар Димитър Величков, е поставянето на системните нарушители под превантивно полицейско наблюдение. Комисар Кикьов съобщи, че след анализ от началото на месец март 43 лица са поставени под наблюдение, като информация за тях ще има и в останалите дирекции в страната. Специализираната операция продължава.

Continue Reading

България

Панделиева: Докога близки на престъпници ще обясняват в ефир, че искат възмездие?

То кое ли не е сбъркано у нас? Национална телевизия интервюира ревящата майка на убития нападател на две момичета и на мол с думите, че момченцето й, което е отглеждала сама, е застреляно като куче. А дечицата бягали от полицията, защото едното от тях не носело лична карта. Видите ли! Хей така, от притеснение, посред нощите, след като са могли да убият нападнатото момиче, след като са опитали да проникнат в мол.

Майката малко пропуска да уточни, че „трите момченца“ не само са с предишни криминални регистрации, но и са считани за рецидивисти. Тя пропусна и да се извини на майките на момичетата, нападнати с желязна тръба, за да бъдат обрани. Нали всички сме наясно, че само един по-непремерен удар и едното момиче щеше да е в статистиката с убитите

Не знам и не разбирам докога национални медии ще считат за „друга гледна точка“ тази на престъпници и техните близки? Всички експерти досега обясниха, че полицейските действия са изпълнили всички законови изисквания:
– нареждане бягащият да спре на място (и този, дето няма лична карта);
– ако бягащият не спре, ще бъде произведен изстрел;
– произведени са два предупредителни изстрела във въздуха;
– полицаят стреля по бягащ индивид, който е получил всички възможни шансове да спре.

В задачата се пита: кого обслужва репортаж в който майката на многократен извършител на дребни престъпления изисква някой да бъде осъден „за убийство“?

Какво казва ЗАКОНЪТ: „Полицейските органи могат да използват оръжие само когато това е абсолютно необходимо… (3) след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга…“

Всички, които стръвно скочиха да обясняват какво НЯМА право полицейският служител са същите, които питат ЗАЩО полицията не се е намесила, когато изнасилват и убиват баби, пребиват дядовци за 20 лева.

А аз питам: докога близки на престъпници ще обясняват в национален ефир, че искат възмездие?

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com