Свържете се с нас

България

СБОГОМ, ГАЛА: Краят на водещата в “На кафе” е неочакван удар! (ВИДЕО + подробности от последните часове)

Гала вече няма да води предаването си “На кафе”!

Страшен удар за множество зрители е краят на Гала в предаването “На кафе”. Вярваме или не, искаме или не, новината е факт. А именно – от 10 септември сутринта на екран излиза новата водеща на женското предаване в лицето на Ева Веселинова.

Самата Ева Веселинова обяви това в рекламния анонс на “На кафе”, който вече се завъртя в ефира на Нова телевизия. “Здравейте! Аз съм Ева Веселинова и съм новата водеща на “На кафе”, обяви младата блондинка, както може да видите във видеото по-долу.

Освен работата си в предаването на Гала, амбициозната Ева ще се изявява отново и като репортер в “Господари на ефира”. Рокадата е шокираща и дори скандална, предвид факта, че само допреди дни Нова телевизия рекламираше “На кафе” отново с лицето на Гала.

Преди ден обаче видео анонсът бе изненадващо свален от страницата на медията във Фейсбук. А на негово място се появи този с Ева Веселинова. Няма да е преувеличено ако кажем, че мрежата буквално завря от коментари на зрители, повечето от които скочиха бесни.

Мнозина от тях заявиха категорично, че няма да изгледат и минута от новия сезон на “На кафе” ако Гала не се появи на екран. “Коя е тая Ева, откъде изпълзя?! Как може да сваляте Галчето?! Гала е “На кафе”. Без нея това предаване е нищо. Все едно “Шоуто на Слави” без Слави Трифонов”, негодуват потребители в мрежата.

Самата Гала не е коментирала новината и рокадата, но източници от кухнята на медията разкриха, че е станал огромен скандал между нея и ръководството. А причината е отстраняването на половинката й Стефан Николов от ефир.

Дали дългогодишната водеща е проявила солидарност към любимия си и сама е напуснала мястото си в “На кафе” след толкова много години. Или шефовете са решили да подновят лицето на предаването с нещо далеч по-младо, свежо и провокативно, не е ясно…

Ясно е само, че след седмица ще трябва да гледаме Ева Веселинова всяка сутрин, вместо превърналата се вече едва ли не в наша роднина Гала. Очаквайте още подробности и коментари по темата.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Автобус с работници застина във вертикално положение на входа на тунел след катастрофа

Пътен инцидент с участието на автобус, превозващ работници към близка текстилна фабрика, е предизвикал задръстване по магистрала С-32 до Барселона, съобщиха местни медии.

По все още неизвестни причини автобусът е останал диагонално заклещен на входа на тунела.

Всичи 47 души в превозното средство са били извадени от пристигналите на място спасителни екипи, за щастие няма данни за жертви.

От „Гражданска защита“ уточниха в социалната мрежа Х, че на мястото на инцидента са били изпратени 14 линейки и два медицински хеликоптера.

По-късно властите съобщиха, че трима души са в критично състояние, а петима в тежко, поради което са били транспортирани с хеликоптери до най-близките болници в Барселона и Жирона.

Междувременно ръководителят на Каталунската служба по автотранспорт информира, че причините за инцидента са в процес на изясняване.

Инцидентът е станал близо до Пинеда де Мар, средиземноморски крайбрежен град. Магистралата е затворена за всички превозни средства, движещи се в посока на север от Барселона.

---

България

На 100 км от София: Ще настръхнете от „Мъртвата сватба“ и как майка играе на гроба

Нашите географски ширини са известни с голямото разнообразие от обичаи, много от които, за щастие, вече не практикуват. Но не може да се отрече, че е интересно да се говори за тях.

Без значение дали тези обичаи се предават от поколение на поколение, някои неща все пак заслужават да останат в миналото. Един от тях определено изпъква.

Той е „Мъртва сватба“.

Най-страшният обичай сред ужасните и най-странният сред странните. Практикувал се е в източните части на Сърбия, само на стотина километра от София. Някъде се нарича и „Черна сватба“.

Правилата са ясни – ако млад мъж умре неженен, годеницата му или друга девойка от селото – да се омъжи за покойника! Този вид брак е валиден една година, а майката на починалия младеж трябва да изиграе коло на гроба на сина си.

Някога се е смятало, че неженените не могат да преминат от другата страна и да завършат живота си. Повечето християнски нации вече не практикуват някои от тези странни обичаи, така че те несъмнено имат своите корени в езичеството или суеверието.

Въпреки че някои обичаи ни карат да настръхваме, има твърдение, че те все още се практикуват и днес. Така както на помена се носи храна и напитки на гробището за покойника, семейството се облича в черно за покойника, а също така покойниците се погребват в церемониални дрехи, много често с ценни предмети.

В Сърбия също имало обичай неомъжените момичета да се погребват в булчински рокли или в бели ковчези.

---

България

Чутовна буря връхлетя Русе и Велико Търново, по пътищата е хаос

Мощна лятна буря връхлетя Русенска област днес следобед, създавайки сериозни затруднения за шофьорите в региона. Силните пориви на вятъра са довели до падане на множество дървета върху ключови пътни артерии, което наложи спешни мерки за възстановяване на нормалното движение.

Най-сериозно е положението в участъка между „Две могили“ и „Обретеник“, където паднали дървета са блокирали част от пътното платно. Шофьорите са принудени да навлизат в насрещното движение, за да заобиколят препятствията, което създава потенциално опасни ситуации. По маршрута Русе-Силистра също са регистрирани паднали дървета, особено в отсечката между Русе и „Сливо поле“. Това допълнително усложнява трафика в региона.

Веднага след получаване на първите сигнали за инцидентите, те са докладвани на спешния телефон 112. Очаква се мобилизиране на екипи от пожарната служба и пътното управление, които да се заемат с разчистването на засегнатите участъци.

Предвид създалата се ситуация, се препоръчва на всички шофьори, пътуващи в района да шофират с повишено внимание и намалена скорост, да се съобразяват с временната пътна сигнализация, ако такава бъде поставена, да следят за актуална информация относно състоянието на пътищата. При възможност да отложат пътуването си или да изберат алтернативни маршрути.

Силен дъжд вали и във Велико Търново и населените места в региона. Дъждът е придружен с ураганен вятър. Потребители от социалните мрежи съобщават за съборени дървета по пътищата в областта.

Дъждът е проливен и интензивността му се увеличава. Ситуацията продължава да е динамична, съобщава БТА.

Внезапната буря е типично явление за летния сезон в България. Метеоролозите напомнят, че през този период често се наблюдават краткотрайни, но интензивни валежи, придружени със силен вятър. Тези условия могат да доведат до падане на клони и дървета, особено в горски участъци и алеи с по-стара растителност.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com