Свържете се с нас

България

„Реанимация на труп“: Скандални разкрития за трагедията с Людмил, удавил се в Черно море, но станал герой

Очевидка разкри скандални подробности около трагедията с удавилия се Людмил Лазаров от Враца в Созопол. Закъснели лекари и неработещ дефибрилатор не успели да върнат към живота 42-годишния врачанин, това разказа Калина Калева, която е с медицинско образование и се оказала на плажа във фаталния ден.

Мъжът бил на почивка с децата, майка си, сестра си и зет си. В трагичната неделя морето било бурно, но флагът бил жълт, което позволявало влизането във водата, но с повишено внимание и спазвайки напътствията на спасителите.

Людмил видял, че те вадят един по един хора от бурното море и се втурнал да им помага за дете, което потъвало във водата.

Издирване

Благодарение на бързата му реакция малчуганът бил спасен, но морето дръпнало Людмил. Повече от 20 минути спасители с джетове търсили врачанина, когато намерили тялото му почти бездиханно и го извадили на брега.

Веднага около мъжа, който нямал сърдечна дейност, се насъбрали медицински лица, които случайно били на почивка там по това време, и бил подаден сигнал на тел. 112.

Свидетели на случващото се търсели за помощ дежурен лекар, но в този момент такъв на плажа нямал, твърди BulNews. Докато чакали пристигането на линейка, хората правели всичко възможно да върнат Людмил към живота.

Според човек от групата, която помагала, изведнъж отнякъде дошъл чужденец, който се представил за лекар и носел със себе си дефибрилатор, който обаче не работел. Насъбралите се хора опитвали да се разберат с доктора с мимики и жестове, за да го насърчат да направи нещо за умиращия мъж, но чужденецът отказвал и твърдял, че няма смисъл, тъй като Людмил е вече мъртъв.

Според Колева обаче имало момент, в който са хванали някаква минимална сърдечна дейност, което ги мотивирало още повече да не спират със сърдечните масажи.

Смърт

След близо час чакане и борба със смъртта, най-накрая пристигнала линейка, а спешните медици попитали защо насъбралите се хора правят „реанимация на труп“, при което последвал невероятен скандал. Лекарите отказвали да качат Людмил в линейката, тъй като според тях той вече бил мъртъв.

„Няма да забравя как с колегите се редувахме да правим сърдечен масаж, когато зетят на Людмил ме погледна и ми каза „Той има две деца“, разказа през сълзи Калина Калева.

„Людмил е герой! Людмил може би можеше да оцелее, но системата не работеше за него“, написа жената в трогателен пост в социалната мрежа.

БЛИЦ!

---

България

Големият победител Иван Рълев: Свободен съм! С Денислава бяхме заедно, но не сме един за друг

Големият победител в „Игри на волята“ Иван Рълев разкри истината за отношенията си с участничка от риалитито. Двамата с Денислава Велкова са имали кратък романс, след края на снимките край Царево.

„Може би емоцията там беше много силна и това повлия на нашите отношения, които за кратко имахме. Приключиха. Останахме си в приятелски отношения, нищо лошо нямаме, но не сме един за друг“, коментира Рълев в предаването „Събуди се“ по Нова Тв.

В предаването атлетът имаше много емоционална среща и с бившата си приятелка – Йоанна. Тогава девойката бе категорична, че ще изяснят отношенията си след края на сезона. По всичко личи, че двамата не са успели да изгладят различията си и не са се събрали.

„В момента нямам човек до себе си. Изключително фокусиран съм върху работата, която развивам и бизнеса си.

Не остава време за това. Ако имам човек искам да се раздавам на максимум за него и не смятам, че в момента е времето да имам сериозни отношения с някой, защото връзката няма да е пълноценна и няма да мога да дам това, което мога“, допълва шампионът.

Веднага след излизането си от формата Рълев започва да работи в своята нова лаборатория и споделя, че от тогава до сега няма почивен ден. Той разкрива, че инвестицията за лабораторията не е от наградата, а е купил всичко нужно с подкрепата на своите родители. На финала той дори посвети победата на баща си и сподели, че е много щастлив, че е накарал родителя си да се гордее с него.

---

България

След като спечели 100 бона Иван Рълев скъсал с гаджето преди 3 дни

Победителят в Игри на волята Иван Рълев е имал бурна връзка с другата участничка в продукцията Денислава, но двамата са се скарали до преди дни. Това признава самият той в интервю, видя NEWS2.

„Двамата с Дени сме силни характери и отношенията ни са доста бурни.

Преди два-три дни се скарахме и не знам как ще продължат отношенията ни натам“, призна Рълев.

Той също така каза, че два остри камъка брашно не мелят.

Официалното признание за връзката му с Денислава показва, че очевидно нещата с бившата приятелка на Рълев Йоанна са останали в сферата на приятелството.

От друга страна, наскоро Денислава, попитана за отношенията й с мъжете в Игри на волята, сложи знак „хикс“ не само на Мастагарков и Мартин, но и на Рълев.

Денислава каза, че към момента няма мъж до нея и иска да е сама.

---

България

Милионери: Служители в завод прибраха 11 млн. евро с хитра схема

В рамките на година група крадци успява да отмъкне благородни метали като злато и сребро на стойност най-малко 11 милиона евро.

Това се е случвало от медодобивен завод в Хамбург, според разследванията – в периода февруари 2020 г. – януари 2021 г., разказва германското издание „Билд“.

Прокуратурата на Хамбург е повдигнала обвинения срещу петима души – на възраст между 33 и 50 години, за сериозни групови и търговски кражби. Друг заподозрян е обвинен в помагачество и съучастие в тежки групови кражби.

Твърди се, че обвиняемите са откраднали около 5000 килограма – „междинни“ и странични „продукти“, съдържащи благородни метали на обща стойност около 11 милиона евро от помещенията на компанията. След това са ги препродавали.

Откраднатите стоки са т. нар. „сурово сребро“. Остатъците от необработено сребро се създават по време на процесите на рециклиране и обработка на метали.

Твърди се, че крадците са изпращали част от плячката си на металообработващи компании в Турция. Те използвали крипто клетъчни телефони за вътрешна комуникация.

Кои са крадците милионери?

Твърди се, че в схемата са участвали бивши и настоящи служители на завода, както и доставчици на услуги, които са имали достъп до помещенията му.

Полицаи под прикритие се натъкнали на група от поне единадесет заподозрени. Разследващите идентифицирали 36-годишният Махмут С. от Фреденбек в Долна Саксония като ръководител на бандата.

В хода на разследването са конфискувани три луксозни автомобила. Делото започва на 12 декември в Окръжния съд на Хамбург.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com