Свържете се с нас

България

РАЗПРОСТРАНИ! Нека стигне до всички! Няма ли държавата да се намеси? Само 75 дни затвор за американец, убил 21-годишният студент Асен Захариев

41-годишен американец излежава присъда от само 75 дни за смъртта на 21-годишен български студент в щата Северна Каролина, пише dir.bg.

В нощта на 25 август 2014 г. 21-годишният Асен Захариев се връщал у дома след работа, когато бил блъснат на пътя край градчето Корола, съобщи bg-voice. Патрулният полицай Би Кей Евънс съобщил, че Захариев е ударен от джип и е летял от удара във въздуха около 10 метра, преди да падне на земята. Той е бил открит мъртъв до пътя, след като разносвач на вестници подал сигнал в полицията, че е видял нещо съмнително.

41-годишният Питър Томас Люк се е предал сам в полицията ден след инцидента, като е казал на властите, че помислил, че е ударил елен. Повредите по джипа на Люк отговарят на травмите, нанесени на жертвата. Американецът беше обвинен в бягство от местопроизшествието и причиняването на сериозни наранявания или смърт.

Две години по-късно, по време на процеса срещу Люк, прокуратурата се принуди да му предложи споразумение заради липсващи доказателства. ДНК експертиза е била изгубена и не е била налична по време на делото. Заради това обвинението решило да предложи споразумение на Люк, с което отпада най-тежкото углавно обвинение за бягство от местопроизшествието.

Седмица по-късно ДНК доказателството било открито, но прокуратурата вече била предложила споразумението. Така съдията определил присъда от 75 дни за по-лекото обвинение за причиняване на смърт при катастрофа и още 45 дни за по-лека версия на бягство от катастрофата (прокуратурата обикновено повдига всички възможни обвинения за дадено престъпление и някои могат да бъдат сходни по деяние, но с различна легална тежест).

Съдията обаче решил да суспендира по-кратката присъда и така в началото на февруари Питър Люк вече излежава присъдата си от 75 дни в затвор с лек режим. Той ще трябва да плати 2500 долара разходи по делото и 2600 долара за лабораторни разходи на щата, като му е забранено да шофира 2 години, след като излезе от затвора, по време на неговата пробация, а след това ще трябва да се яви отново на изпит за шофьорска книжка.

Питър Люк е бивш спасител в плажната служба на Корола, а инцидентът накарал властите да забързат изграждането на допълнителни тротоари и велоалеи по пътя, където е загинал българинът

Асен Захариев е бил студент, сезонен работник на лятна бригада с J-1 виза. Той се трудил във веригата супермаркети „Харис Тийтър“. Асен е роден в София и е бил студент в Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Извънредно: Огнен ад в квартал “Люлин“ в София ВИДЕО

Пожар е избухнал в софийския квартал „Люлин“, съобщиха очевидци в групата във Фейсбук „Люлин“. Според информацията, инцидентът е станал във вилна зона „Смърдана“ в „Люлин“ 6. 

На мястото на инцидента са пристигнали екипи на пожарната и веднага са се заели с потушаването на огъня.

Има и екипи на полицията.

Причините за пожара тепърва ще се установяват.

---

България

Всяка болка, която някой ви е причинил, ще му се върне

Всеки, който някога ви е наранявал или предавал, един ден ще се изправи пред същата болка. И това не е карма. Това е истината за човешкия живот. Ние всички страдаме.

Може би малко повече от други и изглежда нечестно, но животът ще ни накара да страдаме в онези моменти, в които най-малко очакваме.

Точно, когато всичко изглежда добре, нещо изведнъж се обърква. И тогава се обърква още нещо. И вие изпадате в отчаяние, мъка и тъга.

Най-трудното нещо в такива трудни моменти е да останете разумни и да действате рационално.

Ако причината е в друг човек, вие търсите отмъщение. Искате да му се отплатите по същия начин и да го нараните. Чакате с нетърпение разплатата, когато животът сам ще му върне същото. И когато това не се случи, вие се депресирате. Чувствате сякаш всичко е срещу вас. Но това не е така.

Животът рано или късно поставя всичко на мястото му.

И един ден, в най-лошия момент, това, което този човек е направил с вас, ще се върне при него по начин, който дори няма да разбере.

Това е прост факт, свързан с енергията. Получавате това, което инвестирате в този свят.

Наречете го съвпадение, карма, в крайна сметка човек получава това, което дава. И един ден този човек ще получи това, което заслужава – на работа, в обществото, в семейството.

И когато най-сетне се чувства толкова безпомощен и пречупен, той получава възмездието си.

Знаете ли каква е разликата между вас и него?

Личностното развитие. Лошите хора нараняват другите, защото никога не се учат от собствения си опит. И ще се държат по този начин, докато не претърпят същата болка, която са ви нанесли.

Те няма да знаят как да се справят с нея. Докато вие ще съберете парчетата и ще се преродите от пепелта.

Така че не се притеснявайте.

Не мислете, че онези, които са ви наранили, никога няма да изпитат същото. Не вярвайте, че Вселената се е обърнала срещу вас и ви се подиграва.

Просто се научете от опита, който ви дава животът.

Преживейте болката, плачете, борете се, а след това се изправете, кажете сбогом на онези, които са ви наранили с разбирането, че един ден ще изпитат същото.

---

България

Миро показа на всички къщата си-Е наистина свят да ти се завие

Впечатляващ по размери палат строят Миро и жена му Елица сред борови дървета и гледка към Витоша. Певецът вече показа няколко снимки в Инстаграм, но засега пази в тайна къде се намира къщата. Трябва да се отбележи, че гледката наистина е невероятна – в далечината се вижда телевизионната кула на Копитото и прекрасната природа на Витоша.

Негови последователи предположиха, че строежът най-вероятно е в Горна баня, но засега той не издава нищо. Миро загатна единствено: „С Ели строим и се вълнуваме. Когато е готово, ще покажем.“

От снимките се вижда, че строежът е пред завършване, а покрай него са пръснати строителни материали. Къщата ще има големи тераси, а до нея се простират високи борове. Така в бъдеще семейството ще се наслаждава на гледка, чист въздух, спокойствие и уют.

Съпругата на Миро – Ели има бизнес в Лондон – италиански ресторант, в който, по мнението на Миро, правят най-вкусните пици. Преди три години заведението дори влезе в класацията на списание ELLE за най-добрите италиански ресторанти в Лондон, пише „Галерия“.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com