Свържете се с нас

България

Разкриха какво ще стане с децата на екзекутираните Къро и Гергана Кочанова

Осиротелите деца на мафиотския бос Красимир Каменов, известен като Къро, който беше убит заедно със съпругата си в Южна Африка, може да получат американски визи и да останат там, където безопасността им ще бъде гарантирана, поне до достигането на пълнолетие, пише Уикенд.

Това разкриват запознати от близкото обкръжение на Къро, който беше шеф на наркотрафика. Припомняме, че той бе убит в имението си в Кейптаун, заедно със съпругата му Гергана Кочанова, която беше избрана за „Мис България 2007“. Очистването им бе извършено извърши наемни убийци, облечени в униформи на американската агенция за борба с наркотрафика (ДЕА). Въпросът за съдбата на трите деца на мафиотския бос все още остава неясен.

Заради опасения за сигурността на децата, тяхното местонахождение е засекретено от общинските власти в Кейптаун. Предполага се, че и трите деца са настанени в кризисен център и с тях работят психолози.

„Има постъпило искане от родителите на Гергана Кочанова децата й да се сдобият с американски визи и да бъдат изпратени да живеят до навършване на пълнолетие в Америка“, споделя запознат със ситуацията. Според думите му, процедурата е трудна, но не и невъзможна заради наличието на американски паспорт на големия син на Къро – 14-годишния Красимир.

Той се роди на 11 август 2009 г. в Чикаго и според законите на Америка е пълноправен гражданин на САЩ. Не така обаче стои въпросът с другите две деца на Къро и Гергана Кочанова, които са съответно на 11 и 9 години. Те са родени в Южна Африка и разполагат с българско гражданство.

„Съществува възможност и трите деца на Къро да бъдат приютени от Америка заради драматичните обстоятелства около смъртта и на двамата родители и изразените опасения, че ако се приберат в България, може да бъдат ликвидирани“, твърди приближен до разстреляния мафиот.

В Чикаго от 20 години насам живее бащата на Гергана Кочанова – изтъкнатият плувец от близкото минало и участник в Олимпиадата в Москва през 1980 г. Петър Кочанов.

Той обаче е разведен с майката на Гергана Кочанова и според техни общи познати двамата отдавна са в обтегнати отношения. Предполага се, че ако децата на Къро бъдат скрити в САЩ, с американска виза и право на престой ще се сдобие и майката на Гергана Кочанова.

Труповете на Красимир Каменов – Къро и съпругата му Гергана Кочанова ще бъдат кремирани в ЮАР, тъй като няма постъпило искане за изпращане на тленните им останки в България.

„Нито Къро, нито Гергана ще бъдат погребани в България. Телата и на двамата все още са задържани в моргата в Кейптаун“, твърди човек от свитата на Красимир Каменов.

Бодигардът на Къро – боксьорът от Оряхово Деан Генов, който също беше ликвидиран при нападението над дома на Каменов обаче ще бъде погребан в България.

Негови близки са поискали трупа му и са изявили желание пред консула ни в ЮАР ковчегът с трупа на Генов да бъде транспортиран в България за тяхна сметка. Няма яснота кога тялото на убития охранител ще бъде докарано в България, тъй като полицейските власти в Кейптаун са засекретили всичко около случай.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Лили Иванова дарява апартамента си: Огромното жилище в столицата е оценявано на над 1 милион евро

Примата на българската естрада Лили Иванова е решила да не остави апартамента си като наследство на внуците.

Огромното си жилище в столицата, оценявано на над 1 милион евро, певицата щяла да дари след смъртта си, споделила самата тя пред роднини. Очакваше се апартаментът да остане за децата на племенницата й Мария – дъщеря на сестрата на Лили Магда. Мария има малка дъщеричка и по-голямо момченце, които Лили обожава, и се смяташе, че именно те ще наследят милионите й.

Наскоро по неизвестни причини Лили решила да дари жилището си на дом за сираци.

Адвокатът на примата вече подготвял документите за дарението, което ще влязат в сила след смъртта й. Не е ясно какво решение е взела певицата за милионите си в банката. По последни данни в спестовните сметки на примата има над 10 милиона лева, като само за 2018 г. фирмата й декларирала 1,7 милиона лева.

Припомняме, че половин година преди двата концерта на Лили Иванова в НДК – на 8 и 9 декември,билетите ударно се разпродават, като отсега и за двете дати залата вече е наполовина пълна, показа проверка.

Желаещите да чуят 85-годишната певица трябва да платят между 50 и 180 лева – толкова е цената на най-евтиния и на най-скъпия билет. Общо за двете дати са пуснати над 9000 билета. Според различни изчисления приходите на мегазвездата на естрадата ще надхвърлят 1 милион лева.

Да разпродава всички билети за предстоящите си участия дълго преди самите събития да се състоят се превръща в традиция за изпълнителката на „Детелини“.

Броени дни след като изправи на крака жители и туристи в Слънчев бряг, естрадната прима може вече да се отчете и с препълнените си зали в оставащите й концерти част от тазгодишното й национално турне.

Макар да остава още много време до следващия й концерт – този в Пловдив – 17 септември, и за него билетите вече са кът. За ентусиастите, които все още не са се запасили с билет, единствените възможни опции да чуят любимката си на живо остават двата й спектакъла в НДК в края на годината.

По време на турнето си Лили Иванова ще изпълни последните си хитове „Дали“, „Обичай ме!“ и „Главна роля“.

---

България

Нашенец: На това място за хотдог, две фрапета, безплатна сянка и паркинг платихме само… СНИМКИ

Българин, който плажува в Гърция, се похвали с ниските цени на плажа. Мъжът е посетил небезизвестната за българите дестинация – Керамоти.

„Ammos beach bar в Керамоти. Безплатен паркинг на сянка в пояса до плажа.“, пише Божидар Димитров. Той е прикачил и снимки.

На една от тях се вижда и касова бележка. На нея виждаме маркирани две води, две, фрапета и хотдог като крайната сума е 15 евро.

Очевидно при консумация шезлонгът и чадърът се предоставят безплатно. Така абсолютно всичко – от паркинг до сянка, излиза 15 евро.

Веднага потребители коментираха, че това си е страхотна сделка. „Супер далавера…“, отбелязва Робер Д.

Учудващо под тази публикация не се появиха защитници народното Черноморие, както под всички останалите постове, които да разкритикуват автора, че е избрал южната ни съседка заради „фрапето с безплатния чадър“.

Както съобщихме, множество заведения в Северна Гърция промениха политиката си заради „тутистите с хладилните чанти и филиите“ и от този сезон поставиха цена на плажните принадлежности, а не са безплатни с минимална консумация както преди.

---

България

НАП хвана цял фестивал, работил без нито един касов апарат

Цял фестивал на морето без нито един касов апарат пипнаха инспекторите от Националната агенция за приходите в началото на лятото.

От НАП отказаха да заявят за кое музикално събитие точно става въпрос, тъй като това е данъчно-осигурителна тайна. Според източници на „Телеграф“ става въпрос за фестивал, провел се през юни на плаж в Созопол.

Служителите на НАП установили, че в нито един от обектите там, в които се продават храна и напитки, няма касов апарат. От събраните предварително данни станало ясно, че неотчетената сума възлиза на около 600 000 лева, навъртени за 3 дни. За нарушението са издадени актове и са предприети действия за запечатване на четири обекта.

Липсата на касов апарат е един от похватите за криене на оборот, добре известни на фискалните инспектори. Другите са неиздаване на фискален бон и даване на фалшива касова бележка.

Наблюденията на Главна дирекция „Фискален контрол“ показват, че все повече търговци по морето избират да са изрядни и отчитат коректно приходите от продажби. Голяма роля за промяна на поведението на бизнеса играят и контролните действия на НАП. Данъчните действат по два основни метода – таен клиент и наблюдение на място дали оборотът се отчита коректно.

При първия похват един или двама фискални инспектори купуват стока или сядат в заведение, където консумират нещо. За подобни контролни покупки НАП има специален бюджет. Когато платят сметката и не им се издаде фискален бон, инспекторите се легитимират. Следва писане на протокол и съставяне на акт. За подобно нарушение също така обектът може да се запечата за срок до 30 дни. Данъчните освен това сравняват касовата наличност с отчетения на апарата оборот.

При наблюдението на място данъчните седят край касовия апарат и гледат дали всяка продажба се отчита. Често това води до доста голям ръст в оборотите в съответния търговски обект. След това данъчните сравняват дали отчетения пред очите им оборот се различава много спрямо този преди седмица или месец, когато е нямало наблюдение от НАП.

Напоследък обаче все по-често път си проправя нова схема, особено разпространена по морето, разказаха пред „Телеграф“ данъчни експерти. Всеки сезон едни и също собственици чрез подставени лица регистрират нова фирма. Тя може да прави всякакъв тип бизнес – да отваря баничарници, капанчета, дори сладоледени колички. Въпросната фирма няма никакви активи, всичко е под наем, включително посудата. Така данъчните нищо не могат да ѝ вземат освен оборота в касата.

Фирмата-еднодневка коректно отчита всяка продажба и издава на клиентите касов бон, така че всичко на повърхността да изглежда тип-топ. Това обаче е привидно, защото нищо не внася в хазната – нито ДДС, нито осигуровки, нито данък печалба. Накрая, като свърши лятото, собствениците й, които остават в сянка, я изоставят и следващата година откриват нова фирма, която повтаря същата схема през новия сезон. Задълженията на старата компания обаче продължават да висят. По тази схема се натрупват десетки, а понякога и стотици хиляди левове задължения. Единственото, което от НАП могат да направят, е да пратят публичен изпълнител, подпомогнат от служител по фискален контрол, който в продължение на няколко дни да стои до касовия апарат и в края на деня да прибира оборота. Ако пък сумите се плащат по банков път, се блокира банковата сметка. И при двата случая обаче НАП обикновено може да си прибере само няколко хиляди лева на фона на дълг от десетки хиляди.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com