Свържете се с нас

България

Радев с ново горещо изказване за войната, алармира за 6 смъртоносни опасности

И в миналото, и сега, българските евреи остават високо интегрирани във всички сфери на живот в нашата страна. Това каза президентът Румен Радев.

„За мен е чест да удостоя с високото държавно отличие посланик Елрон за неговите лични заслуги“, заяви държавният глава, удостоявайки извънредния и пълномощен посланик на Държавата Израел у нас Йорам Елрон с орден „Мадарски конник“ първа степен.

Президентът подчерта, че между нашите два народа съществува истинско отношение на приятелство и разбирателство, основано на дълбоки, културни и исторически връзки, на активно партньорство и взаимно доверие.

Радев допълни, че напоследък се надигат гласове, които се стремят да изместят фокуса върху други събития, върху които тогава българската държава и българският народ не са имали силите и възможността да се противопоставят.

В нас остава силно безпокойство, че тези опити за ревизия на историята генерират омраза и антисемитизъм, които никога не са имали здрава почва за развитие в България, и аз вярвам, че с общи усилия ще намерим отговор на тази тенденция“, добави той.

Радев отбеляза, че се намираме в период, в който човечеството е изправено отново пред редица тежки предизвикателства – войната на Русия срещу Украйна, която застрашава с глобален сблъсък, растящите глобални разделения, които раждат нов тип разделения, растящата терористична активност, климатичните промени които вървят ръка за ръка с продоволствената криза и пр.

„Мога да ви уверя, че за нас вие сте един успешен посланик на България пред света“, обърна се държавният глава към посланик Елрон.

От своя страна посланикът на Държавата Израел Йорам Елрон благодари за отличието, като подчерта, че отношенията между Израел и България са от специално естество, особено в приноса на България по време на Втората световна война за спасяването на българските евреи.

„Ние знаем историческата истина – смели българи от всички слоеве на обществото защитаваха евреите с изключителна смелост. И повечето от спасените евреи дойдоха в Израел и помогнаха на изграждането на държавата“, каза още посланик Елрон.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Извънредно: Огнен ад в квартал “Люлин“ в София ВИДЕО

Пожар е избухнал в софийския квартал „Люлин“, съобщиха очевидци в групата във Фейсбук „Люлин“. Според информацията, инцидентът е станал във вилна зона „Смърдана“ в „Люлин“ 6. 

На мястото на инцидента са пристигнали екипи на пожарната и веднага са се заели с потушаването на огъня.

Има и екипи на полицията.

Причините за пожара тепърва ще се установяват.

---

България

Всяка болка, която някой ви е причинил, ще му се върне

Всеки, който някога ви е наранявал или предавал, един ден ще се изправи пред същата болка. И това не е карма. Това е истината за човешкия живот. Ние всички страдаме.

Може би малко повече от други и изглежда нечестно, но животът ще ни накара да страдаме в онези моменти, в които най-малко очакваме.

Точно, когато всичко изглежда добре, нещо изведнъж се обърква. И тогава се обърква още нещо. И вие изпадате в отчаяние, мъка и тъга.

Най-трудното нещо в такива трудни моменти е да останете разумни и да действате рационално.

Ако причината е в друг човек, вие търсите отмъщение. Искате да му се отплатите по същия начин и да го нараните. Чакате с нетърпение разплатата, когато животът сам ще му върне същото. И когато това не се случи, вие се депресирате. Чувствате сякаш всичко е срещу вас. Но това не е така.

Животът рано или късно поставя всичко на мястото му.

И един ден, в най-лошия момент, това, което този човек е направил с вас, ще се върне при него по начин, който дори няма да разбере.

Това е прост факт, свързан с енергията. Получавате това, което инвестирате в този свят.

Наречете го съвпадение, карма, в крайна сметка човек получава това, което дава. И един ден този човек ще получи това, което заслужава – на работа, в обществото, в семейството.

И когато най-сетне се чувства толкова безпомощен и пречупен, той получава възмездието си.

Знаете ли каква е разликата между вас и него?

Личностното развитие. Лошите хора нараняват другите, защото никога не се учат от собствения си опит. И ще се държат по този начин, докато не претърпят същата болка, която са ви нанесли.

Те няма да знаят как да се справят с нея. Докато вие ще съберете парчетата и ще се преродите от пепелта.

Така че не се притеснявайте.

Не мислете, че онези, които са ви наранили, никога няма да изпитат същото. Не вярвайте, че Вселената се е обърнала срещу вас и ви се подиграва.

Просто се научете от опита, който ви дава животът.

Преживейте болката, плачете, борете се, а след това се изправете, кажете сбогом на онези, които са ви наранили с разбирането, че един ден ще изпитат същото.

---

България

Миро показа на всички къщата си-Е наистина свят да ти се завие

Впечатляващ по размери палат строят Миро и жена му Елица сред борови дървета и гледка към Витоша. Певецът вече показа няколко снимки в Инстаграм, но засега пази в тайна къде се намира къщата. Трябва да се отбележи, че гледката наистина е невероятна – в далечината се вижда телевизионната кула на Копитото и прекрасната природа на Витоша.

Негови последователи предположиха, че строежът най-вероятно е в Горна баня, но засега той не издава нищо. Миро загатна единствено: „С Ели строим и се вълнуваме. Когато е готово, ще покажем.“

От снимките се вижда, че строежът е пред завършване, а покрай него са пръснати строителни материали. Къщата ще има големи тераси, а до нея се простират високи борове. Така в бъдеще семейството ще се наслаждава на гледка, чист въздух, спокойствие и уют.

Съпругата на Миро – Ели има бизнес в Лондон – италиански ресторант, в който, по мнението на Миро, правят най-вкусните пици. Преди три години заведението дори влезе в класацията на списание ELLE за най-добрите италиански ресторанти в Лондон, пише „Галерия“.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com