Connect with us

България

Пълен провал на “протеста” – стотина човека, незаконно блокираха Орлов мост за да влезнат в новините (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Трима криминално проявени застанаха на чело на протестите в София днес, като тартори на Гражданския форум „Промяна“, който организира демонстрациите пред Храм-паметника „Александър Невски“ от 15.00 часа.

Това са Георги Георгиев, Методи Бъчваров и Павлин Найденов, научи ПИК от отлично информирани източници, които следят за реда. Преди 10 години Георги Георгиев и Методи Бъчваров са обявявани и за национално издирване. И тримата са стари познайници на полицията. Георги Георгиев е криминално регистриран за държане на акцизни стоки и телесна повреда. Методи Бъчваров пък е в регистрите на МВР за закана за убийство, кражба и обсебване. Павлин Найденов също е там за извършени измами. Очаква се тарторите на днешната обедна сбирка пред „Александър Невски“ да се появят лично на протеста си. Както ПИК съобщи преди минути, столицата е блокирана от полиция, жандармерия и тежка техника от площада пред Министерски съвет до пространството около „Александър Невски“, където се очаква да се съберат криминалните метежници.

Полицията в Бургас овладя протеста, който бе на път да излезе извън контрол.след като 60-ина души тръгнаха към Ветрен, за да затварят магистралата. Повечето от протестиращите се върнаха и се качихха в колите си.

Много полиция имаше на входа за София откъм Перник. Защото за протеста се очакваше да дойдат протестиращи перничани и благоевградчани, но това така и не се случи. В Благоевград отмениха протеста.

Малко след 15.00 часа пред храм-паметника „Александър Невски“ се бяха събрали малко над 5-10 човека, които заявиха пред ПИК TV, че не искат оставка на правителството, а смяна на цялата система. Те допълниха, че ще направят опити да се слеят с другия протест. След като отидоха при другата група пред Министерски съвет, общо двете групи бяха около стотина души. След като видяха малобройната си численост, протестиращите решиха, че е по-добре да се движат и да опитат да задръстят някое кръстовище, за да предизвикат по-голямо напрежение и тръгнаха към „Орлов мост“, въпреки че нямат разрешение за това.

Според Ива Николова по-голямата част от тях са агитки, които в един глас викат типични възгласи, сякаш вървят към стадиона. Пред камерата се видя, че младите мъже имат и типични за агитките жестове, както и свирки и вувузели. Минути преди 16 ч. протестиращите незаконно блокираха „Орлов мост“, а полицията не направи опит да ги спре. Оттам решиха да тръгнат пеша по „Цариградско шосе“ и отказаха да обяснят за какво протестират и защо без разрешение блокират улици и кръстовища, като така газят закона.

/ПИК

 

Continue Reading

България

Голяма загуба за България! Почина един от най-добрите хирурзи в страната

На 53-годишна възраст днес ни напусна д-р Камен Узунов, съдов хирург в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“, съобщават от болницата.

Поклонението ще се състои на 22-ри септември 2023 г., петък, от 11:00 часа в храм „Света Троица“ в Русе, след което погребението ще бъде в Гробищен парк гр. Кубрат.

Д-р Камен Узунов е роден в гр. Кубрат през 1970 г. Завършва „Медицина“ през 1998 г. в гр. Варна.

Придобива две специалности по „Хирургия“ през 2006 г. и „Съдова хирургия“ през 2013 г., след което завършва следдипломна квалификация по „Ендоваскуларна съдова хирургия”.

Взема участие в редица национални и международни конференции

Д-р Узунов е удостоен с почетен знак и грамота „Отличен лекар на Районна лекарска колегия Русе 2021 г.“

Професионалния си път той започва през 1998 г., като лекар ординатор в хирургично отделение в МБАЛ гр. Кубрат.

От 1999 г. до 2004 г. работи в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ гр. Разград, а от 2005 г. до 2008 г. в УНСБАЛ „Св. Екатерина“ гр. София, а през 2009 г. в УМБАЛ Русе.

Д-р Узунов се присъединява към екипа на УМБАЛ „Медика Русе“ от самото създаване на болницата през 2013 г. като лекар в отделение по Съдова хирургия.

Д-р Камен Узунов бе отличен лекар, многоуважаван колега и добър приятел.

Поклон пред паметта му!

Continue Reading

България

МВР с нов хитър начин да глобява всички, пресвяткането с фарове вече няма да помага

С цел намаляване на пътните произшествия, както и установяване и санкциониране на нарушители в ОД МВР Сливен се въвежда нов метод за контрол. Екипи на пътна полиция ще бъдат подпомогнати от полицейски служители в небрандиран автомобил, които ще следят с видеокамера най-натоварените и опасни участъци в областта.

Заснетите нарушения ще се подават по радиостанция до най-близкия патрул и ще се санкциониран на място.

Нарушителите, които не са спрени на място, ще бъдат издирени и санкционирани впоследствие. Новият подход беше представен и коментиран на брифинг днес от комисар Димитър Кикьов, началник на отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР Сливен, и главен инспектор Илиян Николов, началник сектор „Пътна полиция“ Сливен.

Брифингът се състоя на път ІІ-53 (Сливен -Ямбол), на разклона за село Камен, който е участък с повишена концентрация на пътни произшествия.

„В рамките на час камерата е заснела 11-12 нарушения, а от началото на операцията в цялата страна – около 160“, посочи комисар Кикьов. По думите му, когато има полицейски автомобил, маркиран и с лампа, водачите си сигнализират с фарове и ефектът е краткотраен.

Според статистиката, представена от главен инспектор Николов, от началото на годината на територията на ОДМВР-Сливен са установени над 170 водачи да управляват след употреба на алкохол, 53 с наркотици и 60 са отказали да бъдат тествани.

Уустановени 17 водачи с алкохол, 3 с наркотици и към тази сутрин 4 неправоспособни. На автомагистрала „Тракия“ в района на Нова Загора е установен товарен автомобил, управляван от турски гражданин, който е управлявал с концентрация на алкохол 1,53 промила. Той е отведен и задържан в РУ-Нова Загора.

Сред другите мерки, предприети по разпореждане на старши комисар Димитър Величков, е поставянето на системните нарушители под превантивно полицейско наблюдение. Комисар Кикьов съобщи, че след анализ от началото на месец март 43 лица са поставени под наблюдение, като информация за тях ще има и в останалите дирекции в страната. Специализираната операция продължава.

Continue Reading

България

Панделиева: Докога близки на престъпници ще обясняват в ефир, че искат възмездие?

То кое ли не е сбъркано у нас? Национална телевизия интервюира ревящата майка на убития нападател на две момичета и на мол с думите, че момченцето й, което е отглеждала сама, е застреляно като куче. А дечицата бягали от полицията, защото едното от тях не носело лична карта. Видите ли! Хей така, от притеснение, посред нощите, след като са могли да убият нападнатото момиче, след като са опитали да проникнат в мол.

Майката малко пропуска да уточни, че „трите момченца“ не само са с предишни криминални регистрации, но и са считани за рецидивисти. Тя пропусна и да се извини на майките на момичетата, нападнати с желязна тръба, за да бъдат обрани. Нали всички сме наясно, че само един по-непремерен удар и едното момиче щеше да е в статистиката с убитите

Не знам и не разбирам докога национални медии ще считат за „друга гледна точка“ тази на престъпници и техните близки? Всички експерти досега обясниха, че полицейските действия са изпълнили всички законови изисквания:
– нареждане бягащият да спре на място (и този, дето няма лична карта);
– ако бягащият не спре, ще бъде произведен изстрел;
– произведени са два предупредителни изстрела във въздуха;
– полицаят стреля по бягащ индивид, който е получил всички възможни шансове да спре.

В задачата се пита: кого обслужва репортаж в който майката на многократен извършител на дребни престъпления изисква някой да бъде осъден „за убийство“?

Какво казва ЗАКОНЪТ: „Полицейските органи могат да използват оръжие само когато това е абсолютно необходимо… (3) след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга…“

Всички, които стръвно скочиха да обясняват какво НЯМА право полицейският служител са същите, които питат ЗАЩО полицията не се е намесила, когато изнасилват и убиват баби, пребиват дядовци за 20 лева.

А аз питам: докога близки на престъпници ще обясняват в национален ефир, че искат възмездие?

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com