Свържете се с нас

България

Прокуратурата с потресаващи разкрития за убийствата в Лозен, в Чавдар била намерена… ВИДЕО

Представители на Софийска градска прокуратура и на СДВР-МВР дадоха брифинг във връзка с двойното убийство в Лозен, потресло цяла България.

Ето и какво заявиха разследващите органи:

„Досъдебното производство е образувано в 4-ти август в случай на неотложност. То е за извършено двойно убийство по чл. 116, за което предвижда както доживотен затвор, така и доживотен затвор без замяна и лишаване от свобода от 15 до 20 години.

От 22:10 до 3:50 е извършен оглед на мястото – иззети са веществени доказателства – пистолет с пълнител, в който е имало два патрона, дрехи на Бояджиев, кутия с патрони и банкова карта с името на убитото момче.

Вчера дежурен съдия е одобрил протокола за извършените действия. Проверен е и автомобилът на Бояджиев. На 5-и август е съставен протокол за освидетелстване на лице с изрично негово съгласие. От него са взети и натривки от лицето. Иззето е и съдържанието на поднокътното пространство на всеки пръст.

Иззет е и клетъчен материал от устната му кухина. На 5-и август е извършен оглед на местопроизшествие от 11:40 до 13:30. Намерено е починало момиче на видима възраст около 20 години. Същите действия са извършени и друг протокол на оглед за починало момче на около 30 години.

В гр. София, ж.к. „Дружба“ са намерени вещи наубитото момче. Извършени са много разпити на свидетели – както близки на обвиняемия, така и близки на убитото момче и момиче. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

Намерен е мобилен телефон на убитото момиче в ж.к. „Младост“. Близките й са го предали.

Къщата на Бояджиев е била претърсена. От дома му са иззети вещи, които имат значение за разкрива а оперативната истина – дрехи и обувки. По обувките е намерена кръв. В момента се установява дали тя е човешка и дали принадлежи на някой от убитите.

С експертизи ще се разбере дали по вещите на обвиняемия има следи от биологичен материал от жертвите. По лицето на обвиняемия има частици, които водят до тезата, че в близките часове той е използвал оръжие.

Има сведения, че гилзите, открити на местопрестъплението, където е намерен трупът на момче, съвпадат с тези от пистолета, открит в автомобила на Бояджиев.

Има разумни основания да се смята, че Бояджиев е извършил двете убийства. Той е привлечен в качеството на обвиняем за убийството на две лица. Задържан е за до 72 часа. В понеделник ще бъде разгледано искане за задържане под стража.

Бояджиев сам е заявил, че е извършил убийство умишлено през април 2022 година. Май месец 2023 година е бил признат за виновен за това, че е извършил, в съучастие с други лица, лека телесна повреда с хулигански подбуди. Поради факта, че към този момент той не е бил осъждан, законът задължава съда да го освободи от наказателна отговорност и да му наложи наказание глоба – 100 лева.

Установява се, че Бояджиев е обвиняем по друго производство. То касае причинена смърт по непредпазливост. За това се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години.

По данни на униформените той има предишни провинения и може да бъде наречен патологичен лъжец. През 2022 година е бил арестуван за убийството на тогавашната си интимна партньорка, която по думите му случайно е удушил с колан по време на сексуален контакт. 

След това обаче Чавдар е бил пуснат на свобода, поне до убийството в събота.

Към момента обвиняемият е задържан от органите на реда.

БЛИЦ!

---

България

Момчил е победителят на зрителите! Вижте приятелката му – истинска красавица! (СНИМКИ)

Софтуерният инженер Момчил, който е един от най-обещаващите играчи в „Игри на волята“ тази година, се радва на голям интерес от зрителките. Той е силен, издръжлив, а от визитката му разбираме и че е много интелигентен – завършил е бакалавърска степен в Китай, при това трети по успех. А фактът, че редовно спортува и се занимава с жиу-жицу личи във всяка от битките, в които се включва със сърце.

Приятелката на Момчил В личния си живот Момчил също е много успешен, защото от дълго време си има сериозна приятелка, която е изумително красива. Тя се казва Боряна и със сигурност се вълнува за представянето в „Игри на волята“ на своя любим. От снимките им в социалните мрежи става ясно, че двамата обичат да пътуват и да посещават нови места, където да си създават спомени за цял живот. Дали обаче имат сериозни планове за общо бъдеще все още не е ясно.

Вижте снимки на Боряна и се убедете сами, че Момчил е истински късметлия с красавица като нея до себе си.

---

Made in BG

Не може да има силно общество, съставено от социално слаби – ТЕОДОСИЙ ТЕОДОСИЕВ

Никога не съм работил за признание, само за удовлетворение.

Религията, също както в науката, има една еволюция – нови теории, които отхвърлят старите. Нови идеи, които отхвърлят старите идеи.

Бог е любов и любовта ще спаси света – това е най-голямото откритие в историята на човечеството. Няма богоизбрани народи , има богоизбрани хора. Всеки може да бъде богоизбран, като избере Господ.

Моят опит показва, че нашите деца са изключително умни като средно ниво. На елитно ниво ние сме си свършили работата, но нещастието е, че масовото училище е едно голямо надлъгване и това са реалистични резултати.

Според мен няма лъжа в това, че учениците ни наистина не умеят много неща. Но проблемът е в това, че няма никаква санкция за това, че не могат и че не искат. Проблемът е повече в това, че не искат. Има учители, които много се стараят, но нашият ученик просто не иска да учи. Защото няма никаква санкция за това, че не е учил, това не му се отразява на срочната годишна оценка и на дипломата.

Едно добро общество е това, което реализира тавана на възможностите на своите граждани, тогава за всички е добре.

В това отношение, аз съм успял да реализирам тавана на възможностите на своите ученици. Според мен голяма част от европейските пари за проекти отиват за реклама на самия проект, а това са хвърлени пари на вятъра. Би трябвало парите да бъдат обвързани с резултата.

Бог е Любов във всички религиозни форми, във всички възможни форми. Аз съм дълбоко знаещ. Това са дълбоко интимни неща. Имам лични доказателства за тази Вселенска сила. Това не е нещо, което може да се предаде на друг човек. Искам тука да цитирам поета Хьолдерлин, който казва:

„Близък е и недостъпен Бог, но там, където расте опасността, расте спасението също.“

Значи човек трябва да пострада първо, трябва да преживее някакъв катарзис, за да може да получи помощта и да стигне до откровението.

Щом като във физиката можем да бъдем едни от най-добрите в света, значи причината не е някаква генетична или в това, че няма учители, които да подготвят децата. Просто няма стимули за масовия ученик да работи качествено.

Вярно е, че учителят е изтормозен, загрижен за оцеляването си, мизерията е ясна. Не може да има силно общество, съставено от социално слаби. Никой като че ли не се грижи за това хората в България да станат социално силни.

Моето старание с това, което съм нарекъл система за формиране на силов интелект, е точно това – да произвеждам социално силни хора. Наистина става така, че интелигентни деца получават по-ниски оценки от не толкова интелигентни, които обаче имат смелостта да преписват.

Обществена тайна е, че матурите в България са една пародия. И би трябвало да се вземат драстични мерки против преписване. Може би трябва да се провеждат на място, което няма нищо общо с учители, които са преподавали на учениците. Определено ни липсва морал, училищният морал е на много ниско ниво.

Пътят към големите резултати минава през страданието, наистина. И има един такъв закон, мисля, че беше някой от законите на Мърфи, който казва, че за да направи човек нещо голямо в живота си има нужда от необходим минимум неблагоприятни условия.

Това е вървене срещу течението, това е животът, антиентропията.

Ние имаме във физиката седем части за седемте смъртни гряха. Някои казват „да не съм луд да си занимавам учениците с такива неща“. Но това са най-интересните часове, учениците искат да ги повтаряме отново и отново.

Това им показва смисъла – смисъла на живота, защо учим, защо ходим на училище, защо изобщо правим нещо. Седмият смъртен грях – това е леността или мързелът.

Предпоследният – унинието или отчаянието. По течението на една река се носи труп на умряло животно – това е смъртта.

Да се оставиш на течението – това е смърт. А пъстървата срещу течението, по водопадите се изкачва нагоре в буйните планински реки, върви срещу течението – това е антиентропия, това е животът.

 

 Източник ЧЕТИЛИЩЕ

---

България

Млад гений е в болница след тежката катастрофа до Шипка, двама негови близки са починали

Студентът по физика от СУ „Св.Климент Охридски“ Александър Проданов, който е един от отличниците на България с множество международни награди от олимпиади по физика и астрология, е сред пострадалите при зверската катастрофа край Шипка, станала снощи. В нея при удар на лек автомобил в украински тир загинаха двама души.

Колегите от вестник „24 часа“ пишат, че това са лелята и дядото на Александър, а той е пътувал в колата и в момента е в болница.

Момчето е считано за вундеркинд. Той бе пълен отличник от казанлъшката Природо-математическа гимназия и дългогодишен успешен участник в международни олимпиади по физика и астрономия, част е от школата на знаменития учител по физика от Казанлък Теодосий Теодосиев. Преди време той споделяше, че обича да се разхожда в околностите на град Шипка, където „сякаш времето е спряло“. Снощи обаче мястото се превърна в кошмар за него и близките му.

Във фаталния петък Сашо се прибирал към Казанлък с влак от София заедно с леля си Мариана, която работела в просветното министерство в столицата.

На казанлъшката гара ги посрещнал с личния си автомобил дядото на момчето Стефан, баща на Мариана и на майката на Сашо, за да ги откара в семейната им къща в град Шипка. Бившият строителен техник Стефан Кратунов е на 85 години, един от най-уважаваните днес хора в град Шипка. Местните го помнят с добро още от времето преди 50 и повече години, когато се работело усилено по водоснабдяването на града.

До последно той бил съветник по строителството в кметството. Вече по тъмно, колата, управлявана от бай Стефан, стигнала до разклона за връх Бузлуджа след град Крън по посока град Шипка по пътя за Габрово.

Александър стоял на предната седалка до дядо си, а Марияна – на задната зад баща си. В този момент на разклона за Бузлуджа неясно защо маневра на заден ход правел украински тир и препречил главния път. Предполага се, че чуждият шофьор е търсел подходящо място, за да пренощува в автомобила си. След инцидента той е задържан за 24 часа.

Възрастният водач вероятно е забелязал тира пред себе си в последния момент и направил безуспешен опит да го избегне. Колата му се забила в огромния камион откъм страната на шофьора и това обяснява защо той и дъщеря му са загинали на място. Марияна, която е на 62 години, вече подготвяла документите си за пенсия. В град Шипка всички са потресени от трагедията в едно добро семейство. Погребението на жертвите ще бъде в неделя в родната им Шипка. „За 5 декември бяхме се подготвили да запалим тържествено коледните светлини с голям концерт и коледен базар по австрийски тертип – с печени кестени и греяно вино, но вместо това ще направим молебен за здравето на всички от Шипка“, каза кметът на подбалканското градче Василка Панайотова.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com