Свържете се с нас

България

Призив към „добрите сили“: Уволнете стратезите, като Лена и пиарите на „промяната“

Журналистът Стефан Ташев направи горещ коментар относно актуалната политическа обстановка. Той призова „добрите сили“ да спрат с опорките и да уволнят пиарите на „промяната“ и стратезите, като Лена и каза защо. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил.

Спрете опорките, уволнете пиарите на „промяната“. И стратезите, като Лена, ако може. Целият умнокрасивитет е хвърлен по телевизиите да защитава „евроатлантическите ценности и правителство“. След тридневен шок и ужас се окопитиха и в боя на първа линия отново се сражават Смилов, Смилова и сие.

„Добрите сили“ тръгнаха в контраатака с опорките: Диктатура на Радев, евроатлантическо правителство.

Гледам сутринта Гюро: Служебното правителство на президента през 2021 година смени шефовете на службите! Гениално.
Така Гюро и сие се саморазобличават тотално.

Защото в първото правителство на Радев, което извърши „чистките“ в спецслужбите, бяха четирима „евроатлантици“ от ПП-ДБ. Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и най-големият евроатлантик на всички времена Бойко Рашков, вицепремиер по сигурност и вътрешен министър. Именно Рашков разгроми службите, назначавайки протежета на Радев.

Ето и фактологията: На 12 май 2021 година е назначено правителството на Радев.
На 26 май Рашков предлага на президента да освободи шефа на ДАНС Димитър Георгиев, защото извършвал политически действия. В едно интервю пред обслужващи го журналисти опияненият от властта Рашков нарича Георгиев „престъпник“. До момента, вече две години, бившият комунистически следовател не е представил доказателства за твърденията си.

По същото време става ясно, че Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация именно от ДАНС за срок от три години.

Какво ли са си мислили евроатлантическите ни партньори по темата?
На мястото на Георгиев е назначен бившият шеф на ДАНС-Враца Тончев, доверено лице на Радев. Каква ли борба е паднала с шпиони във Враца та Тончев да заслужи този пост?

Със същия мотив „не безпристрастен политически“, както на Димитър Георгиев, на 16 юни кабинета предлага уволнението на шефа на Държавната агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов.

И Атанасов и Георгиев твърдят едно и също: Уволнени сме заради разбиването на руската шпионска мрежа у нас. И дългата ръка на Москва. Няма кой да ги чуе.

На мястото на Атанасов е назначен Антоан Гечев. В разследване на Антон Тодоров се разкрива, че новият шеф на ДАР дължи кариерата на баща си, нелегален разузнавач от РУМНО, шпионирал във Вашингтон през 80-те години на миналия век. НАТО найс, а?

Рашков разчиства цялото МВР, отстранени са директори на служби и дирекции, сменен е главният секретар, шефове на областни дирекции, общо 53-ма ръководители са „изчистени“. Незапомнена чистка в МВР. През това време шефът на ДСБ Атанас Атанасов мълчи, не отронва и дума за чистките, напротив той и партията му ги привестват.

Нямам спомен евроатлантиците Денков, Петков и Василев, като министри да се протестирали. Нещо повече, шефовете на служби са отстранени с решения на МС, тоест с подписите и на тези „евроатлантици“.

През юли 2021 година тихомълком е сменен и шефа на Военното разузнаване, с доверен на Радев човек, както и шефовете на НСО.
През септември същата година Рашков успява да смени и шефа на ДАТО, като намести там протежето си Бисер Борисов, негов семеен приятел и зет на „бащата на прокопиевците“ т.нар. генерал Стоименов.

Що не протестирахте тогава, бе, евроатлантици?

Още през 2021 г. предупредихме, че цялата власт се концентрира в президентството, чрез пълен контрол над спецслужбите, прецедент, непознат в най-новата ни история. Тогава протести нямаше.

Скъпа Лена, сменете опорките, уволнете пиарите, язък за толкова пари дадени на Аламанов и ко. Ставате за смях.

БЛИЦ 

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Синоптиците – бягайте от този град другата седмица!

Сериозно предупреждение за времето през другата седмица за голям наш град.

Не се вижда краят на горещото време. Това показва справка на Plovdiv24.bg в специализираните сайтове за синоптични прогнози.

Днес, утре и в петък очакваната максимална температура например в Пловдив е 38 градуса.

Събота, неделя, понеделник и вторник (13 – 16 юли) живакът ще достигне 39 градуса. След това – на 17, 18 и 19 юли градът под тепетата ще се пърже на 40 градуса. Ще е почти тихо или със слаб североизточен вятър.

---

България

Извънредно: Пловдив се размина с огромна трагедия

Дърво рухна върху пешеходна пътека в Пловдив, пише glasnews.bg, позовавайки се на съобщения на очевидци във Facebook.

Инцидентът е станал този следобед на кръстовището между улиците „Богомил“ и „Ралица“.

1720614129 sistemen bufer 2

„Няма вятър, буря или дъжд. Добре че няма пострадали!“, коментира Татяна Анчева.

Пътят е блокиран, като стъблото на дървото е върху цялата „зебра“.

---

България

Почина голям наш предприемач

Почина голям бизнесмен, носител на титлата „Бизнесмен на България“- 2004 година.

На 11.07.2024 г., на 82 години почина почетният гражданин на гр. Дупница, носител на множество държавни отличия и награди, Александър Иванов Кашукеев, съобщава БТА.

Александър Иванов Кашукеев е роден на 10 ноември 1941 г. в София. Завършва основно и средно образование в гр. Дупница в семейство на изтъкнати дупнишки учители.

Майката е заслужил учител в Базовото училище „Акад. Тодор Самодумов“ гр. Дупница и носител на орден „Кирил и Методий“.
Александър Кашукеев е почетен гражданин на Дупница от 2011 година. Награден е с орден „Червено знаме на труда“ 1988 г., „Златен орден на труда“ – 1982 г., почетния знак на Президента на Република България 2005 г. и е обявен за „Бизнесмен на България“- 2004 г.

През 2011 година, за изключително големите му заслуги за развитието, насърчаването и подпомагането на българската икономика и предприемачество, е награден с орден „Стара планина“- първа степен.

Александър Кашукеев присъства и сред избраните личности в книгите „Именити дупничани на ХХ век “ и „Кой кой е в България“.
Общинското ръководство поднася съболезнования към семейството и близките на Александър Кашукеев.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com