Свържете се с нас

България

Преди минути: Би Ти Ви с извънредно изявление за “Шоуто на Слави”! (Бомбата избухна)

От Би Ти Ви излязоха с извънредно съобщение за “Шоуто на Слави”!

Истинска бомба хвърли не друг, а самата Би Ти Ви. Която преди минути излезе с официално изявление за “Шоуто на Слави”. Многобройните писания и твърдения, че шоуменът няма да поднови договора си с медията за идния сезон, накараха телевизията да проговори.

Винаги досега Слави Трифонов е преподписвал договора си с Би Ти Ви в края на август, преди началото на летния отпуск. Този път обаче няма да го направи. Просто, защото двете страни вече са преподписали.

Да, враговете на Дългия може да си затворят устите . От Би Ти Ви съобщиха, че “Шоуто на Слави” остава в ефир. То ще се върне през есента с нов сезон, а договорът, който вече са подписали, е в рамките на една година.

Всъщност това е и различното в момента, защото доскоро Трифонов и медията преподписваха за минимум две или повече години. “Такива преподписвания на договори за удолжаване на трудовите правоотношения с външни продуценти, е нещо съвсем нормално. И дори задължително при всички телевизии”, обясниха от ръководството на Би Ти Ви.

А главният изпълнителен директор на медията Флориан Скала потвърждава и повтаря думите си от преди: “Разбира се, че той и шоуто му ще се върнат на екран есента. Тази телевизия е домът на Слави Трифонов. Аз искрено уважавам огромния успех на предаването и професионализма на водещия вече толкова години”, заяви Скала.

Изявлението на Би Ти Ви остави с отворени усти мнозина, които вещаеха краха на шоуто. И обвиняваха Дългия в “драпане” към властта. Интересно е как те ще коментират фактите и с какви очи ще продължат да бълват глупостите за Трифонов и влизането му в парламента.

Повече от ясно е, че няма как той да бъде едновременно водещ в национална медия и лидер на партия. И ако новината накара едни да се пръснат от яд и злоба, то милиони други, обичащи Слави и шоуто му, заслужено ликуват.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Автобус с работници застина във вертикално положение на входа на тунел след катастрофа

Пътен инцидент с участието на автобус, превозващ работници към близка текстилна фабрика, е предизвикал задръстване по магистрала С-32 до Барселона, съобщиха местни медии.

По все още неизвестни причини автобусът е останал диагонално заклещен на входа на тунела.

Всичи 47 души в превозното средство са били извадени от пристигналите на място спасителни екипи, за щастие няма данни за жертви.

От „Гражданска защита“ уточниха в социалната мрежа Х, че на мястото на инцидента са били изпратени 14 линейки и два медицински хеликоптера.

По-късно властите съобщиха, че трима души са в критично състояние, а петима в тежко, поради което са били транспортирани с хеликоптери до най-близките болници в Барселона и Жирона.

Междувременно ръководителят на Каталунската служба по автотранспорт информира, че причините за инцидента са в процес на изясняване.

Инцидентът е станал близо до Пинеда де Мар, средиземноморски крайбрежен град. Магистралата е затворена за всички превозни средства, движещи се в посока на север от Барселона.

---

България

На 100 км от София: Ще настръхнете от „Мъртвата сватба“ и как майка играе на гроба

Нашите географски ширини са известни с голямото разнообразие от обичаи, много от които, за щастие, вече не практикуват. Но не може да се отрече, че е интересно да се говори за тях.

Без значение дали тези обичаи се предават от поколение на поколение, някои неща все пак заслужават да останат в миналото. Един от тях определено изпъква.

Той е „Мъртва сватба“.

Най-страшният обичай сред ужасните и най-странният сред странните. Практикувал се е в източните части на Сърбия, само на стотина километра от София. Някъде се нарича и „Черна сватба“.

Правилата са ясни – ако млад мъж умре неженен, годеницата му или друга девойка от селото – да се омъжи за покойника! Този вид брак е валиден една година, а майката на починалия младеж трябва да изиграе коло на гроба на сина си.

Някога се е смятало, че неженените не могат да преминат от другата страна и да завършат живота си. Повечето християнски нации вече не практикуват някои от тези странни обичаи, така че те несъмнено имат своите корени в езичеството или суеверието.

Въпреки че някои обичаи ни карат да настръхваме, има твърдение, че те все още се практикуват и днес. Така както на помена се носи храна и напитки на гробището за покойника, семейството се облича в черно за покойника, а също така покойниците се погребват в церемониални дрехи, много често с ценни предмети.

В Сърбия също имало обичай неомъжените момичета да се погребват в булчински рокли или в бели ковчези.

---

България

Чутовна буря връхлетя Русе и Велико Търново, по пътищата е хаос

Мощна лятна буря връхлетя Русенска област днес следобед, създавайки сериозни затруднения за шофьорите в региона. Силните пориви на вятъра са довели до падане на множество дървета върху ключови пътни артерии, което наложи спешни мерки за възстановяване на нормалното движение.

Най-сериозно е положението в участъка между „Две могили“ и „Обретеник“, където паднали дървета са блокирали част от пътното платно. Шофьорите са принудени да навлизат в насрещното движение, за да заобиколят препятствията, което създава потенциално опасни ситуации. По маршрута Русе-Силистра също са регистрирани паднали дървета, особено в отсечката между Русе и „Сливо поле“. Това допълнително усложнява трафика в региона.

Веднага след получаване на първите сигнали за инцидентите, те са докладвани на спешния телефон 112. Очаква се мобилизиране на екипи от пожарната служба и пътното управление, които да се заемат с разчистването на засегнатите участъци.

Предвид създалата се ситуация, се препоръчва на всички шофьори, пътуващи в района да шофират с повишено внимание и намалена скорост, да се съобразяват с временната пътна сигнализация, ако такава бъде поставена, да следят за актуална информация относно състоянието на пътищата. При възможност да отложат пътуването си или да изберат алтернативни маршрути.

Силен дъжд вали и във Велико Търново и населените места в региона. Дъждът е придружен с ураганен вятър. Потребители от социалните мрежи съобщават за съборени дървета по пътищата в областта.

Дъждът е проливен и интензивността му се увеличава. Ситуацията продължава да е динамична, съобщава БТА.

Внезапната буря е типично явление за летния сезон в България. Метеоролозите напомнят, че през този период често се наблюдават краткотрайни, но интензивни валежи, придружени със силен вятър. Тези условия могат да доведат до падане на клони и дървета, особено в горски участъци и алеи с по-стара растителност.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com