Свържете се с нас

България

Последно: Стана ясно какво е казал д-р Димитров на Жоро Плъха, преди да го гръмне, скоро излиза от ареста, обвинението му е променено!

Не е стреляно от терасата, а от упор. Крадецът е с височина около 165, а обвиняемият е близо 2 метра. Това стана ясно още по време на извънредния брифинг на прокуратурата в Пловдив за убийството на крадеца Жоро Плъха от д-р Иван Димитров. „Експертизата ще каже кой е отговорен за порезната рана в крака.

В резултат на кръвозагубата пострадалият, който е изминал разстояние около 100 метра, е починал между автомобили, при които се е укрил“, каза още експерти.  „Самият инцидент и нападението се случват на вратата на гаража. Гилзите са намерени пред вратата на гаража – грубо казано на улицата.

Жилището е през улицата на втория етаж. Доказателствата сочат така, жена му казва така, а и самият обвиняем“, признават още от прокуратурата.  „Ние говорим с факти, чакаме да се съберат всички доказателства.

Приятелят на обвиняемия, който му е помогнал да разчистят след случилото се, е търсил крадеца 2 часа. Иван Димитров е дал пълни обяснения по случилото се и е признал всичко, което вече казахме. Разкрил е как е слязъл с оръжието, колко време е наблюдавал убития и т.н.

Не можем да коментираме психичното състояние на обвиняемия“, казаха от прокуратурата.  „Жоро Джевизов има стари дела за кражбата.

На камера след инцидента се вижда, че в ръката на обвиняемия има пистолет. От кадрите се вижда, че пистолетът е би изпразнен, но това ще бъде показано от експертиза.

След действията на лекаря и неговия приятел, които са чистили, ние сме намерили две гилзи.

Намерили сме и два проектила – единият в запазена цялост. Колко изстрела е произвел, е въпрос на доказване. Видеозапис от камера, която е наблизо, не е записал самият инцидент, а действия след него“, добавиха от ведомството.

Не знаем къде са куршумите, освен един, който е в гърдите на убития. Обвиняемият заяви, че е изпразнил целия си пълнител. Ако имаме възможност, ще можем да докажем и колко са били изстрелите.

Имаме още видеозаписи за преглеждане. Обвиняемият е помолил двама свидетели да изтрият част от тези видеозаписи.

Тези свидетели са стопани на охранителните камери. Част от записите са прегледани, останалите са предмет на назначена експертиза“, казаха експерти.  „В дома на Димитров са открити различни боеприпаси. Обвинен е за убийство чрез превишаване правата на неизбеждна отбрана.

Обвинен е за притежание на 17 незаконни патрона 16 от които за „Макаров“. По член 119, по който е обвинен, се предвижват до 5 години, по член 339 за боеприпасите се предвиждат от 2 до 8 години“, казаха от прокуратурата.

Обвиняемият д-р Иван Димитров ще бъде освободен срещу мярка подписка, защото според досегашният прокурор по делото, няма да се укрие.

Blitz.bg

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Всяка болка, която някой ви е причинил, ще му се върне

Всеки, който някога ви е наранявал или предавал, един ден ще се изправи пред същата болка. И това не е карма. Това е истината за човешкия живот. Ние всички страдаме.

Може би малко повече от други и изглежда нечестно, но животът ще ни накара да страдаме в онези моменти, в които най-малко очакваме.

Точно, когато всичко изглежда добре, нещо изведнъж се обърква. И тогава се обърква още нещо. И вие изпадате в отчаяние, мъка и тъга.

Най-трудното нещо в такива трудни моменти е да останете разумни и да действате рационално.

Ако причината е в друг човек, вие търсите отмъщение. Искате да му се отплатите по същия начин и да го нараните. Чакате с нетърпение разплатата, когато животът сам ще му върне същото. И когато това не се случи, вие се депресирате. Чувствате сякаш всичко е срещу вас. Но това не е така.

Животът рано или късно поставя всичко на мястото му.

И един ден, в най-лошия момент, това, което този човек е направил с вас, ще се върне при него по начин, който дори няма да разбере.

Това е прост факт, свързан с енергията. Получавате това, което инвестирате в този свят.

Наречете го съвпадение, карма, в крайна сметка човек получава това, което дава. И един ден този човек ще получи това, което заслужава – на работа, в обществото, в семейството.

И когато най-сетне се чувства толкова безпомощен и пречупен, той получава възмездието си.

Знаете ли каква е разликата между вас и него?

Личностното развитие. Лошите хора нараняват другите, защото никога не се учат от собствения си опит. И ще се държат по този начин, докато не претърпят същата болка, която са ви нанесли.

Те няма да знаят как да се справят с нея. Докато вие ще съберете парчетата и ще се преродите от пепелта.

Така че не се притеснявайте.

Не мислете, че онези, които са ви наранили, никога няма да изпитат същото. Не вярвайте, че Вселената се е обърнала срещу вас и ви се подиграва.

Просто се научете от опита, който ви дава животът.

Преживейте болката, плачете, борете се, а след това се изправете, кажете сбогом на онези, които са ви наранили с разбирането, че един ден ще изпитат същото.

---

България

Миро показа на всички къщата си-Е наистина свят да ти се завие

Впечатляващ по размери палат строят Миро и жена му Елица сред борови дървета и гледка към Витоша. Певецът вече показа няколко снимки в Инстаграм, но засега пази в тайна къде се намира къщата. Трябва да се отбележи, че гледката наистина е невероятна – в далечината се вижда телевизионната кула на Копитото и прекрасната природа на Витоша.

Негови последователи предположиха, че строежът най-вероятно е в Горна баня, но засега той не издава нищо. Миро загатна единствено: „С Ели строим и се вълнуваме. Когато е готово, ще покажем.“

От снимките се вижда, че строежът е пред завършване, а покрай него са пръснати строителни материали. Къщата ще има големи тераси, а до нея се простират високи борове. Така в бъдеще семейството ще се наслаждава на гледка, чист въздух, спокойствие и уют.

Съпругата на Миро – Ели има бизнес в Лондон – италиански ресторант, в който, по мнението на Миро, правят най-вкусните пици. Преди три години заведението дори влезе в класацията на списание ELLE за най-добрите италиански ресторанти в Лондон, пише „Галерия“.

---

България

Извънредно: Ново земетресение разлюля България

Кадър БАН

Две земетресения за броени часове са регистрирани в България.

В 14,26 часа е регистрирано земетресение с магнитуд от 2,3 по Рихтер край София.

През нощта в 3,46 часа е регистриран слаб трус от 2,1 по Рихтер край Смолян.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com