Connect with us

България

Последно: Стана ясно какво е казал д-р Димитров на Жоро Плъха, преди да го гръмне, скоро излиза от ареста, обвинението му е променено!

Не е стреляно от терасата, а от упор. Крадецът е с височина около 165, а обвиняемият е близо 2 метра. Това стана ясно още по време на извънредния брифинг на прокуратурата в Пловдив за убийството на крадеца Жоро Плъха от д-р Иван Димитров. „Експертизата ще каже кой е отговорен за порезната рана в крака.

В резултат на кръвозагубата пострадалият, който е изминал разстояние около 100 метра, е починал между автомобили, при които се е укрил“, каза още експерти.  „Самият инцидент и нападението се случват на вратата на гаража. Гилзите са намерени пред вратата на гаража – грубо казано на улицата.

Жилището е през улицата на втория етаж. Доказателствата сочат така, жена му казва така, а и самият обвиняем“, признават още от прокуратурата.  „Ние говорим с факти, чакаме да се съберат всички доказателства.

Приятелят на обвиняемия, който му е помогнал да разчистят след случилото се, е търсил крадеца 2 часа. Иван Димитров е дал пълни обяснения по случилото се и е признал всичко, което вече казахме. Разкрил е как е слязъл с оръжието, колко време е наблюдавал убития и т.н.

Не можем да коментираме психичното състояние на обвиняемия“, казаха от прокуратурата.  „Жоро Джевизов има стари дела за кражбата.

На камера след инцидента се вижда, че в ръката на обвиняемия има пистолет. От кадрите се вижда, че пистолетът е би изпразнен, но това ще бъде показано от експертиза.

След действията на лекаря и неговия приятел, които са чистили, ние сме намерили две гилзи.

Намерили сме и два проектила – единият в запазена цялост. Колко изстрела е произвел, е въпрос на доказване. Видеозапис от камера, която е наблизо, не е записал самият инцидент, а действия след него“, добавиха от ведомството.

Не знаем къде са куршумите, освен един, който е в гърдите на убития. Обвиняемият заяви, че е изпразнил целия си пълнител. Ако имаме възможност, ще можем да докажем и колко са били изстрелите.

Имаме още видеозаписи за преглеждане. Обвиняемият е помолил двама свидетели да изтрият част от тези видеозаписи.

Тези свидетели са стопани на охранителните камери. Част от записите са прегледани, останалите са предмет на назначена експертиза“, казаха експерти.  „В дома на Димитров са открити различни боеприпаси. Обвинен е за убийство чрез превишаване правата на неизбеждна отбрана.

Обвинен е за притежание на 17 незаконни патрона 16 от които за „Макаров“. По член 119, по който е обвинен, се предвижват до 5 години, по член 339 за боеприпасите се предвиждат от 2 до 8 години“, казаха от прокуратурата.

Обвиняемият д-р Иван Димитров ще бъде освободен срещу мярка подписка, защото според досегашният прокурор по делото, няма да се укрие.

Blitz.bg

Continue Reading

България

Голяма загуба за България! Почина един от най-добрите хирурзи в страната

На 53-годишна възраст днес ни напусна д-р Камен Узунов, съдов хирург в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“, съобщават от болницата.

Поклонението ще се състои на 22-ри септември 2023 г., петък, от 11:00 часа в храм „Света Троица“ в Русе, след което погребението ще бъде в Гробищен парк гр. Кубрат.

Д-р Камен Узунов е роден в гр. Кубрат през 1970 г. Завършва „Медицина“ през 1998 г. в гр. Варна.

Придобива две специалности по „Хирургия“ през 2006 г. и „Съдова хирургия“ през 2013 г., след което завършва следдипломна квалификация по „Ендоваскуларна съдова хирургия”.

Взема участие в редица национални и международни конференции

Д-р Узунов е удостоен с почетен знак и грамота „Отличен лекар на Районна лекарска колегия Русе 2021 г.“

Професионалния си път той започва през 1998 г., като лекар ординатор в хирургично отделение в МБАЛ гр. Кубрат.

От 1999 г. до 2004 г. работи в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ гр. Разград, а от 2005 г. до 2008 г. в УНСБАЛ „Св. Екатерина“ гр. София, а през 2009 г. в УМБАЛ Русе.

Д-р Узунов се присъединява към екипа на УМБАЛ „Медика Русе“ от самото създаване на болницата през 2013 г. като лекар в отделение по Съдова хирургия.

Д-р Камен Узунов бе отличен лекар, многоуважаван колега и добър приятел.

Поклон пред паметта му!

Continue Reading

България

МВР с нов хитър начин да глобява всички, пресвяткането с фарове вече няма да помага

С цел намаляване на пътните произшествия, както и установяване и санкциониране на нарушители в ОД МВР Сливен се въвежда нов метод за контрол. Екипи на пътна полиция ще бъдат подпомогнати от полицейски служители в небрандиран автомобил, които ще следят с видеокамера най-натоварените и опасни участъци в областта.

Заснетите нарушения ще се подават по радиостанция до най-близкия патрул и ще се санкциониран на място.

Нарушителите, които не са спрени на място, ще бъдат издирени и санкционирани впоследствие. Новият подход беше представен и коментиран на брифинг днес от комисар Димитър Кикьов, началник на отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР Сливен, и главен инспектор Илиян Николов, началник сектор „Пътна полиция“ Сливен.

Брифингът се състоя на път ІІ-53 (Сливен -Ямбол), на разклона за село Камен, който е участък с повишена концентрация на пътни произшествия.

„В рамките на час камерата е заснела 11-12 нарушения, а от началото на операцията в цялата страна – около 160“, посочи комисар Кикьов. По думите му, когато има полицейски автомобил, маркиран и с лампа, водачите си сигнализират с фарове и ефектът е краткотраен.

Според статистиката, представена от главен инспектор Николов, от началото на годината на територията на ОДМВР-Сливен са установени над 170 водачи да управляват след употреба на алкохол, 53 с наркотици и 60 са отказали да бъдат тествани.

Уустановени 17 водачи с алкохол, 3 с наркотици и към тази сутрин 4 неправоспособни. На автомагистрала „Тракия“ в района на Нова Загора е установен товарен автомобил, управляван от турски гражданин, който е управлявал с концентрация на алкохол 1,53 промила. Той е отведен и задържан в РУ-Нова Загора.

Сред другите мерки, предприети по разпореждане на старши комисар Димитър Величков, е поставянето на системните нарушители под превантивно полицейско наблюдение. Комисар Кикьов съобщи, че след анализ от началото на месец март 43 лица са поставени под наблюдение, като информация за тях ще има и в останалите дирекции в страната. Специализираната операция продължава.

Continue Reading

България

Панделиева: Докога близки на престъпници ще обясняват в ефир, че искат възмездие?

То кое ли не е сбъркано у нас? Национална телевизия интервюира ревящата майка на убития нападател на две момичета и на мол с думите, че момченцето й, което е отглеждала сама, е застреляно като куче. А дечицата бягали от полицията, защото едното от тях не носело лична карта. Видите ли! Хей така, от притеснение, посред нощите, след като са могли да убият нападнатото момиче, след като са опитали да проникнат в мол.

Майката малко пропуска да уточни, че „трите момченца“ не само са с предишни криминални регистрации, но и са считани за рецидивисти. Тя пропусна и да се извини на майките на момичетата, нападнати с желязна тръба, за да бъдат обрани. Нали всички сме наясно, че само един по-непремерен удар и едното момиче щеше да е в статистиката с убитите

Не знам и не разбирам докога национални медии ще считат за „друга гледна точка“ тази на престъпници и техните близки? Всички експерти досега обясниха, че полицейските действия са изпълнили всички законови изисквания:
– нареждане бягащият да спре на място (и този, дето няма лична карта);
– ако бягащият не спре, ще бъде произведен изстрел;
– произведени са два предупредителни изстрела във въздуха;
– полицаят стреля по бягащ индивид, който е получил всички възможни шансове да спре.

В задачата се пита: кого обслужва репортаж в който майката на многократен извършител на дребни престъпления изисква някой да бъде осъден „за убийство“?

Какво казва ЗАКОНЪТ: „Полицейските органи могат да използват оръжие само когато това е абсолютно необходимо… (3) след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга…“

Всички, които стръвно скочиха да обясняват какво НЯМА право полицейският служител са същите, които питат ЗАЩО полицията не се е намесила, когато изнасилват и убиват баби, пребиват дядовци за 20 лева.

А аз питам: докога близки на престъпници ще обясняват в национален ефир, че искат възмездие?

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com