Емоционални послания отправиха фенове на Ферари към легендата на отбора Михаел Шумахер. В понеделник се навършват 12 години от последния триумф на Пилето с болид на „черните кончета“ на „домашното“ им състезание на пистата „Монца“.

Това предизвика множество отзиви под кадрите с триумфа на германския бивш пилот от 2006 г., публикувани в профилите му в социалните мрежи. Множество от привъуржениците на „скудерията“ написаха „Сбогом, Шуми!“, защото за тях това на практика е фактическата раздяла на седемкратния световен шампион с отбора.

Той кара за Ферари още три състезания, спечели едното от тях, но в крайна сметка прекрати за първи път кариерата си във Формула 1. А всъщност обявлението, че се отказва от спорта дойде веднага след старта на „Монца“ и затова бяха тези носталгични послания под постовете.
След края на кариерата си като пилот на Ферари, Шумахер остана като съветник в отбора, преди да се върне на пистата през 2010 г. с Мерцедес. Той обаче така и не успя да запише нова победа, камо ли на любимата „Монца“ и само веднъж се качи на подиума, преди окончателно да спре състезателната си кариера.