Свържете се с нас

България

Политолог: Ще се провалят с гръм и трясък! Страшен конфликт зрее между ПП и ДБ, а на изборите…

„След изборите партиите ще се разберат“, това мнение изрази политологът Александър Димитров, който е преподавател в УНСС.

Партиите този път ще успеят да осъществят някакво разбирателство помежду си. Всеки ще чака последно раздаване на картите, да видят кой какво ще придобие в изборния ден.

Мисля, че са узрели, вече са готови да преминат към най-разнообразни коалиционни споразумения само и само вече да се спре с това непрекъснато въртене на служебни кабинети“, коментира той пред БНР.

Политологът подчерта, че дълбоко го смущават епитетите, с които боравят политическите партии. „И то от политически сили, които имат претенции за интелектуално превъзходство“, добави той.

За „сватба“ между партиите от „хартиената коалиция“, каквато очакват от „Демократична България“ (ДБ), Александър Димитров каза, че това са сметки без кръчмаря. Според него има възможност да се получи така, че трите партии дори да нямат възможност за такава коалиция, да не получат повече от 110 депутати.

ДПС може би ще запазят същите гласове на изборите“, смята политологът. Според него обаче БСП са много застрашени като резултати. „ГЕРБ също не са застраховани, очаквам спад и в техните гласове“, изтъкна той. По думите му всичко много зависи от предизборната кампания.

„Не е ясен резултатът. Може да има нови субекти, които да се включат в тази кампания, което може да наклони в някоя посока“, коментира той.

Според него обединение между „Продължаваме промяната“ (ПП) и ДБ може да докара доста сериозни резултати, особено за парламентарен вот. Но:

„Но напрежение за листите – на 100% ще се случи. Даже не съм толкова оптимистичен, напротив – ще избухнат страхотни конфликти на някои места, което може да съсипе цялата кампания, която иначе има голям потенциал“.

„При едно такова обединение в София може би ще се стигне до промяна на кметския пост“, изказа мнението си Димитров. „Местните избори обаче драматично надхвърлят завладяването на държавния център“, добави той и каза, че това в дългосрочен план няма да донесе кой знае колко придобивки. Освен това Общинският съвет в София ще остане многолик.

По думите му има някои потенциални партньори, които може би ще допринесат за увеличаване на електоралния дял:

Тези коалиции малко ад хок се получават и са трудни, защото досега не сме наблюдавали разговори за такива неща. Ако това се случи предизборно, ще е тип ад хок коалиция. Те не винаги работят, защото имат нужда от работа, от разпределение на дейностите, от планиране, а когато това не се е състояло, обикновено тези коалиции се провалят с гръм и трясък„.

„Не съм сигурен, че референдумът на „Има такъв народ“ (ИТН) ще изиграе роля за парламентарния вот“, посочи още политологът и обясни: „Българският избирател лесно дава своята подкрепа, но един път като оттегли подкрепата си – е окончателно„.

Според него от НДСВ са усетили правилния момент, в който могат да получат реабилитация.

Димитров смята, че парламентът няма да свърши кой знае каква качествена законодателна дейност преди да бъде разпуснат. „Но може би тази седмица ще е достатъчна поне за някои от промените“, добави той.

 

---

България

2 зодии до дни да проверят банковите си карти: Ще открият много, много пари, които не са очаквали!

Ето кои са двете зодии, които внезапно ще забогатея:

Лъв
Тези дни ще видите това, което преди е било скрито от вас. Можете да станете собственик на „ничии“ пари, вещи или имоти.

Все пак не забравяйте да се грижете за здравето си – то е по-важно от всяко богатство!

Не се преуморявайте в работата, почивайте повече. „Знайте, че дори да не влагате много усилия в офиса, то парите пак ще потекат по един или друг начин към вас.

Ще имате късмета да получите неочаквани оферти, отстъпки, бонуси, подаръци, добри материални благинки“ пояснява астроложката Наталия Коляда.

Водолей
Скоро проверете портфейла и картите си – те може да съдържат пари, за които не сте знаели и/или очаквали.

Дори и да не вярвате на баланса, то знайте че има и още – сякаш с магическа пръчица предишните ви задължения ще изчезнат.

Редом с това ценни неща ще ви бъдат предоставени безвъзмездно, а разни услугите ще ви бъдат предлагани безплатно.

И не само това – като в приказка към вас ще потекат потоци от пари. „Не си блъскайте главата да се чудите как джобовете ви ще се напълнят с пари – всичко ще се случи изведнъж и неочаквано“, казва астроложката Наталия Коляда.

---

България

Измама с „Капките“ обяви Рафи по Нова тв

Кадър Нова тв

В България няма нещо, с което някой не реши да мами и да печели от наивността на хората.

Това се случва и покрай билетите за „Като две капки вода“.

Който тепърва е решил да си купува билети за финала на сезона на „Като две капки вода” в Арена София, вероятно ще бъде разочарован, а може би и измамен. За това предупреди Рафи Бохосян, който е режисьор на предаването. Певецът и победител в няколко музикални формата каза в сутрешния блок на Нова телевизия в събота, че билетите за финалния концерт са свършили.

„Публиката да внимава, в момента има доста фалшиви билети в мрежата. Много хора злоупотребяват.

Не си купувайте билети от хора, които не познавате”, обясни Рафи пред Марина Цекова.

Тя пък сподели, че познати постоянно я питат може ли да им намери покани или билети за „Капките”. Естествено, Рафи като режисьор на предаването, е подложен на същия тормоз, но не само той.

---

България

Времето полудя в България и синоптиците не познаха: Проливен дъжд се изсипва в София

Кадър Уеб камера в София на Орлов мост

Абсолютна изненада за синоптиците.

Никой не прогнозира дъжд в София за днес.

А точно това се случва в момента.

На места в столицата дъждът е проливен.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com