Свържете се с нас

България

Под закрилата на Богородица: хората, родени на ТЕЗИ ДАТИ, са защитени от иконата на Божията майка

Много вярващи не знаят, че са покровителствани от този или онзи светец, от когото могат да поискат утеха и защита в молитва. Освен това всеки от нас дори има своя собствена специална икона, от която можем да поискаме помощ.

Можете да разберете коя икона може да стане ваша вярна помощ по пътя на живота въз основа на датата на раждане.

Ако говорим за покровителството на светците, тогава е необходимо да засегнем темата за именните дни. Нашите предци са се отнасяли много по-благоговейно към именните дни, отколкото към празнуването на рождените дни. В наши дни обаче мнозина са забравили колко важни са именните дни – хората, които са далеч от християнството, изобщо не се интересуват от това кой ги защитава и покровителства.

Днес именните дни се празнуват рядко поради непознаване на въпроса за вярата, но въпреки това имената, дадени ни при кръщението, имат специално значение.

Но кога точно е прието да празнуваме именните дни?

Обичайно е да празнувате имен ден в деня на възпоменанието на светеца, чието име носите. Църковният календар ще помогне да се определи този ден.
Грешка обаче е да се предполага, че този или онзи светец може да бъде и вашият ангел-пазител.

Ангелът Пазител ни се дава в момента на Кръщението – той ни придружава и води по пътя на живота, като ни помага да се доближим до Спасението и Господа. Ангелът пазител може да се нарече вид добър дух, но в същото време невидим и безименен. Не забравяйте мислено да се обърнете към вашия ангел пазител – говорете по-често и се консултирайте с него.

Ще видите – след молитва към ангела пазител, много неприятности и ежедневни проблеми ще бъдат решени бързо и лесно. Вашият наставник никога няма да ви изостави или разочарова, а дори и след края на земния ви път, ангелът пазител е този, който води поверената му душа към Небесния Отец.

Въпреки това, в допълнение към ангела-пазител, всеки вярващ има и своя специална икона на застъпник.

Преди време отбелязахме деня на лятната Казанска икона на Божията Майка . От древни времена тя защитава и покровителства християните, родени през зимата – от 22 декември до 20 януари . А Свети Силвестър и Серафим Саровски ги защитават от беди и зло.

Особена сила ще имат молитвите на хората, родени в тези дни и прочетени пред тази икона.  Не бива обаче да се мисли, че само родените на посочените дати трябва да се молят на св. Силвестър и Серафим Саровски, както и на Казанската Богородица – духовните отци призовават всички християни да се обърнат с молитви към Майката на Св.

Господи, моли я за здраве за себе си и близките си, сърдечна радост, чиста любов и мир.

На родените от 21 януари до 20 февруари им помагат светците Атанасий и Кирил, а ги закрилят признатите за чудотворни икони на Владимирска Богородица

Друга силна икона, която изобразява Иверска икона на Света Богородица, защитава хората, родени от 21 февруари до 20 март. Свети Алексий ги покровителства. На този светец обикновено се молят за здраве, за помощ за избавяне от определени трудности и за утеха в беда.

Тези, които са родени в периода от 21 март до 20 април, трябва да поискат застъпничество от чудотворната икона на Казанската икона на Пресвета Богородица. Тези хора са закриляни от Свети Софроний и Свети Инокентий Иркутски, както и Свети Георги Изповедник.

Хората, родени от 21.04 до 20.05, са защитени от не една, а две икони – иконата на Богородица „Гарантът на грешниците“. А за тяхното благополучие се грижат св. Стефан и св. Тамара, както и Йоан Богослов.

 

Родените в периода от 21.05 до 21.06 Покровители на родените през тези дати са Алексей и Константин. Тези светци са силни защитници, способни да прогонят всяко зло от живота. Иконата, пред която трябва да отправите молитви, е „Владимирска” Богородица, която защитава и насочва по истинския път

Родените от 22 юни до 22 юли са защитени от иконите на Казанската Богородица и „Радостта на всички скърбящи“ , както и св. Кирил.

Християните, родени от 23.07 до 23.08 са защитени от Пророк Илия и Николай Чудотворец. Присъствието им в живота ви ще помогне да се справите с трудностите и да придобиете увереност в своите способности. Иконата „Покров на Света Богородица“ също запазва мира, като дава помощ и защита на всеки, който го поиска.

Родени в периода от 24.08 до 23.09 трябва да потърсят помощ от силните небесни покровители Йоан, Павел и Александър. „Страстната“ икона на Богородица е вашият защитник – пред нея всеки вярващ може да поиска защита от несгоди и негативизъм, които създават препятствия по пътя ви.

Родените от 24.09 до 23.10 Свети Сергий Радонежки, наставникът и покровителят на всеки християнин, носи неуморна закрила над хората, родени на тези дати. Иконата покровител е Почаевската икона на Богородица. Нейната сила помага на всеки да намери истинска вяра, сила и справедливост по отношение на недоброжелателите, увереността и спокойствието при вземането на решения.

За родени в периода от 24.10 до 22.11 Свети Павел, помага за постигането на просветление чрез намирането на хармония със себе си и външния свят. Иконата закрилник в този случай е Богородица „Скоропослушница“, която лекува телесни и психични заболявания, дава мир и спокойствие в семейството, насочвайки го по правилния път.

Тези, които са родени от 23.11 до 21.12 покровители са Света Варвара и Николай Чудотворец. На първо място е необходимо да се помолим на родените на тези дати пред иконата на Богородица „Знамение“. Тя намалява лошото влияние, помага да се намерят истински приятели, а също така и да се лекуват дълбоки духовни рани.

---

България

Ад на магистрала „Тракия“

Кадър Флагман

За днес са обявени жълт и оранжев код за интензивни валежи.

За голяма опасност на АМ „Тракия“ предупреждават шофьори в социалните мрежи. Около Ямбол, вследствие на обилните валежи, пътната настилка е мокра, на места има локви и има риск от аквапланинг.

„Не карайте с висока скорост и бъдете внимателни по рисковите участъци. Дъждът ту спира, ту започва пак“, апелира шофьор, предаде Флагман.

За днес синоптиците предупреждават за градушки, порои и силни бури през следващите 36 часа. В петък в източните и южните райони важи оранжев код за опасно време – за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Шумен, Добрич, Разград, Силистра, Търговище и част от област Русе.

Жълт код е в сила за областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Велико Търново, част от област Русе, Габрово, Ловеч. За останалите области е в сила зелен код.

Силни бури и градушки удариха редица райони на страната вчера и причиниха множество материали щети. В Нова Загора обявиха бедствено положение след мощната буря. Ледените късове, които се изсипаха над района, на места бяха с големината на яйце. Силна буря нанесе сериозни щети и в Казанлъшко. Паднали дървета затрудниха минаването през прохода Шипка.

---

България

Шипка след градушката, хората не могат да извадят колите си от леда

Булфото

Кадри от Шипка след градушката показват силата на стихията.

Колита са затънали в лед до праговете.

Хората не могат да ги извадят.

Силна буря от нощи е причинила множество материални щети в Казанлък, Шипка и няколко населени места. Няма пострадали хора. Заради паднали дървета е било затруднено преминаването през прохода Шипка. Там се е активирало и свлачище.

Множество са падналите дървета.

Отнесен е част от покрива на детска градина. Поражения има и на цветарския сектор на пазара.

Вследствие от бурята няколко населени места са без електричество. Екипи и доброволци работят по овладяването на щетите, предаде Морето.нет.

Кметът на Шипка ще обяви бедствено положение в населеното място, след като вчера бурята, която премина през Казанлъшко вчера надвечер.

Градушката е свалила листата на всички дървета, унищожила е реколтата, а покривите на къщите масово са с увредени покриви.

Има наводнени къщи, счупени стъкла на автомобили, щети по земеделска продукция. Днес ще бъдат оценявани щетите. От снощи са активирани всички служби за овладяване последиците от бедствието.

Кметът Василка Панайотова призова държавата да помогне на местните хора.

---

България

ГЕРБ-СДС е големият победител на изборите! Всички резултати

ГЕРБ-СДС е големият победител изборите за национален и европейски парламент. Това сочат данни от предварителните екзитполове.

Коалицията печели парламентарния вот с огромна преднина пред останалите.

На този етап Движението за права и свободи се нарежда на второ място, като оставя зад себе си „Продължаваме промяната“-„Демократична България“.

Резултатът на ДПС е отличен. Партията е на път да постигне най-големия брой народни представители от създаването си.

Движението има голям шанс да увеличи парламентарната си група, след окончателното преброяване на гласовете от чужбина.

„Възраждане“ заема четвърто място, а пето място засега остава за „БСП за България“.

Партия „Има такъв народ“ е на шесто място.

Голямата изненада на националния вот се казва партия „Величие“. Формацията е ръководена от бившия офицер от НСО Николай Марков, а в нея голямо участие има и ексдепутатката Виктория Василева.

„Величие“ е на ръба на влизане в Народното събрание, а съдбата й ще бъде решена след окончателното преброяване на бюлетините.

По отношение на евровота на този етап ГЕРБ-СДС вкарва шестима евродепутати, като отново е лидер. ПП-ДБ, ДПС и „Възраждане“ са с равен резултат и ще имат по трима евродепутати, а БСП ще има двама свой представители в Брюксел.

Резултатите от преференциите ще подредят окончателния списък на кандидате за Европейския парламент.

 

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com