Свържете се с нас

България

Под закрилата на Богородица: хората, родени на ТЕЗИ ДАТИ, са защитени от иконата на Божията майка

Много вярващи не знаят, че са покровителствани от този или онзи светец, от когото могат да поискат утеха и защита в молитва. Освен това всеки от нас дори има своя собствена специална икона, от която можем да поискаме помощ.

Можете да разберете коя икона може да стане ваша вярна помощ по пътя на живота въз основа на датата на раждане.

Ако говорим за покровителството на светците, тогава е необходимо да засегнем темата за именните дни. Нашите предци са се отнасяли много по-благоговейно към именните дни, отколкото към празнуването на рождените дни. В наши дни обаче мнозина са забравили колко важни са именните дни – хората, които са далеч от християнството, изобщо не се интересуват от това кой ги защитава и покровителства.

Днес именните дни се празнуват рядко поради непознаване на въпроса за вярата, но въпреки това имената, дадени ни при кръщението, имат специално значение.

Но кога точно е прието да празнуваме именните дни?

Обичайно е да празнувате имен ден в деня на възпоменанието на светеца, чието име носите. Църковният календар ще помогне да се определи този ден.
Грешка обаче е да се предполага, че този или онзи светец може да бъде и вашият ангел-пазител.

Ангелът Пазител ни се дава в момента на Кръщението – той ни придружава и води по пътя на живота, като ни помага да се доближим до Спасението и Господа. Ангелът пазител може да се нарече вид добър дух, но в същото време невидим и безименен. Не забравяйте мислено да се обърнете към вашия ангел пазител – говорете по-често и се консултирайте с него.

Ще видите – след молитва към ангела пазител, много неприятности и ежедневни проблеми ще бъдат решени бързо и лесно. Вашият наставник никога няма да ви изостави или разочарова, а дори и след края на земния ви път, ангелът пазител е този, който води поверената му душа към Небесния Отец.

Въпреки това, в допълнение към ангела-пазител, всеки вярващ има и своя специална икона на застъпник.

Преди време отбелязахме деня на лятната Казанска икона на Божията Майка . От древни времена тя защитава и покровителства християните, родени през зимата – от 22 декември до 20 януари . А Свети Силвестър и Серафим Саровски ги защитават от беди и зло.

Особена сила ще имат молитвите на хората, родени в тези дни и прочетени пред тази икона.  Не бива обаче да се мисли, че само родените на посочените дати трябва да се молят на св. Силвестър и Серафим Саровски, както и на Казанската Богородица – духовните отци призовават всички християни да се обърнат с молитви към Майката на Св.

Господи, моли я за здраве за себе си и близките си, сърдечна радост, чиста любов и мир.

На родените от 21 януари до 20 февруари им помагат светците Атанасий и Кирил, а ги закрилят признатите за чудотворни икони на Владимирска Богородица

Друга силна икона, която изобразява Иверска икона на Света Богородица, защитава хората, родени от 21 февруари до 20 март. Свети Алексий ги покровителства. На този светец обикновено се молят за здраве, за помощ за избавяне от определени трудности и за утеха в беда.

Тези, които са родени в периода от 21 март до 20 април, трябва да поискат застъпничество от чудотворната икона на Казанската икона на Пресвета Богородица. Тези хора са закриляни от Свети Софроний и Свети Инокентий Иркутски, както и Свети Георги Изповедник.

Хората, родени от 21.04 до 20.05, са защитени от не една, а две икони – иконата на Богородица „Гарантът на грешниците“. А за тяхното благополучие се грижат св. Стефан и св. Тамара, както и Йоан Богослов.

Родените в периода от 21.05 до 21.06 Покровители на родените през тези дати са Алексей и Константин. Тези светци са силни защитници, способни да прогонят всяко зло от живота. Иконата, пред която трябва да отправите молитви, е „Владимирска” Богородица, която защитава и насочва по истинския път

Родените от 22 юни до 22 юли са защитени от иконите на Казанската Богородица и „Радостта на всички скърбящи“ , както и св. Кирил.

Християните, родени от 23.07 до 23.08 са защитени от Пророк Илия и Николай Чудотворец. Присъствието им в живота ви ще помогне да се справите с трудностите и да придобиете увереност в своите способности. Иконата „Покров на Света Богородица“ също запазва мира, като дава помощ и защита на всеки, който го поиска.

Родени в периода от 24.08 до 23.09 трябва да потърсят помощ от силните небесни покровители Йоан, Павел и Александър. „Страстната“ икона на Богородица е вашият защитник – пред нея всеки вярващ може да поиска защита от несгоди и негативизъм, които създават препятствия по пътя ви.

Родените от 24.09 до 23.10 Свети Сергий Радонежки, наставникът и покровителят на всеки християнин, носи неуморна закрила над хората, родени на тези дати. Иконата покровител е Почаевската икона на Богородица. Нейната сила помага на всеки да намери истинска вяра, сила и справедливост по отношение на недоброжелателите, увереността и спокойствието при вземането на решения.

За родени в периода от 24.10 до 22.11 Свети Павел, помага за постигането на просветление чрез намирането на хармония със себе си и външния свят. Иконата закрилник в този случай е Богородица „Скоропослушница“, която лекува телесни и психични заболявания, дава мир и спокойствие в семейството, насочвайки го по правилния път.

Тези, които са родени от 23.11 до 21.12 покровители са Света Варвара и Николай Чудотворец. На първо място е необходимо да се помолим на родените на тези дати пред иконата на Богородица „Знамение“. Тя намалява лошото влияние, помага да се намерят истински приятели, а също така и да се лекуват дълбоки духовни рани.

---

България

Големият победител Иван Рълев: Свободен съм! С Денислава бяхме заедно, но не сме един за друг

Големият победител в „Игри на волята“ Иван Рълев разкри истината за отношенията си с участничка от риалитито. Двамата с Денислава Велкова са имали кратък романс, след края на снимките край Царево.

„Може би емоцията там беше много силна и това повлия на нашите отношения, които за кратко имахме. Приключиха. Останахме си в приятелски отношения, нищо лошо нямаме, но не сме един за друг“, коментира Рълев в предаването „Събуди се“ по Нова Тв.

В предаването атлетът имаше много емоционална среща и с бившата си приятелка – Йоанна. Тогава девойката бе категорична, че ще изяснят отношенията си след края на сезона. По всичко личи, че двамата не са успели да изгладят различията си и не са се събрали.

„В момента нямам човек до себе си. Изключително фокусиран съм върху работата, която развивам и бизнеса си.

Не остава време за това. Ако имам човек искам да се раздавам на максимум за него и не смятам, че в момента е времето да имам сериозни отношения с някой, защото връзката няма да е пълноценна и няма да мога да дам това, което мога“, допълва шампионът.

Веднага след излизането си от формата Рълев започва да работи в своята нова лаборатория и споделя, че от тогава до сега няма почивен ден. Той разкрива, че инвестицията за лабораторията не е от наградата, а е купил всичко нужно с подкрепата на своите родители. На финала той дори посвети победата на баща си и сподели, че е много щастлив, че е накарал родителя си да се гордее с него.

---

България

След като спечели 100 бона Иван Рълев скъсал с гаджето преди 3 дни

Победителят в Игри на волята Иван Рълев е имал бурна връзка с другата участничка в продукцията Денислава, но двамата са се скарали до преди дни. Това признава самият той в интервю, видя NEWS2.

„Двамата с Дени сме силни характери и отношенията ни са доста бурни.

Преди два-три дни се скарахме и не знам как ще продължат отношенията ни натам“, призна Рълев.

Той също така каза, че два остри камъка брашно не мелят.

Официалното признание за връзката му с Денислава показва, че очевидно нещата с бившата приятелка на Рълев Йоанна са останали в сферата на приятелството.

От друга страна, наскоро Денислава, попитана за отношенията й с мъжете в Игри на волята, сложи знак „хикс“ не само на Мастагарков и Мартин, но и на Рълев.

Денислава каза, че към момента няма мъж до нея и иска да е сама.

---

България

Милионери: Служители в завод прибраха 11 млн. евро с хитра схема

В рамките на година група крадци успява да отмъкне благородни метали като злато и сребро на стойност най-малко 11 милиона евро.

Това се е случвало от медодобивен завод в Хамбург, според разследванията – в периода февруари 2020 г. – януари 2021 г., разказва германското издание „Билд“.

Прокуратурата на Хамбург е повдигнала обвинения срещу петима души – на възраст между 33 и 50 години, за сериозни групови и търговски кражби. Друг заподозрян е обвинен в помагачество и съучастие в тежки групови кражби.

Твърди се, че обвиняемите са откраднали около 5000 килограма – „междинни“ и странични „продукти“, съдържащи благородни метали на обща стойност около 11 милиона евро от помещенията на компанията. След това са ги препродавали.

Откраднатите стоки са т. нар. „сурово сребро“. Остатъците от необработено сребро се създават по време на процесите на рециклиране и обработка на метали.

Твърди се, че крадците са изпращали част от плячката си на металообработващи компании в Турция. Те използвали крипто клетъчни телефони за вътрешна комуникация.

Кои са крадците милионери?

Твърди се, че в схемата са участвали бивши и настоящи служители на завода, както и доставчици на услуги, които са имали достъп до помещенията му.

Полицаи под прикритие се натъкнали на група от поне единадесет заподозрени. Разследващите идентифицирали 36-годишният Махмут С. от Фреденбек в Долна Саксония като ръководител на бандата.

В хода на разследването са конфискувани три луксозни автомобила. Делото започва на 12 декември в Окръжния съд на Хамбург.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com