Свържете се с нас

България

Панделиева фучи към БГ туризма: Дойде ми до гуша, всичко започва от тоалетната, защото ти е олекнало

Мнение на журналистката Лияна Панделиева относно развитието на туризма у нас:

„До гуша ми дойде да слушам представители на туризма, които настояват държавата да ги спасява.

Уважаеми Туризъм!

Цялата тази работа с посрещането на гости – свои и чужди – започва от тоалетната. Не от рекламата на летището, не от офертата all inclusive, което само по себе си е невероятна глупост за страна като България, а от мястото, където очите ти светват, щото ти е олекнало и с измити ръце тръгваш по пътя си.

Уважаеми Туризъм,

Докато настояваш държавата да плаща по 35 евро на седалка в самолет само за организирани групи, които да пълнят безмозъчно големи хотелски комплекси и останалите туристи – цаците да ги ядат – не знаете за какво става дума.

Докато келнери в ресторантите реват, че „тоалетната е само за клиенти“, целият туристически бранш пада под сянката на гнева на всички, които пишкат в храстите!

Една от най-големите туристически организации у нас очаква държавата да им осигури персонал, да гарантира заеми на частни фирми в туризма, да разшири крилата на сезона, да доведе още туристи (един вид да ги задължи), да открие нови самолетни линии и да рекламира за поне няколстотин милиона нашия прекрасен продукт. И веднага на преден план като пример излиза сумата, срещу която се рекламира Турция.

Добре. Да видим тази Турция.

Обслужване. Дори да попаднете на кофти място, а ако в следващото заведение/хотел споделите за въпросния кофти опит, ще направят всичко възможно да го заличат, ще ви черпят, ще ви накарат да повярвате, че това е било ужасно изключение.

До този момент Турция е с над 100 туристически слогана, като всеки от тях е с целева насоченост и на първо място се разпространява в социалните мрежи, а целият бизнес следва дадената насока.

Турската държава разчита изключително много на фотографиите на любители, които във всеки момент може да са на подходящото място и да изпратят удивителен и неповторим кадър и той е публикуван с името на автора. Българският туристически бранш не желае да работи с любителите. За сметка на това няма значение колко недоумяваме от напълно лишената от мозък реклама на хотел, на който е изобразена гимнастичка с лента в летящ скок, на която дори главата не се вижда.

Уважаеми български туризъм,

ти самият не знаеш какво да рекламираш и понеже не можеш да осигуриш предвидимо обслужване навсякъде, на първо място твоите родни клиенти ти се подиграват.

– Ти не осигуряваш тоалетни;

– Ти не осигуряваш хигиена;

– Ти не осигуряваш подготовка на работещите в този бранш, та да не слагат цена за бучка лед в питието;

– Ти не караш хората да се чувстват желани.

И ето тук връзката се къса изначално. Това дава правото на всеки, който иска да хейти и да се прави популярен в социалните мрежи да се хване за всеки личен казус.

А в България е красиво, прекрасно е! Само да започнем с културата на личната хигиена, която да е достъпна за всекиго и навсякъде и веднага след това проумеем, че когато се държим мило, това ни прави желани.“

 

 

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Автобус с работници застина във вертикално положение на входа на тунел след катастрофа

Пътен инцидент с участието на автобус, превозващ работници към близка текстилна фабрика, е предизвикал задръстване по магистрала С-32 до Барселона, съобщиха местни медии.

По все още неизвестни причини автобусът е останал диагонално заклещен на входа на тунела.

Всичи 47 души в превозното средство са били извадени от пристигналите на място спасителни екипи, за щастие няма данни за жертви.

От „Гражданска защита“ уточниха в социалната мрежа Х, че на мястото на инцидента са били изпратени 14 линейки и два медицински хеликоптера.

По-късно властите съобщиха, че трима души са в критично състояние, а петима в тежко, поради което са били транспортирани с хеликоптери до най-близките болници в Барселона и Жирона.

Междувременно ръководителят на Каталунската служба по автотранспорт информира, че причините за инцидента са в процес на изясняване.

Инцидентът е станал близо до Пинеда де Мар, средиземноморски крайбрежен град. Магистралата е затворена за всички превозни средства, движещи се в посока на север от Барселона.

---

България

На 100 км от София: Ще настръхнете от „Мъртвата сватба“ и как майка играе на гроба

Нашите географски ширини са известни с голямото разнообразие от обичаи, много от които, за щастие, вече не практикуват. Но не може да се отрече, че е интересно да се говори за тях.

Без значение дали тези обичаи се предават от поколение на поколение, някои неща все пак заслужават да останат в миналото. Един от тях определено изпъква.

Той е „Мъртва сватба“.

Най-страшният обичай сред ужасните и най-странният сред странните. Практикувал се е в източните части на Сърбия, само на стотина километра от София. Някъде се нарича и „Черна сватба“.

Правилата са ясни – ако млад мъж умре неженен, годеницата му или друга девойка от селото – да се омъжи за покойника! Този вид брак е валиден една година, а майката на починалия младеж трябва да изиграе коло на гроба на сина си.

Някога се е смятало, че неженените не могат да преминат от другата страна и да завършат живота си. Повечето християнски нации вече не практикуват някои от тези странни обичаи, така че те несъмнено имат своите корени в езичеството или суеверието.

Въпреки че някои обичаи ни карат да настръхваме, има твърдение, че те все още се практикуват и днес. Така както на помена се носи храна и напитки на гробището за покойника, семейството се облича в черно за покойника, а също така покойниците се погребват в церемониални дрехи, много често с ценни предмети.

В Сърбия също имало обичай неомъжените момичета да се погребват в булчински рокли или в бели ковчези.

---

България

Чутовна буря връхлетя Русе и Велико Търново, по пътищата е хаос

Мощна лятна буря връхлетя Русенска област днес следобед, създавайки сериозни затруднения за шофьорите в региона. Силните пориви на вятъра са довели до падане на множество дървета върху ключови пътни артерии, което наложи спешни мерки за възстановяване на нормалното движение.

Най-сериозно е положението в участъка между „Две могили“ и „Обретеник“, където паднали дървета са блокирали част от пътното платно. Шофьорите са принудени да навлизат в насрещното движение, за да заобиколят препятствията, което създава потенциално опасни ситуации. По маршрута Русе-Силистра също са регистрирани паднали дървета, особено в отсечката между Русе и „Сливо поле“. Това допълнително усложнява трафика в региона.

Веднага след получаване на първите сигнали за инцидентите, те са докладвани на спешния телефон 112. Очаква се мобилизиране на екипи от пожарната служба и пътното управление, които да се заемат с разчистването на засегнатите участъци.

Предвид създалата се ситуация, се препоръчва на всички шофьори, пътуващи в района да шофират с повишено внимание и намалена скорост, да се съобразяват с временната пътна сигнализация, ако такава бъде поставена, да следят за актуална информация относно състоянието на пътищата. При възможност да отложат пътуването си или да изберат алтернативни маршрути.

Силен дъжд вали и във Велико Търново и населените места в региона. Дъждът е придружен с ураганен вятър. Потребители от социалните мрежи съобщават за съборени дървета по пътищата в областта.

Дъждът е проливен и интензивността му се увеличава. Ситуацията продължава да е динамична, съобщава БТА.

Внезапната буря е типично явление за летния сезон в България. Метеоролозите напомнят, че през този период често се наблюдават краткотрайни, но интензивни валежи, придружени със силен вятър. Тези условия могат да доведат до падане на клони и дървета, особено в горски участъци и алеи с по-стара растителност.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com