Свържете се с нас

България

Панделиева фучи към БГ туризма: Дойде ми до гуша, всичко започва от тоалетната, защото ти е олекнало

Мнение на журналистката Лияна Панделиева относно развитието на туризма у нас:

„До гуша ми дойде да слушам представители на туризма, които настояват държавата да ги спасява.

Уважаеми Туризъм!

Цялата тази работа с посрещането на гости – свои и чужди – започва от тоалетната. Не от рекламата на летището, не от офертата all inclusive, което само по себе си е невероятна глупост за страна като България, а от мястото, където очите ти светват, щото ти е олекнало и с измити ръце тръгваш по пътя си.

Уважаеми Туризъм,

Докато настояваш държавата да плаща по 35 евро на седалка в самолет само за организирани групи, които да пълнят безмозъчно големи хотелски комплекси и останалите туристи – цаците да ги ядат – не знаете за какво става дума.

Докато келнери в ресторантите реват, че „тоалетната е само за клиенти“, целият туристически бранш пада под сянката на гнева на всички, които пишкат в храстите!

Една от най-големите туристически организации у нас очаква държавата да им осигури персонал, да гарантира заеми на частни фирми в туризма, да разшири крилата на сезона, да доведе още туристи (един вид да ги задължи), да открие нови самолетни линии и да рекламира за поне няколстотин милиона нашия прекрасен продукт. И веднага на преден план като пример излиза сумата, срещу която се рекламира Турция.

Добре. Да видим тази Турция.

Обслужване. Дори да попаднете на кофти място, а ако в следващото заведение/хотел споделите за въпросния кофти опит, ще направят всичко възможно да го заличат, ще ви черпят, ще ви накарат да повярвате, че това е било ужасно изключение.

До този момент Турция е с над 100 туристически слогана, като всеки от тях е с целева насоченост и на първо място се разпространява в социалните мрежи, а целият бизнес следва дадената насока.

Турската държава разчита изключително много на фотографиите на любители, които във всеки момент може да са на подходящото място и да изпратят удивителен и неповторим кадър и той е публикуван с името на автора. Българският туристически бранш не желае да работи с любителите. За сметка на това няма значение колко недоумяваме от напълно лишената от мозък реклама на хотел, на който е изобразена гимнастичка с лента в летящ скок, на която дори главата не се вижда.

Уважаеми български туризъм,

ти самият не знаеш какво да рекламираш и понеже не можеш да осигуриш предвидимо обслужване навсякъде, на първо място твоите родни клиенти ти се подиграват.

– Ти не осигуряваш тоалетни;

– Ти не осигуряваш хигиена;

– Ти не осигуряваш подготовка на работещите в този бранш, та да не слагат цена за бучка лед в питието;

– Ти не караш хората да се чувстват желани.

И ето тук връзката се къса изначално. Това дава правото на всеки, който иска да хейти и да се прави популярен в социалните мрежи да се хване за всеки личен казус.

А в България е красиво, прекрасно е! Само да започнем с културата на личната хигиена, която да е достъпна за всекиго и навсякъде и веднага след това проумеем, че когато се държим мило, това ни прави желани.“

 

 

---

България

Големият победител Иван Рълев: Свободен съм! С Денислава бяхме заедно, но не сме един за друг

Големият победител в „Игри на волята“ Иван Рълев разкри истината за отношенията си с участничка от риалитито. Двамата с Денислава Велкова са имали кратък романс, след края на снимките край Царево.

„Може би емоцията там беше много силна и това повлия на нашите отношения, които за кратко имахме. Приключиха. Останахме си в приятелски отношения, нищо лошо нямаме, но не сме един за друг“, коментира Рълев в предаването „Събуди се“ по Нова Тв.

В предаването атлетът имаше много емоционална среща и с бившата си приятелка – Йоанна. Тогава девойката бе категорична, че ще изяснят отношенията си след края на сезона. По всичко личи, че двамата не са успели да изгладят различията си и не са се събрали.

„В момента нямам човек до себе си. Изключително фокусиран съм върху работата, която развивам и бизнеса си.

Не остава време за това. Ако имам човек искам да се раздавам на максимум за него и не смятам, че в момента е времето да имам сериозни отношения с някой, защото връзката няма да е пълноценна и няма да мога да дам това, което мога“, допълва шампионът.

Веднага след излизането си от формата Рълев започва да работи в своята нова лаборатория и споделя, че от тогава до сега няма почивен ден. Той разкрива, че инвестицията за лабораторията не е от наградата, а е купил всичко нужно с подкрепата на своите родители. На финала той дори посвети победата на баща си и сподели, че е много щастлив, че е накарал родителя си да се гордее с него.

---

България

След като спечели 100 бона Иван Рълев скъсал с гаджето преди 3 дни

Победителят в Игри на волята Иван Рълев е имал бурна връзка с другата участничка в продукцията Денислава, но двамата са се скарали до преди дни. Това признава самият той в интервю, видя NEWS2.

„Двамата с Дени сме силни характери и отношенията ни са доста бурни.

Преди два-три дни се скарахме и не знам как ще продължат отношенията ни натам“, призна Рълев.

Той също така каза, че два остри камъка брашно не мелят.

Официалното признание за връзката му с Денислава показва, че очевидно нещата с бившата приятелка на Рълев Йоанна са останали в сферата на приятелството.

От друга страна, наскоро Денислава, попитана за отношенията й с мъжете в Игри на волята, сложи знак „хикс“ не само на Мастагарков и Мартин, но и на Рълев.

Денислава каза, че към момента няма мъж до нея и иска да е сама.

---

България

Милионери: Служители в завод прибраха 11 млн. евро с хитра схема

В рамките на година група крадци успява да отмъкне благородни метали като злато и сребро на стойност най-малко 11 милиона евро.

Това се е случвало от медодобивен завод в Хамбург, според разследванията – в периода февруари 2020 г. – януари 2021 г., разказва германското издание „Билд“.

Прокуратурата на Хамбург е повдигнала обвинения срещу петима души – на възраст между 33 и 50 години, за сериозни групови и търговски кражби. Друг заподозрян е обвинен в помагачество и съучастие в тежки групови кражби.

Твърди се, че обвиняемите са откраднали около 5000 килограма – „междинни“ и странични „продукти“, съдържащи благородни метали на обща стойност около 11 милиона евро от помещенията на компанията. След това са ги препродавали.

Откраднатите стоки са т. нар. „сурово сребро“. Остатъците от необработено сребро се създават по време на процесите на рециклиране и обработка на метали.

Твърди се, че крадците са изпращали част от плячката си на металообработващи компании в Турция. Те използвали крипто клетъчни телефони за вътрешна комуникация.

Кои са крадците милионери?

Твърди се, че в схемата са участвали бивши и настоящи служители на завода, както и доставчици на услуги, които са имали достъп до помещенията му.

Полицаи под прикритие се натъкнали на група от поне единадесет заподозрени. Разследващите идентифицирали 36-годишният Махмут С. от Фреденбек в Долна Саксония като ръководител на бандата.

В хода на разследването са конфискувани три луксозни автомобила. Делото започва на 12 декември в Окръжния съд на Хамбург.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com