Свържете се с нас

България

Ортаци в бизнеса ли са община Созопол и семейство Баневи?

Какво лято ще е, ако семейство Евгения и Николай Баневи не измислят някой тарикатлък в курортите по морето, на които са сложили ръка! Посетителите на къмпинг „Каваци“ се оплакват, че милионерите, подсъдими от няколко години за тежки икономически престъпления, са превърнали улица към плажа в платен паркинг. За да се отиде до морето, Баневи събират 10 лева такса от всяка кола, спряла на този импровизиран паркинг.

Само че въпросната улица е общинска и с тази идентификация тя е отбелязана в кадастъра. Затова Баневи нямат никакво право да събират такса. А това, че им е хрумнало да превърнат улица, която принадлежи на общината в Созопол, в паркинг и да печелят от нея, е поредно- то доказателство, че за тях законът е врата в полето.

Плажът на къмпинг „Каваци“ е едно от най-привлекателните кътчета по Черноморието и привлича хиляди. По 10 лева от кола, можем само да предполагаме какви пари отиват в ръцете на Баневи, които от години демонстрират незачитане на правила и закони.

Кметът на община Созопол – Тихомир Янакиев

Интересно е обаче защо в кметството в Созопол се правят, че не виждат това безобразие. Още повече, че на самата улица има табелка, която изрично уточнява, че това е общински път със свободен достъп. Недоволни от таксата, събирана на незаконния паркинг, задават логичния въпрос: ортаци в бизнеса ли са Община Созопол и семейство Баневи? Не се ли притеснява кметът Тихомир Янакиев, че може да тръгнат всякакви слухове и обяснения за неговото скандално бездействие?

За Баневи е ясно – те имат опит в подобни начинания. Преди години бяха поставили бариера на курорта „Русалка“ и събираха по 8 лева такса от всеки, тръгнал към плажа, въпреки че той е изключителна държавна собственост и достъпът до брега и морето е свободен.

„Русалка“, както е известно, подобно на „Каваци“ е приватизирана от Банев, който дори обмислял навремето къде на шега, къде съвсем сериозно да я превърне в свое княжество, подобно на Монако, както си припомнят и досега с усмивка отлично запознати с кроежите на олигарха в силните му години.

Разбира се сметките му се оказаха криви, но той години печелеше от бариерата на „Русалка“. Явно сега прилага стария номер и на „Каваци“. На южния къмпинг семейство Баневи се завърна след дълги битки с фирма „Джи Ен Джи 90 ООД“.  На тази фирма самата Евгения Банева отдава стопанисването на къмпинга, в който тя и съпругът й, видният приватизатор Николай Банев, не са забили и един пирон, не са дали и един лев за ремонт или поддръжка.

В един момент обаче подсъдимата фамилия решава да си върне златната кокошка, още повече, че наемателят е положил достатъчно грижи, за да изчисти и модернизира „Каваци“. Започват дълги съдебни битки, подплатени със спиране на тока от Евгения Банева, без да се съобразява, че наемателите плащат редовно сметките. Тя оставя без електричество близо 12 часа 500 туристи в разгара на сезона през 2017 г. След серия от подобни скандали, Баневи най-накрая успяват да завладеят къмпинга.

Районният съд в Бургас решава, че с Каваци трябва да се разпорежда фирмата на Евгения Банева „Русалка Холидейс“. И резултатите не закъсняват. Като начало, който иска да отиде до плажа, трябва да извади 10 лева, за да паркира на общинската улица. А кметът на Созопол Тихомир Янакиев стиска очи и не вижда какво се случва в разгара и на този сезон. Защо ли?! Обратно на това поведение, когато Баневи са вкарани във владение на къмпинга, той лично проявява изключителна активност, припомнят си очевидци.

Да припомним къмпинг „Каваци“ е приватизиран от фирмата на Банев „Хелио Тур-С“ през 1997 г., заедно с къмпингите Градина, Веселие, Златна рибка, Черноморец, резиденция Созопол, а също и няколко ресторанта и други печеливши обекти. При това на символичната цена от 700 000 долара! И което е още по-скандално, той дори не плаща и тях, а дава едва 70 000 долара, като уговорката е да плати другите пари някога, неясно кога.

Така се получава, понеже зад гърба на олигарха стоят бивши министри от времената на Тодор Живков и ченгетата от ДС. След това повечето от тези апетитни обекти, са дадени под наем и разпродадени.

Източник: Уикенд

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Извънредно: Огнен ад в квартал “Люлин“ в София ВИДЕО

Пожар е избухнал в софийския квартал „Люлин“, съобщиха очевидци в групата във Фейсбук „Люлин“. Според информацията, инцидентът е станал във вилна зона „Смърдана“ в „Люлин“ 6. 

На мястото на инцидента са пристигнали екипи на пожарната и веднага са се заели с потушаването на огъня.

Има и екипи на полицията.

Причините за пожара тепърва ще се установяват.

---

България

Всяка болка, която някой ви е причинил, ще му се върне

Всеки, който някога ви е наранявал или предавал, един ден ще се изправи пред същата болка. И това не е карма. Това е истината за човешкия живот. Ние всички страдаме.

Може би малко повече от други и изглежда нечестно, но животът ще ни накара да страдаме в онези моменти, в които най-малко очакваме.

Точно, когато всичко изглежда добре, нещо изведнъж се обърква. И тогава се обърква още нещо. И вие изпадате в отчаяние, мъка и тъга.

Най-трудното нещо в такива трудни моменти е да останете разумни и да действате рационално.

Ако причината е в друг човек, вие търсите отмъщение. Искате да му се отплатите по същия начин и да го нараните. Чакате с нетърпение разплатата, когато животът сам ще му върне същото. И когато това не се случи, вие се депресирате. Чувствате сякаш всичко е срещу вас. Но това не е така.

Животът рано или късно поставя всичко на мястото му.

И един ден, в най-лошия момент, това, което този човек е направил с вас, ще се върне при него по начин, който дори няма да разбере.

Това е прост факт, свързан с енергията. Получавате това, което инвестирате в този свят.

Наречете го съвпадение, карма, в крайна сметка човек получава това, което дава. И един ден този човек ще получи това, което заслужава – на работа, в обществото, в семейството.

И когато най-сетне се чувства толкова безпомощен и пречупен, той получава възмездието си.

Знаете ли каква е разликата между вас и него?

Личностното развитие. Лошите хора нараняват другите, защото никога не се учат от собствения си опит. И ще се държат по този начин, докато не претърпят същата болка, която са ви нанесли.

Те няма да знаят как да се справят с нея. Докато вие ще съберете парчетата и ще се преродите от пепелта.

Така че не се притеснявайте.

Не мислете, че онези, които са ви наранили, никога няма да изпитат същото. Не вярвайте, че Вселената се е обърнала срещу вас и ви се подиграва.

Просто се научете от опита, който ви дава животът.

Преживейте болката, плачете, борете се, а след това се изправете, кажете сбогом на онези, които са ви наранили с разбирането, че един ден ще изпитат същото.

---

България

Миро показа на всички къщата си-Е наистина свят да ти се завие

Впечатляващ по размери палат строят Миро и жена му Елица сред борови дървета и гледка към Витоша. Певецът вече показа няколко снимки в Инстаграм, но засега пази в тайна къде се намира къщата. Трябва да се отбележи, че гледката наистина е невероятна – в далечината се вижда телевизионната кула на Копитото и прекрасната природа на Витоша.

Негови последователи предположиха, че строежът най-вероятно е в Горна баня, но засега той не издава нищо. Миро загатна единствено: „С Ели строим и се вълнуваме. Когато е готово, ще покажем.“

От снимките се вижда, че строежът е пред завършване, а покрай него са пръснати строителни материали. Къщата ще има големи тераси, а до нея се простират високи борове. Така в бъдеще семейството ще се наслаждава на гледка, чист въздух, спокойствие и уют.

Съпругата на Миро – Ели има бизнес в Лондон – италиански ресторант, в който, по мнението на Миро, правят най-вкусните пици. Преди три години заведението дори влезе в класацията на списание ELLE за най-добрите италиански ресторанти в Лондон, пише „Галерия“.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com