Свържете се с нас

България

Ортаци в бизнеса ли са община Созопол и семейство Баневи?

Какво лято ще е, ако семейство Евгения и Николай Баневи не измислят някой тарикатлък в курортите по морето, на които са сложили ръка! Посетителите на къмпинг „Каваци“ се оплакват, че милионерите, подсъдими от няколко години за тежки икономически престъпления, са превърнали улица към плажа в платен паркинг. За да се отиде до морето, Баневи събират 10 лева такса от всяка кола, спряла на този импровизиран паркинг.

Само че въпросната улица е общинска и с тази идентификация тя е отбелязана в кадастъра. Затова Баневи нямат никакво право да събират такса. А това, че им е хрумнало да превърнат улица, която принадлежи на общината в Созопол, в паркинг и да печелят от нея, е поредно- то доказателство, че за тях законът е врата в полето.

Плажът на къмпинг „Каваци“ е едно от най-привлекателните кътчета по Черноморието и привлича хиляди. По 10 лева от кола, можем само да предполагаме какви пари отиват в ръцете на Баневи, които от години демонстрират незачитане на правила и закони.

Кметът на община Созопол – Тихомир Янакиев

Интересно е обаче защо в кметството в Созопол се правят, че не виждат това безобразие. Още повече, че на самата улица има табелка, която изрично уточнява, че това е общински път със свободен достъп. Недоволни от таксата, събирана на незаконния паркинг, задават логичния въпрос: ортаци в бизнеса ли са Община Созопол и семейство Баневи? Не се ли притеснява кметът Тихомир Янакиев, че може да тръгнат всякакви слухове и обяснения за неговото скандално бездействие?

За Баневи е ясно – те имат опит в подобни начинания. Преди години бяха поставили бариера на курорта „Русалка“ и събираха по 8 лева такса от всеки, тръгнал към плажа, въпреки че той е изключителна държавна собственост и достъпът до брега и морето е свободен.

„Русалка“, както е известно, подобно на „Каваци“ е приватизирана от Банев, който дори обмислял навремето къде на шега, къде съвсем сериозно да я превърне в свое княжество, подобно на Монако, както си припомнят и досега с усмивка отлично запознати с кроежите на олигарха в силните му години.

Разбира се сметките му се оказаха криви, но той години печелеше от бариерата на „Русалка“. Явно сега прилага стария номер и на „Каваци“. На южния къмпинг семейство Баневи се завърна след дълги битки с фирма „Джи Ен Джи 90 ООД“.  На тази фирма самата Евгения Банева отдава стопанисването на къмпинга, в който тя и съпругът й, видният приватизатор Николай Банев, не са забили и един пирон, не са дали и един лев за ремонт или поддръжка.

В един момент обаче подсъдимата фамилия решава да си върне златната кокошка, още повече, че наемателят е положил достатъчно грижи, за да изчисти и модернизира „Каваци“. Започват дълги съдебни битки, подплатени със спиране на тока от Евгения Банева, без да се съобразява, че наемателите плащат редовно сметките. Тя оставя без електричество близо 12 часа 500 туристи в разгара на сезона през 2017 г. След серия от подобни скандали, Баневи най-накрая успяват да завладеят къмпинга.

Районният съд в Бургас решава, че с Каваци трябва да се разпорежда фирмата на Евгения Банева „Русалка Холидейс“. И резултатите не закъсняват. Като начало, който иска да отиде до плажа, трябва да извади 10 лева, за да паркира на общинската улица. А кметът на Созопол Тихомир Янакиев стиска очи и не вижда какво се случва в разгара и на този сезон. Защо ли?! Обратно на това поведение, когато Баневи са вкарани във владение на къмпинга, той лично проявява изключителна активност, припомнят си очевидци.

Да припомним къмпинг „Каваци“ е приватизиран от фирмата на Банев „Хелио Тур-С“ през 1997 г., заедно с къмпингите Градина, Веселие, Златна рибка, Черноморец, резиденция Созопол, а също и няколко ресторанта и други печеливши обекти. При това на символичната цена от 700 000 долара! И което е още по-скандално, той дори не плаща и тях, а дава едва 70 000 долара, като уговорката е да плати другите пари някога, неясно кога.

Така се получава, понеже зад гърба на олигарха стоят бивши министри от времената на Тодор Живков и ченгетата от ДС. След това повечето от тези апетитни обекти, са дадени под наем и разпродадени.

Източник: Уикенд

---

България

Обирджиите на инкасото от Благоевград се оказаха идиоти

Инкасо обирджиите от Благоевград изпуснали чувалите с парите, твърди Струма.ком, позовавайки се на собствени източници. Припомняме, че при дръзкия обир днес бе застрелян 52-годишен охранител, който е опериран по спешност и в момента се бори за живот в столична болница

Ето какво разказват полицейски източници:

Около 6:30 часа охранителите били в помещение под банката, откъдето изнасяли парите, за да ги натоварят в микробуса. Внезапно се приближили трима мъже, а след тях и автомобил, който се движел на заден ход. Мъжете връхлетели при охранителите, единият с насочен към тях пистолет, след което нападателите грабнали няколко торби с пари и хукнали да бягат.

След тях тръгнал и единият от охранителите, хвърлил се върху единия от нападателите и обирджията произвел изстрел.

Охранителят паднал на земята. Колегите му започнали да преследват нападателите, но те бързо се качили в автомобила и потеглили с мръсна газ, изоставяйки единия от съучастниците си, който носел торбите.

Уплашен, той зарязал торбите с парите и тичал по автомобила.

Уточнява се дали 1 от торбите е останала в някои от съучастниците му, но на земята след грабежа със сигурност са останали 4.

Охранителите го преследвали, но не успели да ги догонят, единият от тях помогнал на ранения си колега и извикал полиция и Спешен център.

Според непотвърдена информация и охранителят е стрелял. Дали е уцелен някой от нападателите е неясно, но цялата история прилича на аматьорско изпълнение.

---

България

Тия изкукаха! Глоба и отнемане на книжка за шофиране с яке или палто

Водачът на автомобила е длъжен да осигури пълна свобода на движение на крайниците си! За да може свободно да извършва всякакви маневри, необходими за безопасно движение по обществен път. Това изисква законът за движение по пътищата в Гърция.

Въпреки че не е ясно как точно шофьорите ще постигнат пълна свобода на движение, тъй като не се казва какво облекло е позволено да носят по време на шофиране.

Tова означава, че трябва да пътуват с дрехи, които не ограничават движенията им. Дебелото палто или яке със сигурност не попадат в тази категория.

Ако шофирате, докато носите яке или палто, има вероятност да бъдете глобени от пътната полиция като част от потенциална проверка и ако попаднете в инцидент с ограничително облекло и се окаже, че то е допринесло за инцидента, тогава нещата стават още по-сложни.

Санкцията за нарушаване на разпоредбите е както парична, така и административна.

Глобата е 100 евро, а шофьорската книжка се отнема на място за 30 дни.

Въпреки това предвид известната лоялност на гръцката полиция към нарушителите има надежда, че тази доста абсурдна клауза от правилата за движение ще се прилага изключително рядко, освен ако нямате личен конфликт с полицай, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR Силвия Станчева.

---

България

Свалят Рачков от ефир? Сполетя го съдбата на Цитиридис

Два дни след като Николаос Цитиридис се сбогува с телевизионната си аудитория, друго шумно рекламирано предаване също слиза от ефира, само че не на Би Ти Ви, а на Нова.

Телевизията спира неделното шоу „С Рачков всичко е възможно”. Последният ефир на водещия Митко Рачков за тази година е планиран за неделя, 3 декември, пише „Уикенд”.

Докато Николаос Цитиридис вдигна голяма пушилка заради свалянето на вечерното си шоу от телевизионната програма, другият любим комик на българския народ – Димитър Рачков, не се оплаква.

От Нова телевизия просто пуснаха телевизионната програма за 10 декември, неделя, в която ясно се вижда, че на мястото на неделното предаване на актьора ще се излъчва филм. От шоуто му пък обявиха, че закриват сезона на 3 декември. Не е ясно дали ще последва ново издание.

„С Рачков всичко е възможно” е единственото предаване от вечерната програма на Нова тази есен, което така и не успя да бие по рейтинг конкуренцията си от Би Ти Ви. Още в началото на сезона самата телевизия се похвали със завидни резултати на всички свои актуални сериали, както и на предаванията си „Игри на волята”, „Черешката на тортата” и „Сделка или не”.

Единственото пропадане в гледаемостта на канала се оказа Митко. Традиционно любимец на родната публика, той не успя да бие рейтинга на музикалното шоу „Гласът на България” по Би Ти Ви. Това беше голяма изненада, тъй като в комедийното му предаване редовно гостуват и други народни любимци:

Герасим Георгиев-Геро, Юлиан Вергов, Боби Турбото, Милица Гладнишка, спортисти, фолк певици, актьори от актуалните сериали на телевизията, както и звезди от други нейни предавания. Въпреки това Митко не успя да събере достатъчно зрители, за да си гарантира ефир до Нова година.

Не е ясно дали предаването му, което тази есен преживя втория си сезон, ще съществува и занапред. Слабият интерес към него показва, че въпреки всички усилия на екипа, зрителите трудно го приемат.

В лично качество обаче Димитър Рачков обаче няма причини да се тревожи за телевизионната си кариера. Очаква се още през февруари комикът да се завърне на екран като водещ на очаквания нов сезон на най-успешното до момента шоу на Нова „Като две капки вода”.

Всъщност последното му предаване на 3 декември е замислено именно като подгряване за предстоящия сезон на „Капките”. Гости в него ще бъдат звезди от предишни издания на шоуто за имитатори.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com