Свържете се с нас

България

Овдовялата Деси Стоянова е и баща, и майка за близнаците си

В началото на май Деси подкара каравана, с която откри летния сезон в Гърция. „Беше прекрасно. Времето – на наша страна, водата – пречистващо студена, а храната – вкусна“, обясни екранната половинка на Петър Дочев, която без страх се изкъпа в морето. „Гръцкият ми е на ниво нула, а и преводът на английски невинаги беше достатъчен, за да знам какво точно да очаквам, но се справихме с менютата в ресторантите“, доволна бе Стоянова, пише Минаха години.

Кратката почивка в Гърция тя си подари, седмица преди да проведе поредния си курс на политици, журналисти и бизнесмени как да се държат пред камерата. От няколко години брюнетката дава уроци на желаещи, било то в зала, било в интернет и може да се похвали с голям интерес към обучението си. Тя го провежда само през уикенда, когато няма ангажименти с „Преди обед” и макар допълнителното натоварване да й идва в повече, Стоянова ще продължи с това си занимание. То й носи стабилни допълнителни доходи, пък й дава и морално удовлетворение.

„Не знам при вас как е, но при мен умората има различни лица. Има умора, която те занулява, кара те да се чувстваш изтощен и демотивиран. Има и „удовлетворена“ умора. Нея най я обичам. Говоря за онова усещане, което имаш, след като си се раздал 100 и повече процента и когато всичко приключи, виждаш, че си е заслужавало. Точно това изпитах вчера след 4-часовия маратон, в който се вкарах с първото виртуално издание на „Основи на медийното говорене“, разказа телевизионерката. Днес тя е отговорна за прехраната на семейството, макар че и преди не беше по-различно.

От години мъжът й – бившият съдебен репортер Вельо, както го наричаха приятелите, бе без работа. Това тежало както на него, така и на известната му жена. След като тя свали халката си през пролетта на 2023 г., дори се заговори, че двамата са разделени. След смъртта му обаче Деси го изпрати подобаващо с откровението: „Отиде си. Мъжът, в когото се влюбих преди 24 години в коридорите на „Сега“. За когото избрах да се омъжа. Бащата на децата ми. Пораснах с него. Разчитала съм на него. Смели сме се и сме плакали. Мълчали сме заедно. Хиляди нишки, които са ни свързвали през годините. Никой никога не е подготвен за моменти като този”. По време на пандемията, когато държавата затвори, Вельо взел синовете и отишъл с тях на вилата в Еленския балкан.

Деси обаче останала заради работата си в София и рязко почувствала липсата на децата си.

„И в следващите няколко седмици останахме разделени – аз в София на работа, те в планината. До този момент никога не се бяхме разделяли за толкова дълго. И това ми тежеше, въпреки че си давах сметка, че за тях е много по-добре да са там далече, където коронавирусът не диктува всяко вдишване и издишване, както е в София. Спасение намирам и в работата си, в това да съм заета. Много помага”, разказа тогава брюнетката. След като започнало дистанционното обучение, близнаците й Стефан и Красимир и мъжът й се прибрали, защото на вилата няма интернет. -Тогава журналистката установила колко са пораснали те и как добре се справят с уроците, па макар и през компютър. Нито Деси, ни покойният й мъж някога са показвали Стефан и Красимир на снимка. 

Единият от наследниците носи името на дядо си. Красимир Стоянов – бащата на Деси, е дългогодишен съветник на президента и дългогодишен активист на БСП. Над 70-годишният политик бе и дясна ръка на екслидера Михаил Миков, който го направи зам.-главен секретар на парламента. Стоянов се слави като един от най-педантичните апаратчици, който не правел никакви компромиси с партийната лоялност още по времето на комунизма, когато слухтял за предатели в редиците. Благата му усмивка изобщо не издавала строгото му поведение вкъщи, но близки на щерката му Десислава твърдят, той бил непоколебим във възпитанието й. Слуховете, че Красимир Стоянов е уредил дъщеря си на малкия екран, ужасно вбесявали таткото, защото Деси може да се похвали с дълга кариера като журналист. Брюнетката твърди, че в „Преди обед” се чувства на мястото си, след като преди това се труди като политически репортер в „Би Ти Ви Новините”, които напуска заради работа с луксозно списание. Да води заедно със Сашо Кадиев я кани продуцентът Георги Тошев, а днес тя дава кураж и на новия водещ Петър Дочев.

---

България

Ето какъв хищник излезе насред Ямбол

Много голям речен сом бе уловен от рибар насред град Ямбол. Късметът се усмихва на Калин Костадинов, по прякор Джака, за който това се оказва абсолютен рекорд.

От години той преследва хищните риби по река Тунджа, но чак сега успява да измъкне толкова внушителен екземпляр. Сомът се оказва дори по-дълъг от него. Пред „България Днес“ майсторът издава своята успешна тактика. Той лови на тапа, а за стръв залага едри пиявици.

„В този ден имах предчувствие, че сомовете ще бъдат активни. Пуснах си отпуска и отидох на река Тунджа в град Ямбол, на голямото съоръжение. В 8 часа сутринта вече бях на мястото, а два часа по-късно дойде и първият удар. Оказа се сомче с тегло 8,7 кг. Реших да остана през целия ден, защото рибите бяха гладни. Около 14 часа пак ме последва късметът и хванах още още една риба – около 5 кг“, разказва 37-годишният Калин.

Той не се предава и е убеден, че екшънът тепърва предстои и се оказва прав.

„Продължих да настоявам и в 16:10 ме последва най голямото братче – 27,2 кг.

Удари на обикновен монтаж с тапа, оловна тежест и отдолу кука с номерация 4/0, на която имах заложени 3 броя пиявици. Когато тръгна тапата, в първия момент не успях да разбера, че е толкова голям сом. Помислих, че е около десетина килограма, но след 10 минуни борба го вдигнах над водата и се видя голямото му туловище. След още 15 мин борба успях да уловя рекордния ми засега сом“, развълнуван е Костадинов. Рибата се оказва с дължина 165 сантиметра.

Река Тунджа се слави с високата си популация от сом. Води началото си от 2083 м н.в., в близост до връх Юрушка грамада в Стара планина над Калофер. Цялата й дължина е 390 км, от които 350 са на българска територия преди да премине в Турция. При град Одрин се влива в Марица, като е нейният най-голям приток.

Иначе от хищните риби по река Тунджа освен сом може да се улови още щука, распер, костур и кефал. Чудесни вирове за риболов и отдих сред прохладата има около град Елхово. Популярни са и позициите на ВЕЦ-а при село Устрем.

---

България

Гастарбайтери: В България е страхотно, изкарваме по 1200 лева месечно

„Тук е много хубаво. В България много ни харесва. Хората са добри, отношението към нас е добро. Работим в хотелите в „Албена, харесва ни. И времето е хубаво.“

Toва разказват гастарбайтери от Узбекистан, дошли в да работят в България чрез посреднически фирми.

„У нас в Узбекистан има една посредническа фирма, много е добра. Предлагат работа навсякъде из Европа: Германия, Полша, има и за България. И фирмата ни каза, че в България хората са добри, заплатите са добри, страната е добра, има всички условия. И така дойдохме да работим тук. Харесва ни, всичко е супер“, разказва пред Deutsche Welle Айлин, една от узбекистанките.

Тя, заедно със свои сънароднички, работят пет дни в седмицата и изкарват по 1200 лева месечно. Живеят в бунгала в „Албена“ и част от времето работят в тамошните хотели.

Всички са оставили семействата си в Узбекистан, за да припечелят малко в България.

Според публикации в медиите Узбекистан е един от най-бедните региони от бившия Съветски съюз.

Страната по територия е над четири пъти по-голяма от България, населението наброява 37 милиона души. Икономиката разчита главно на памука, Узбекистан заема трето място в света по износ на памук. Иначе в средноазиатската страна се добиват още газ, злато и мед. Но доходите са доста по-ниски от българските, твърдят новите ми познайници.

Тук човек се сеща и за още един тъжен факт, свързан с Узбекистан: по време на безредиците през 2005 година армията и полицията убиха между 400 и 600 протестиращи.

---

България

Синоптичката Стаси Цалова взриви: Бях толкова задръстена, че майка ми намери мъж! (СНИМКИ)

Стаси Цалова – екзотичното и чаровно лице на Времето по Би Ти Ви хвърли всички в шок с историята, която разказа. А тя е за личния й живот и по-точно за любовта, която Цалова вече се била отказала да търси. Ако не била майка й, която й намерила… мъжа.

Станислава разкри, че е била толкова отдадена на ученето и работата и толкова задръстена с мъжете, че в един момент спряла да вярва, че ще открие подходящия за себе си. Примирила се, че ще остане свободна и само кариерата ще й дава радост.

„Тогава майка ми настоя да се запиша в един от сайтовете за търсене на запознанства и сериозни връзки. Направих го като тя ми помогна, направо ми написа, какви качества трябва да има въпросният човек. След като се запознахме там с бъдещия ми съпруг и започнахме да си чатим, в много от случаите директно тя сядаше да си пише с него“, смее се Цалова.

Признава, че мъжът й не подозирал с кого е разговарял и е бил в неведение дори много след сватбата, а като му казали, прихнал в смях.

Днес двамата имат две дечица и са благодарни на свекървата за идеята й.

Между другото Станислава е сред малкото лица от прогнозата, които имат реално завършено за целта образование, а не е просто хубаво личице и телце, фръцкащо се пред камерите.

Източник: Разкрития

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com