Свържете се с нас

България

Обичате кафе? Появи ли се някой от тези симптоми, по-добре бягайте при доктора!

Кафето е прекрасно питие. То не само ни помага да се събудим сутрин, пълни с енергия деня ни, но може да е полезно за здравето ни.

Кафето помага за стимулирането на метаболизма. Предотвратява депресия и помага на сърцето да работи по-добре. Но всичко това е при едно условие – пиете кафе точно толкова, колкото имате нужда, а не чаша повече. Злоупотребата с тази напитка може да бъде твърде скъпа и вместо да помогнете, да навредите на здравето си. Проверете дали сте преминали тази тънка граница.

Болка в корема

Коремната болка може да наподобява спазми, които се изпитват по време на или преди менструация, или може да бъде усещане за парене в стомаха. Както е отбелязано в едно скорошно проучване, някои от съединенията на кафето могат да стимулират секрецията на стомашна киселина, а така се разяжда стената на стомаха. Ако често имате болки в стомаха, опитайте се да се откажете от кафето – това би трябвало да помогне.

Пулс

Най-честата причина за сърцебиене е предозирането с алкохол или кофеин. За съжаление, това не е безвредно: ако оставите симптома без внимание, в крайна сметка може да получите сериозни смущения в работата на сърцето. В подобна ситуация, по-добре се откажете от кафето.

Диария

Да, естественото кафе има слабително действие. И ако го пиете прекалено много или твърде често, този ефект може да надхвърли очакванията ви.

Като цяло, ако изведнъж започнете да ходите често в тоалетната, без конкретна причина, то по-добре се опитайте да ограничите консумацията на кафе или поне драстично да я намалите.

Треперене

Кафето стимулира нашата нервна система и повишава способността за концентрация – и това е добре. Но ако злоупотребяваме със стимулатора, централната нервна система може да реагира, например, с треперене на ръцете. Намалете дозата или напълно прекъснете пиенето на кафе, докато не стане по-добре.

Главоболие

Малките дози кофеин могат да облекчат главоболието и дори да предотвратят мигрена. Но ключовата дума тук е „малки“. Но когато кафето е твърде много (твърде много – не е по-малко от пет чаши на ден), излишъкът от кофеин може да предизвика умора и главоболие./jenata.blitz.bg

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Всяка болка, която някой ви е причинил, ще му се върне

Всеки, който някога ви е наранявал или предавал, един ден ще се изправи пред същата болка. И това не е карма. Това е истината за човешкия живот. Ние всички страдаме.

Може би малко повече от други и изглежда нечестно, но животът ще ни накара да страдаме в онези моменти, в които най-малко очакваме.

Точно, когато всичко изглежда добре, нещо изведнъж се обърква. И тогава се обърква още нещо. И вие изпадате в отчаяние, мъка и тъга.

Най-трудното нещо в такива трудни моменти е да останете разумни и да действате рационално.

Ако причината е в друг човек, вие търсите отмъщение. Искате да му се отплатите по същия начин и да го нараните. Чакате с нетърпение разплатата, когато животът сам ще му върне същото. И когато това не се случи, вие се депресирате. Чувствате сякаш всичко е срещу вас. Но това не е така.

Животът рано или късно поставя всичко на мястото му.

И един ден, в най-лошия момент, това, което този човек е направил с вас, ще се върне при него по начин, който дори няма да разбере.

Това е прост факт, свързан с енергията. Получавате това, което инвестирате в този свят.

Наречете го съвпадение, карма, в крайна сметка човек получава това, което дава. И един ден този човек ще получи това, което заслужава – на работа, в обществото, в семейството.

И когато най-сетне се чувства толкова безпомощен и пречупен, той получава възмездието си.

Знаете ли каква е разликата между вас и него?

Личностното развитие. Лошите хора нараняват другите, защото никога не се учат от собствения си опит. И ще се държат по този начин, докато не претърпят същата болка, която са ви нанесли.

Те няма да знаят как да се справят с нея. Докато вие ще съберете парчетата и ще се преродите от пепелта.

Така че не се притеснявайте.

Не мислете, че онези, които са ви наранили, никога няма да изпитат същото. Не вярвайте, че Вселената се е обърнала срещу вас и ви се подиграва.

Просто се научете от опита, който ви дава животът.

Преживейте болката, плачете, борете се, а след това се изправете, кажете сбогом на онези, които са ви наранили с разбирането, че един ден ще изпитат същото.

---

България

Миро показа на всички къщата си-Е наистина свят да ти се завие

Впечатляващ по размери палат строят Миро и жена му Елица сред борови дървета и гледка към Витоша. Певецът вече показа няколко снимки в Инстаграм, но засега пази в тайна къде се намира къщата. Трябва да се отбележи, че гледката наистина е невероятна – в далечината се вижда телевизионната кула на Копитото и прекрасната природа на Витоша.

Негови последователи предположиха, че строежът най-вероятно е в Горна баня, но засега той не издава нищо. Миро загатна единствено: „С Ели строим и се вълнуваме. Когато е готово, ще покажем.“

От снимките се вижда, че строежът е пред завършване, а покрай него са пръснати строителни материали. Къщата ще има големи тераси, а до нея се простират високи борове. Така в бъдеще семейството ще се наслаждава на гледка, чист въздух, спокойствие и уют.

Съпругата на Миро – Ели има бизнес в Лондон – италиански ресторант, в който, по мнението на Миро, правят най-вкусните пици. Преди три години заведението дори влезе в класацията на списание ELLE за най-добрите италиански ресторанти в Лондон, пише „Галерия“.

---

България

Извънредно: Ново земетресение разлюля България

Кадър БАН

Две земетресения за броени часове са регистрирани в България.

В 14,26 часа е регистрирано земетресение с магнитуд от 2,3 по Рихтер край София.

През нощта в 3,46 часа е регистриран слаб трус от 2,1 по Рихтер край Смолян.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com