Свържете се с нас

България

НОИ с нови данни: Ето какво се случва с парите за пенсиите

Националният осигурителен институт (НОИ) предоставя всеки месец информация относно касовото изпълнение на бюджетите на социалноосигурителните фондове, администрирани от института по силата на законова делегация.

Консолидиран бюджет на държавното обществено осигуряване (ДОО).

Към 31 май 2023 г. общият размер на отчетените приходи е 4 482,6 млн. лв. Постъпилите приходи са с 619,4 млн. лв. повече в сравнение със същия период на 2022 г.

Общо отчетените разходи възлизат на 8 460,5 млн. лв., което е с 1 663,1 млн. лв. повече в сравнение със същия период на 2022 г., съобщиха от НОИ.

В структурата на общите разходи най-голям дял заемат разходите за пенсии, които са в размер на 7 546,1 млн. лв. Те са с 1 710,3 млн. лв. или с 29,3% повече спрямо същия период на 2022 г.

Броят на пенсионерите за май 2023 г. е със 7 012 лица по-малък в сравнение със същия период на 2022 г.

Средният месечен размер на пенсията на един пенсионер за май т.г. е 736,31 лв. Той е по-нисък от този за април с 39,58 лв. (5,1%), което се дължи на изплатената в предходния месец т.нар. „великденска добавка“. В сравнение, със същия месец на 2022 г. средният размер е по-висок със 124,69 лв. (20,4%).

Средният месечен размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст на един пенсионер за май 2023 г. е 809,16 лв. Той е по-нисък от този за април с 34,20 лв. (4,1%), поради изплатената тогава „великденска добавка“. В сравнение, със същия месец на 2022 г. средният размер е по-висок със 148,50 лв. (22,5%).

Следващата по значимост и големина група разходи в консолидирания бюджет на ДОО са разходите за изплащане на парични обезщетения и помощи по Кодекса за социално осигуряване, които към 31 май 2023 г. са в размер на 849,8 млн. лв. Отчетените разходи са с 0,9 млн. лв. по-малко спрямо същия период на 2022 г.

Общият размер на отчетените трансфери (нето) по консолидирания бюджет на ДОО към май е 4 099,9 млн. лв.

Учителски пенсионен фонд

Отчетените приходи в Учителския пенсионен фонд към 31 май са в размер на 37,8 млн. лв. Постъпилите приходи са с 4,5 млн. лв. повече в сравнение със същия период на 2022 г.

Общо отчетените разходи на Учителския пенсионен фонд към 31 май са в размер на 34,0 млн. лв. Извършените разходи са със 7,4 млн. лв. повече в сравнение със същия период на 2022 г.

Фонд „Гарантирани вземания на работниците и служителите“

Отчетените приходи към 31 май са в размер на 1 124,0 хил. лв. Постъпилите приходи са с 43,5 хил. лв. повече в сравнение със същия период на 2022 г.

Общо отчетените разходи са в размер на 264,1 хил. лв. Извършените разходи са с 253,8 хил. лв. по-малко в сравнение със същия период на 2022 г.

---

България

Сами Хосни се набута и в „Игри на волята“. Там го чака жрицата на любовта Вероника Ланчева (СНИМКИ)

Сами Хосни стана известен като риалити звезда и иска да затвърди този свой имидж. След като го видяха колко струва във „Фермата“ и „Сървайвър“, сега е решен да се излага и в „Игри на волята“.

Да, Сами има физическата подготовка за тези предавания, но в тях лъсна и характерът му, който не е никак приятен. Той се оказа надменен и със самочувствие без покритие.

Във „Фермата“ единственото, което се запомни от него, е репликата му, че голямата награда от 100 хил. лв. не го блазни, защото тези пари ги изкарвал за дни. Той се опита да убеди всички, че е милионер, но трудно му се получи

Истината е, че Хосни наистина разполага с доста пари, които му осигуряват охолен начин на живот, но те не са спечелени с работа. Сами се е превърнал в истинско жиголо. Различни жени, при това на сериозна възраст, го „обяздвали“, а в замяна го издържали с щедри суми.

 

Интересното е, че в „Игри на волята“ той ще има своя колежка в занаята. Участие в следващия сезон ще вземе Вероника Ланчева, която участва в „Мис България 2013“. Тя стана по-популярна обаче с песен, в която участие взеха още близначката й Моника и фотомоделът Велина Узунова, която също участва в „Мис България“ преди 10 години.

Явно новият сезон на „Игри на волята“ ще бъде много слаб. Щом провали в живота като Сами Хосни и Вероника Ланчева ще участват, не предстои нищо, което да обогати аудиторията.

Източник: Crimesbg.com

---

България

55-годишната Николина Чакърдъкова опъна бръчки, сложи и нови зъби

С опънати бръчки и с нови блестящи зъби се появи в студио на Нова телевизия фолклорната певица Николина Чакърдъкова.

Това забелязаха наблюдателни зрители и коментарите в социалните мрежи не закъсняха.

55-годишната изпълнителка грееше с идеално изпънато лице, както и бели и перфектно наредени бели зъби.

---

България

МРЪСНИШКИ СНИМКИ! Жанета Осипова тегли кола на каишка

Свръхсила показа изкусителната сексбомба Жанета Осипова.

Преоблечена като зайче, плеймейтката тегли лек автомобил, като го води на каишка.

Дори и с дегизировка и огромни заешки уши, Жанета хваща мъжките погледи, тъй като от кръста надолу не залага на много дрехи.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com