Свържете се с нас

България

Нищо общо, знам истината за Дебора от Стара Загора и стъпката в дома й, съобщава Явор Дачков

Случаят с макетния нож, Георги Георгиев и Дебора Михайлова от Стара Загора напомня на сериала Туйн Пийкс.

Вече месец България се пита какъв ще бъде изходът.

Георги категорично отрича да е замесен.

Неговата защита също твърди, че експертизите го оневиняват.

Блиц новините по темата не спират.

Намерена е стъпка, която уж не е от него.

Адвокатът на Дебора Димитър Киров говори по темата пред Нова тв пред Мира Иванова.

Причината за случващото се в момента е огромен пропуск на разследващите.

Според него пропуски още в началото след случая.

За обрат изобщо не може да се говори.

„Няма какъвто и да е обрат. Прави се всичко възможно да се извлече аргументация на база на това какво има. Дали отпечатъкът е на Георгиев са детайли, които трябва да се обсъждат в общ контекст“

„Категорично това, че следата е от друга обувка или няма ДНК не води до оневиняване. 48-те часа след случилото се не е свършено това, което трябва. Пропуснати са доказателства. Какво е пропуснато не мога да кажа. Това е дало възможност на Георги да се прикрие. Сега защитата му използва детайлите. Фактите си остават факти“, заяви той.

„Събрани са достатъчно данни, че е той.“, каза Киров.

„Невършенето на работата води до това, че се руши основния стълб на демокрацията“

Мира Иванова попита дали са безспорни доказателствата клетките на телефона му и свидетелите, че той е бил в района.

Киров посочи, че това е безспорно.

Трябва да се съберат отделните факти, които ясно посочват кой е извършител.

Киров даде за пример и случая с шофьора в Ришкия прохо за това какво се случва, когато институциите не си вършат работата.

„Това ще бъде началото“, каза той.

Журналистът Явор Дачков изрази крайно мнение:

Той твърди, че това, което се изнася няма общо с действителността.

„От запознати с разследването научих, че този случай няма нищо общо с медийното му отразяване.

Да не говорим, че стана повод за безумно законодателство и медийна истерия в интерес на определена политика и НПО организации.“, заяви Дачков.

Той посочва като аргумент това, че намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги – нито по вид, нито по размер, каза още Димитров.

Според Полина Паунова обаче това не значи, че Георги е невинен:

„Стъпката в локвата в дома ѝне отговаря нито на модела на обувките му (но той вероятно има повече от един чифт), нито на размера му. (Това не значи, че е невинен, но значи, че в Стара Загора всичко е доста неясно).“

От Дийп Зоун прожект пък предложиха на Дебора да запишат заедно песен, след като видяха нейн клип във Фейсбук:

„Сега разбираме, че Дебора пее прекрасно ! Ако този пост достигне до нея (или до нейни близки), изразяваме готовност и пълно съдействие да запишем безвъзмездно, нейни песни в професионално музикално звукозаписно студио. Ще поемем целия процес от А до Я, стига тя да пожелае да тръгне по тази пътека, след това което е преживяла.“ ko4.bg

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Автобус с работници застина във вертикално положение на входа на тунел след катастрофа

Пътен инцидент с участието на автобус, превозващ работници към близка текстилна фабрика, е предизвикал задръстване по магистрала С-32 до Барселона, съобщиха местни медии.

По все още неизвестни причини автобусът е останал диагонално заклещен на входа на тунела.

Всичи 47 души в превозното средство са били извадени от пристигналите на място спасителни екипи, за щастие няма данни за жертви.

От „Гражданска защита“ уточниха в социалната мрежа Х, че на мястото на инцидента са били изпратени 14 линейки и два медицински хеликоптера.

По-късно властите съобщиха, че трима души са в критично състояние, а петима в тежко, поради което са били транспортирани с хеликоптери до най-близките болници в Барселона и Жирона.

Междувременно ръководителят на Каталунската служба по автотранспорт информира, че причините за инцидента са в процес на изясняване.

Инцидентът е станал близо до Пинеда де Мар, средиземноморски крайбрежен град. Магистралата е затворена за всички превозни средства, движещи се в посока на север от Барселона.

---

България

На 100 км от София: Ще настръхнете от „Мъртвата сватба“ и как майка играе на гроба

Нашите географски ширини са известни с голямото разнообразие от обичаи, много от които, за щастие, вече не практикуват. Но не може да се отрече, че е интересно да се говори за тях.

Без значение дали тези обичаи се предават от поколение на поколение, някои неща все пак заслужават да останат в миналото. Един от тях определено изпъква.

Той е „Мъртва сватба“.

Най-страшният обичай сред ужасните и най-странният сред странните. Практикувал се е в източните части на Сърбия, само на стотина километра от София. Някъде се нарича и „Черна сватба“.

Правилата са ясни – ако млад мъж умре неженен, годеницата му или друга девойка от селото – да се омъжи за покойника! Този вид брак е валиден една година, а майката на починалия младеж трябва да изиграе коло на гроба на сина си.

Някога се е смятало, че неженените не могат да преминат от другата страна и да завършат живота си. Повечето християнски нации вече не практикуват някои от тези странни обичаи, така че те несъмнено имат своите корени в езичеството или суеверието.

Въпреки че някои обичаи ни карат да настръхваме, има твърдение, че те все още се практикуват и днес. Така както на помена се носи храна и напитки на гробището за покойника, семейството се облича в черно за покойника, а също така покойниците се погребват в церемониални дрехи, много често с ценни предмети.

В Сърбия също имало обичай неомъжените момичета да се погребват в булчински рокли или в бели ковчези.

---

България

Чутовна буря връхлетя Русе и Велико Търново, по пътищата е хаос

Мощна лятна буря връхлетя Русенска област днес следобед, създавайки сериозни затруднения за шофьорите в региона. Силните пориви на вятъра са довели до падане на множество дървета върху ключови пътни артерии, което наложи спешни мерки за възстановяване на нормалното движение.

Най-сериозно е положението в участъка между „Две могили“ и „Обретеник“, където паднали дървета са блокирали част от пътното платно. Шофьорите са принудени да навлизат в насрещното движение, за да заобиколят препятствията, което създава потенциално опасни ситуации. По маршрута Русе-Силистра също са регистрирани паднали дървета, особено в отсечката между Русе и „Сливо поле“. Това допълнително усложнява трафика в региона.

Веднага след получаване на първите сигнали за инцидентите, те са докладвани на спешния телефон 112. Очаква се мобилизиране на екипи от пожарната служба и пътното управление, които да се заемат с разчистването на засегнатите участъци.

Предвид създалата се ситуация, се препоръчва на всички шофьори, пътуващи в района да шофират с повишено внимание и намалена скорост, да се съобразяват с временната пътна сигнализация, ако такава бъде поставена, да следят за актуална информация относно състоянието на пътищата. При възможност да отложат пътуването си или да изберат алтернативни маршрути.

Силен дъжд вали и във Велико Търново и населените места в региона. Дъждът е придружен с ураганен вятър. Потребители от социалните мрежи съобщават за съборени дървета по пътищата в областта.

Дъждът е проливен и интензивността му се увеличава. Ситуацията продължава да е динамична, съобщава БТА.

Внезапната буря е типично явление за летния сезон в България. Метеоролозите напомнят, че през този период често се наблюдават краткотрайни, но интензивни валежи, придружени със силен вятър. Тези условия могат да доведат до падане на клони и дървета, особено в горски участъци и алеи с по-стара растителност.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com