Свържете се с нас

България

Николай Колев уволнен от БНТ след гнусни свалки с млад техник

Николай Колев вероятно е най-възрастният тв водещ в родния ефир. Журналистът е вече на достолепните 75 години, но всеки ден е в ефира на „Евроком”, където води следобедното предаване „Делници” на живо. Колев всъщност е и човека с най-дълга кариера в телевизиите – ако се прибави и стажа му от БНТ, излиза, че е половин век на екран!

Телевизионната легенда пази в строга тайни личния си живот, макар че от край време се говори под сурдинка за множеството му любови, предимно с представители на силния пол. Негови близки издават, че Николай Колев винаги си е падал по красиви и стройни момчета, особено в годините, които прекарал в държавната телевизия като водещ на хитовото за времената на социализма предаване „Мелодия на годината”. То се излъчва от 1968 година до първите години на демокрацията, когато е спряно не толкова поради липса на пари, а след като е заклеймено като „ретроградно” и „отломък от комунистическата телевизия”. По-възрастните читатели помнят добре, че „Мелодия на годината” представлява конкурс за поп песни, чието жури се състои от именити текстописци, композитори, музикални критици и всякакъв вид специалисти от областта на музиката. Песента, спечелила най-много точки става победител за месеца и получава правото да се бори за мелодия на годината. Певческата надпревара традиционно се провежда в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” в старата столица Велико Търново.

Най-дългогодишният водещ на шоуто е легендарната говорителка Инна Симеонова, а като нейни екранни партньори са се изявявали Миодраг Иванов, Орлин Горанов, Николай Колев и други. Именно на търновска сцена „печеният” говорител Николай Колев прави жесток гаф, който струва работата му в националната медия и едва не му докарва сериозни съдебни проблеми.

Случката се развива в средата на 80-те години. По време на генерална репетиция, Николай Колев започва флирт с млад кадър на телевизията – техник-кабелист. Момчето е срамежливо, току-що дошло от провинцията на жълтите павета и амбицирано да работи, за да се докаже като професионалист и да успее в кариерата. По онова време телевизионните камери все още са огромни, а придвижването им е трудно. За да не се застъпи кабел и да спрат снимките, на длъжност са назначавани млади специалисти – стажанти, наричани „кабелисти”. Те подтичват подир оператора по време на живия ефир и следят кабелите да не се оплетат.

Един такъв красавец става слабост на телевизионния говорител, които вече е успял да изгради име и авторитет. Николай Колев упорито ухажва младока и дори му подхвърля „мръснишки” намеци, за да спечели вниманието му. За беда, режисьор на шоуто е „желязната лейди” Ласка Минчева, която чува в режисьорските слушалки в апаратната какви неща подхвърля водещия на красивото момче. Тя първоначално онемява, а след това побеснява. Свидетели на похотта на журналиста стават и други телевизионни работници. Младият мъж почервенял като рак за секунди от срам, а Николай Колев продължил да упорства, че нищо подобно не се е случило, накипрен в официален костюм.

Свидетели на грозната сцена разказват, че Ласка Минчева слязла бясна от апаратната и нахълтала на сцената с викове и крясъци.

„Педераст такъв, как не те е срам да тормозиш момчето?! Това не ти е за първи път! Марш от тук! Аз такъв водещ няма да допусна в ефир!”, крещяла Ласка. Водещият бил изгонен на минутата от театъра, а режисьорката дори настоявала да бъде извикана милицията.

След този случай, Николай Колев нямало как да остане в редовете на телевизията, защото по онова време подобно разкрепостено поведение не само не било толерирано, но и било подсъдно. Ласка Минчева, която по принцип не го харесвала, настоявала той да бъде уволнен дисциплинарно и дори да се проведе разследване по гей аферата.

Грозната случка доста депресира журналиста, който години наред не може да си намери работа и е принуден да се върне с подвита опашка в родното Дряново. За скандала бързо се разчува, а той не прощава за случилото се на Ласка Минчева до края на дните й. Самата тв режисьорка обаче не съжаляваше за постъпката си: „Такива неща не мога да толерирам! Нямате представа колко отвратително беше всичко”, разказваш приживе режисьорката.

„Николай Колев постъпва в телевизията по времето на Иван Славков, който е неговият първи работодател. Започва кариерата си в радиоцентър „Велико Търново” – тогава всички големи градове имаха радио-телевизионни центрове. В телевизията попадна на колеги, които до последно го уважаваха, защото определено притежава професионални качества – начетен е, умее да се владее, знае как да излезе от ситуация, чете много, интересува се. Макар че дойде от Търново, говореше правилен български език. Другата легенда на БНТ Любинка Няголова следеше за дикцията му, за акцента. Сравнително малко беше работила с него, защото Николай се справяше и сам.

Ще уточня, че той дойде след тежък конкурс в София, който беше издържал без връзки и протекции. На първият си ефир доста се вълнуваше. Пуснаха го една сутрин в 10 да чете програмата – анонс от три предавания. Тогава беше към 25-годишен, а може и по-малък да е бил. Камерата много го обичаше. Жените го харесваха. Пишеха писма до редакция „Новини” и като нищо сред тях е имало ухажорки, но той не се вълнуваше особено. Така и не се възгордя от славата, нито се възползва. Една му искала пари за холна гарнитура, друга за рокля…

След промените животът му не потръгна. Той се върна в родното Дряново, за да гледа възрастните си родители, които отдавна са покойници. С години никой не чуваше нищо за него. Говореше се, че е почнал като водещ в първото частно ефирно радио във Велико Търново. След това ръка му протегна бизнесмена Георги Агафонов, зад който стоеше банка „Славяни”. Той направи телевизия „7 дни” и радио „7 дни”. Николай Колев бе поканен за водещ на сутрешния блок на новата медия. Агафонов се държеше изключително добре с него, дори му беше дал апартамент, в който да живее”, разказва колежка на тв ветерана.

От 2013 г. Николай Колев е водещ на предаването „Делници” на телевизия „Евроком”, което се радва на добра гледаемост. Може да се каже, че той е най-дългогодишният български журналист в ефир. Тази година навършва 75 години – роден е през 1949-а в Дряново и почти половин век от живота си е прекарал пред камера – нещо, с което малцина могат да се похвалят.

---

България

Ад на магистрала „Тракия“

Кадър Флагман

За днес са обявени жълт и оранжев код за интензивни валежи.

За голяма опасност на АМ „Тракия“ предупреждават шофьори в социалните мрежи. Около Ямбол, вследствие на обилните валежи, пътната настилка е мокра, на места има локви и има риск от аквапланинг.

„Не карайте с висока скорост и бъдете внимателни по рисковите участъци. Дъждът ту спира, ту започва пак“, апелира шофьор, предаде Флагман.

За днес синоптиците предупреждават за градушки, порои и силни бури през следващите 36 часа. В петък в източните и южните райони важи оранжев код за опасно време – за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Шумен, Добрич, Разград, Силистра, Търговище и част от област Русе.

Жълт код е в сила за областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Велико Търново, част от област Русе, Габрово, Ловеч. За останалите области е в сила зелен код.

Силни бури и градушки удариха редица райони на страната вчера и причиниха множество материали щети. В Нова Загора обявиха бедствено положение след мощната буря. Ледените късове, които се изсипаха над района, на места бяха с големината на яйце. Силна буря нанесе сериозни щети и в Казанлъшко. Паднали дървета затрудниха минаването през прохода Шипка.

---

България

Шипка след градушката, хората не могат да извадят колите си от леда

Булфото

Кадри от Шипка след градушката показват силата на стихията.

Колита са затънали в лед до праговете.

Хората не могат да ги извадят.

Силна буря от нощи е причинила множество материални щети в Казанлък, Шипка и няколко населени места. Няма пострадали хора. Заради паднали дървета е било затруднено преминаването през прохода Шипка. Там се е активирало и свлачище.

Множество са падналите дървета.

Отнесен е част от покрива на детска градина. Поражения има и на цветарския сектор на пазара.

Вследствие от бурята няколко населени места са без електричество. Екипи и доброволци работят по овладяването на щетите, предаде Морето.нет.

Кметът на Шипка ще обяви бедствено положение в населеното място, след като вчера бурята, която премина през Казанлъшко вчера надвечер.

Градушката е свалила листата на всички дървета, унищожила е реколтата, а покривите на къщите масово са с увредени покриви.

Има наводнени къщи, счупени стъкла на автомобили, щети по земеделска продукция. Днес ще бъдат оценявани щетите. От снощи са активирани всички служби за овладяване последиците от бедствието.

Кметът Василка Панайотова призова държавата да помогне на местните хора.

---

България

ГЕРБ-СДС е големият победител на изборите! Всички резултати

ГЕРБ-СДС е големият победител изборите за национален и европейски парламент. Това сочат данни от предварителните екзитполове.

Коалицията печели парламентарния вот с огромна преднина пред останалите.

На този етап Движението за права и свободи се нарежда на второ място, като оставя зад себе си „Продължаваме промяната“-„Демократична България“.

Резултатът на ДПС е отличен. Партията е на път да постигне най-големия брой народни представители от създаването си.

Движението има голям шанс да увеличи парламентарната си група, след окончателното преброяване на гласовете от чужбина.

„Възраждане“ заема четвърто място, а пето място засега остава за „БСП за България“.

Партия „Има такъв народ“ е на шесто място.

Голямата изненада на националния вот се казва партия „Величие“. Формацията е ръководена от бившия офицер от НСО Николай Марков, а в нея голямо участие има и ексдепутатката Виктория Василева.

„Величие“ е на ръба на влизане в Народното събрание, а съдбата й ще бъде решена след окончателното преброяване на бюлетините.

По отношение на евровота на този етап ГЕРБ-СДС вкарва шестима евродепутати, като отново е лидер. ПП-ДБ, ДПС и „Възраждане“ са с равен резултат и ще имат по трима евродепутати, а БСП ще има двама свой представители в Брюксел.

Резултатите от преференциите ще подредят окончателния списък на кандидате за Европейския парламент.

 

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com