Свържете се с нас

Здраве

Никога не е късно отново да бъдеш млад: Как да приложим техниката на Санфорд Бенет, за да стегнем лицето си без излишни процедури

Санфорд Бенет успя да изглежда по-добре на 72 години, отколкото на 50! И всичко това благодарение на метод, който разви у дома.

До 50-годишна възраст той беше обикновен счетоводител с отпуснати мускули и куп болести. Резултатът е впечатляващ:

Моля, имайте предвид, че в допълнение към изгладените бръчки можете да видите следното:

  • позицията на веждите се е подобрила (и в резултат на това са изчезнали гънките между веждите);
  • подкожната мастна тъкан се възстанови (вече знаем добре, че такова нещо е възможно!);
  • очите са станали по-големи (поради факта, че клепачът се е повдигнал).

Състоянието на тялото е невероятно. Това е истински пробив!

Комплекс от Sanford Bennett. Основни техники и упражнения

 

 

Работа с лицето

За да повлияе на кожата Бенет препоръчва да използвате само собствените си ръце и пръсти.

И за да избегнете разтягане на кожата и разширяване на порите, трябва да работите внимателно, да не прекалявате.

Използват се няколко техники:

1. Разтриване с пръсти

Хващаме кожата с палеца и показалеца на едната ръка и внимателно разтриваме кожата в тази гънка с възглавничката на пръста на другата ръка.

Можете предварително да намажете лицето си с масажно масло или крем, ако имате суха и чувствителна кожа.

Препоръчва се да се обърне специално внимание на ъглите на очите, слепоочията и в областта пред ушите.

Бенет подчертава да не търкате твърде енергично! Втривайте много внимателно, бавно и в началото – само за няколко секунди.

2. Масажирайте с длани. Брадичка.

Дъвкателните мускули и мускулите на брадичката са до голяма степен отговорни за овала на лицето.

И изискват дълбока обработка. Бенет препоръчва да използвате дланта на ръката си. Движението се извършва по долната челюст отдолу нагоре.

Такъв масаж засяга дълбоките слоеве, а не кожата. Почувствайте цялата линия на челюстта под дланта на ръката си. Повтаряме 10-15 пъти.

Помага за възстановяване на младежката форма на брадичката.

Поставяме дланите си така, че долната челюст да е в средата на ръката (има само вдлъбнатина в подложката на дланта) и с доста силно дълбоко плъзгащо движение работим с мускулите от централната линия на брадичката нагоре по челюстта. Повтаряме 10-15 пъти.

 

 

3. Работа с лицевите мускули

Това е, което Бенет нарича тази техника. Всъщност участват основно мускулите на бузите.

Санфорд предлага да поставите дланите си здраво върху бузите си и да ги преместите нагоре, към бузите или ъглите на очите си.

Повторете 10-15 пъти. Постепенно можете да увеличите броя на повторенията.

Можете също така да направите масаж първо на едната буза, след това на другата.

4. Работете с мускулите на устата.

Тази техника помага да се отървете от всички видове бръчки около устата и отпуснатостта на „сфинктера на устата“, както го нарича Бенет.

Мускулът около устата е кръгъл, един от сфинктерните мускули в тялото ни. На снимката е показано тонизирането му – може да се прави и последователно, с обработване на лявата и после – дясната му половина.

С показалец, по-точно с първата му фаланга, обработваме с леко опъване този мускул. За по-бързи резултати работим едновременно с лява и дясна половина.

Редовното правене на гримаси също работи за неговия добър тонус.

5. Работете с мускулите на слепоочията.

Поставете дланта си, както е показано на илюстрацията, и опипайте дланта си по посока на слепоочните мускули: от бузата диагонално нагоре, до линията на косата близо до слепоочията.

Целият комплекс от работа с човек отнема буквално няколко минути. Ако сте забелязали, няма масажни движения за челото. Затова работим с челото в техниката „триене“.

 

 

Малко информация за Санфорд Бенет

Санфорд описва своя уникален комплекс от техники за лице и тяло в 2 книги:

През 1907 г. в книгата „Упражнения в леглото: Историята за това как старото тяло и лице станаха млади“. Там Бенет говори за система от 35 упражнения, които прави всяка сутрин, докато все още лежи в леглото.

Работеше изключително със собственото си тегло. И това му позволи да изгради добри мускули. Появи се облекчение, а тялото придоби младежки тонус.

През 1912 г. – в книгата „Старостта, нейните причини и профилактика“. Бенет разгледа темата за здравето още по-широко.

Санфорд нямаше най-добрата наследственост: баща му почина на 42-годишна възраст, никой от роднините му не се отличаваше с дълголетие.

А самият Бенет до 50-годишна възраст беше само визуална помощ за медицинската практика: цял букет от болести, ранна плешивост, ревматизъм, проблеми със стомашно-чревния тракт, изтощено лице с хлътнали очи, увиснали бузи и много бръчки. Добавете към това отпуснатите мускули на тялото и ето я – пълната картина.

Не желаейки да приеме перспективата да завърши дните си в прогресивно остаряване, Бенет развива свой собствен комплекс.

Състои се от 35 упражнения, които Санфорд изпълнява всяка сутрин в леглото, веднага след събуждане.

Не е известно какви резултати щеше да постигне Бенет по отношение на дълголетие и здраве, ако не беше трагичната му смърт на 80 (в някои източници – 85) години.

Гледката на Бенет за подмладяване и възстановяване

На 50-годишна възраст Бенет спира да приема всички лекарства и заключава, че здравето не трябва да се търси в аптеките.

И в това, което самата природа е дала: чиста вода, чист въздух, слънце, диета, чистота и редовна физическа активност.

 

Санфорд Бенет е наричан дядото на самомасажа на лицето.

Санфорд открито критикува козметичния подход за подобряване на качеството на кожата на лицето: нито един крем не може да даде дълготраен ефект и да насити кожата по начина, по който масажът ще го направи.

Но жените са свикнали с това, което ни убеждава рекламата: сякаш някакъв крем може да върне младостта на кожата. Разбира се, по-лесно е: отворете буркана и нанесете.

Санфорд убедително казва, че веществата, които се нанасят върху повърхността, не могат да проникнат в дълбоките тъкани.

И нито кожата, нито още повече мускулите, могат да бъдат „задоволени“ с помощта на крема.

За да възстановите кожата, възвръщайки нейната гладкост и еластичност, можете да използвате само дланите и върховете на пръстите си – това са най-добрите инструменти, с които можете да заличите бръчките от лицето.

И е препоръчително да го правите, докато сте в леглото.

Бенет правилно вярваше, че е възможно да се върнат подкожните мазнини, давайки на човек младежка закръгленост, само чрез подобряване на притока на кръв и храненето на тъканите, техники за мускулна релаксация и тонизиране. Ще добавя също: никакви пълнители и инжекции не могат да се използват, за да се получи полезен дългосрочен ефект.

Вместо да надувате кожата с инжекции, не е ли по-добре да вземете лицето си в ръцете си във всеки смисъл на думата?

Ще бъде страхотно, ако ни последвате и споделите тази статия с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

---

България

Няма край! Смъртоносният вирус на шамара удари и България, симптомите са…

Парвовирус B19, известен още като вирус на шамара, заради специфичните обриви по бузите, нахлува и в България, смятат лекари, съобщава „Труд“. Инфекцията вече уби дете на три години и половина в Гърция, а други 11 са настанени в болница след като е установено, че са заразени.

Случай на парвовирус B19 е регистриран в Бургас. Това съобщи д- р Мирослава Киселкова, експерт от РЗИ Бургас.

Парвовирусът протича с обрив, болки по стави и мускули и температура, обясни д- р Киселкова. Инфекцията е силно заразна при децата, а обривът, който причинява е характерен, по лицето.

Въпросният обрив прилича на плесница по бузата и затова инфекцията е известна като вирус на шамара. Тя протича леко при малките пациенти, в повечето случаи, но е опасна за възрастните хора с анемия, отслабена имунна система или при бременни жени.

Инфекционисти коментираха, че рядко се случват усложнения при деца като миокардит, но и такива не са изключени. Доцент Атанас Мангъров каза , че всяка вирусна инфекция може да предизвика подобно усложнение, което е автоимунна реакция. Той обясни, че парвовирус B19 е особено опасен при бременни, където може да доведе до трайни увреждания на плода.

Инфекцията с парвовирус е известна и като пета болест, тъй като исторически тя е била пета в списъка на често срещаните детски заболявания, характеризиращи се с обрив.

Освен изброените симптоми- обрив, температура и болки в ставите, при децата, може да се проявят още разстроен стомах, главоболие, хрема. Обривът е ярко червен и обхваща двете бузи на детето, като се разпространява по торса, крайниците, стъпалата и на други места, обривът може да бъде и сърбящ, особено по стъпалата.

Обикновено обривът се появява към края на заболяването. Възможно е да бъде объркан с други вирусни обриви или обрив, свързан с приема на лекарства. Обривът може да се появи и да изчезне до три седмици, като става по-видим, когато детето е изложено на екстремни температури или прекарва време на слънце.

Възрастните обикновено не развиват обрив по бузите. Вместо това, най-изявеният симптом на парвовирусна инфекция при тях е болката в ставите, продължаваща от няколко дни до седмици. Най-често засегнатите стави са тези на ръцете, китките, коленете и глезените.

Болестта е заразна през седмицата преди появата на обрива. След като вече се появи обривът, пациентът не се счита за заразен и не е необходимо да бъде изолиран.

За парвовируса няма ваксина. Ако човек го преболедува, получава доживотен имунитет.

Превенцията е често миене ръцете на децата, избягване на докосване на лицето, избягване на болни хора и избягване на споделяне на храни или напитки.

В Шуменско

Двоен ръст на респираторните заболявания

Удвояване на случаите на остри респираторни заболявания и грип се наблюдава в Шуменско за седмица. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция на база на информация, подадена от личните лекари. 88 са случаите при 42 за предходните седем дни.

Няма обаче регистрирани положителни за covid-19, няма и за коклюш.

Променливото време и ниските температури са една от причините за ръста на заболяванията и пълните с клиенти аптеки.

Наблюдава се и завишение на заболелите от варицела – 36 случая срещу 19 за предходната седмица. Като болните са най-вече от Шумен /20/, 4 случая има в град Нови пазар, три в Каспичан, останалите са в села от региона.

В Шумен е диагностициран и един човек с туберкулоза.

11 малчугани между 3 и 5 години са в болница

Дете на 3,5 години почина в Гърция

Инкубационният период е между 1 и 12 седмици

Момиченце на 3,5 години от Солун почина, след като разви миокардит при зараза с парвовирус В19. Други 11 деца на възраст между 3 и 5 години са заразени в детски център в Солун. Всички те имат завишени нива на тропонин и симптоми на остър миокардит.

Детето е починало преди месец, но за случая бе съобщено едва в събота, на 18 май. Съобщението бе направено от Медицинския съюз на Солун, от където публикуваха данни на Националната организация за публично здраве с инструкции за борба със заболяването.

През последните дни други три деца от Солун са закарани в детската кардиологична болница “Онасис” в Атина и се лекуват от миокардит, отново следствие на парвовироза, но състоянието им е стабилно.

Вирусът на парвовирозата е много устойчив и силно заразен, коментират медици. Повечето парвовируси заразяват животни, като котки и кучета. Хората по-трудно се заразят.

Въпреки това статистиката показва, че такива малки огнища се появяват често, а между 40% и 60% от населението на развитите западни общества имат специфичните антитела на вируса. Начинът на разпространение на вируса не е точно известен. Най-вероятното заразяването става по въздушно-капков или фекално-орален път.

Инкубационен период може да бъде между една и 12 седмици. Симптомите включват внезапна поява на обрив по бузите, челото и устата, който променя формата и цвета си почти всеки ден. Могат да се появят симптоми като псевдоапендисит, ентерит и грипоподобни симптоми, обясняват още медиците.

Трите рискови категории са рискови бременни жени, хора със сериозни хематологични заболявания и имуносупресия, както пациенти с трансплантирани органи.

Двама от 10 души нямат симптоми

Възрастните ги удря в ставите, по-често засяга жените

Около 2 от 10 души, които се заразяват с парвовирус, нямат симптоми. Когато се появят симптоми на инфекция с парвовирус В19, те обикновено са леки и могат да включват треска, главоболие, кашлица, болки в гърлото, обриви, болки в ставите.

Обривът е по-често срещан при деца, отколкото при възрастни, посочва Центърът за контрол на заболяванията (CDC) в САЩ, който е е водещата научна, базирана на данни организация в страната за общественото здраве.

При инфекция с парвовирус В19, може да се получи втори обрив няколко дни по-късно по гърдите, гърба, седалището или по ръцете и краката. Обривът може да е сърбящ, особено по стъпалата на краката. Той може да бъде с различна интензивност и обикновено изчезва за 7 до 10 дни, но може да се появява и изчезва в продължение на няколко седмици. Когато започне да изчезва, той може да изглежда като дантела.

При възрастните се среща подуване на ставите и може да се появи по-често при жените. Някои възрастни с инфекция с парвовирус В19 може да имат болки в ставните области в ръцете, краката или коленете, и да нямат други симптоми. Болката в ставите обикновено продължава от 1 до 3 седмици, но може да продължи до 2 месеца.

Държавният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев успокоява: 99 на сто от случаите минават безпроблемно

При паровирусите няма нищо ново, това е една добре позната инфекция, не толкова често срещана, защото предизвиква по-леки заболявания, които не толкова често се диагностицират.

Трудно се различава от другите болести, тъй като има същите симптоми – леко неразположение, главоболие, температура, отпадналост. По-характерен е еритемът – типично зачервяване на лицето, заради което носи наименованието “болест на шамара”, тъй като бузите са зачервени.

Понякога се получва и подобно зачервяване по туловището, по краката и ръцете. Това раздразнение е чувствително на слънчева светлина, на топлина.

Това обаче е клинична картина, която рядко се забелязва. Ако има нещо характерно за заболяването е, че то не представлява особен медицински проблем, защото в 99 от случаите протича много леко и не се нуждае от някакво особено лечение или приемане в болница.

Все пак може да се стигне до усложнение и, не дай Боже, смъртен изход, но не на база на инфекцията, а на база на съответния организъм – дали човекът има хронични заболявания например. Най-засегнати от парвовируса са децата до 5-6 години, като при възрастните хора е почти невъзможно да се стигне до усложнения.

Няма ваксина против този вирус, но при този начин на протичане не смятам, че се налага някаква ваксинопрофилактика, дори ако такава бъде създадена.

Парвовирусът е много по-разпространен при кучета и котки, особено при кучетата. При тях има ваксинопрофилактика и може да протече остро. Но при хората това е заболяване, което не представлява особен медицински интерес.

Вирусът не е непознат, имаме го и в България. Не трябва да се прилагат и някакви особени мерки, освен ако не получим информация за промяна в характеристиките на вируса, което е много малко вероятно.

В последно време се занимаваме основно с коклюша. Макар и бавно, епидемичното му разпространение продължава да се развива, случаите вече са около 1200. Досега около 100-106 деца са били хоспитализирани.

Но също не протича толкова тежко, знаете, че имаше два смъртни случая, което не е толкова характерно, но там имаше закъсняло търсене на медицинска помощ, бяха отказали на няколко пъти хоспитализация, след като вече се е била развила тежка пневмония. Това е лятна инфекция, няма да изчезне толкова бързо, но не очаквам някакво широко и бързо разпространение.

Проф. Радостина Александрова, вирусолог от БАН: Обикновено засяга малки деца, до 10 г.

Парвовирус В19 е добре познат на учените и лекарите, доколкото, разбира се един вирус може да бъде познат достатъчно. Той предизвиква т. нар. Пета болест, която протича с характерен обрив, който не случайно бива оприличаван с болестта на наплясканите бузи на детето.

Те изглеждат точно така. Казвам детето, защото обикновено засяга малки деца, до около 10 годишна възраст, но това не означава, че и възрастни не могат да бъдат инфектирани. По-често боледуват жени.

Инфекцията се предава по въздушно-капков път, няма специфично лечение, няма ваксина. Добрата новина е, че в повечето случаи организмът успява да се справи.

Заболяването по-често се среща в периода на късната зима и пролетта. Започва със симптоми на всяко инфекциозно заболяване – повишена температура, отпадналост, болки в мускулите и др. До появата на обрива няма нещо, с което да насочи към този вирус.

Единственият начин да се предпазим е спазването на лична хигиена. Помага и честото миене на ръцете.

Парвовирус В19 беше темата на една от статиите, които написах като съвсем млад учен.

В пролетния сезон все още има варицела, за която за разлика от парвовирус В19 има ваксина. Това е нещо, което бихме могли да направим, за да предпазим децата от този вирус. Варицелата също би могла да протече с усложнения. Да не говорим, че никой не иска да бъде покрит с обриви, а знаем колко много страдат децата и младите хора, ако по тях остане и някой белег.

Не бива да забравяме, че има и коклюш, който се причинява не от вирус, а от бактерия. За момента това е един сериозен проблем в страната, разбира се и в други европейски държави. В Дания епидемията отмина.

При хората над 65 г. ваксината против коклюш се препоръчва наред с ваксината против грип. Излезе любопитна информация, според която редовното поставяне на ваксини, като тази срещу дихтерит, тетанус и коклюш снижава риска от развитие на деменция и по-специално от болестта на Алцхаймер с 25-30%.

---

България

Maйчинaтa мoлитвa имa гoлямa cилa! Bижтe мoлитвaтa, ĸoятo вcяĸa мaйĸa тpябвa дa знae

Bcяĸa мaйĸa знae, чe дa имaш дeцa e гoлямa oтгoвopнocт и тe пpaви yязвимa. Зa щacтиe oбaчe Бoг ce e пoгpижил дa ни дaдe гoлямo cъpцe c ĸoeтo дa ce cпpaвямe c тpyднocтитe. Kaтo мaйĸи нe мoжe дa ĸoнтpoлиpaмe вcичĸo, нo тoвa ĸoeтo мoжeм дa нaпpaвим e дa пoмoлим Бoг дa пaзи нaшитe дeцa.

Ceгa щe Bи cпoдeлим, изĸлючитeлнo cилнa мoлитвa ĸoятo щe пaзи Baшитe дeцa, нapичa ce „Maйчинa мoлитвa“ и зaпoчвa eтo тaĸa:

„Bceмoгъщи Гocпoди, извop oт ĸoитo излизaт блaгocлoвeния и дoбpo, мoля ce зa мoитe дeцa. Moлятe тe Гocпoди дa ги пaзиш oт бeди, нeĸa cлaвят имeтo ти. Moля тe зa cилa и тъpпeниe, мoля дa нayчиш дeцaтa ми дa въpвят пo – твoят път. Иcĸaм дa имaт чиcтa дyшa, дa имaт миp и пpeĸpacнo дeтcтвo. Aĸo e твoятa вoля, мoля тe дa ги блaгocлoвиш, дa ги пaзиш oт злoтo и дa cлeдвaт твoя път и дa бъдaт пoд твoятa зaщитa. Aмин!“

---

България

ВНИМАНИЕ: Опасни домати се ширят на пазара!

19 опасни вещества бяха открити в турски домати, закупени в Букурещ. 13 вредни вещества пък са установени в италиански домати, продавани на пазар в Крайова. Експерти подозират, че така наречените „италиански“ домати всъщност са турски. Тестваните зеленчуци са закупени от пазари и супермаркети в различни части на страната.

Национална ветеринарно-санитарна служба и служба по безопасност на храните на Румъния (ANSVSA) е базирана на лабораторията в България, която прави всички анализи за това, което влиза във вътрешнообщностното пространство, извън Европейския съюз.

Службата съобщава, че за момента се базира на тези анализи, когато става дума за внос. „Има милиони продукти на пазара, няма как да ги тестваме всички“, допълват оттам.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com