Connect with us

България

Направих само 5 малки промени и метаболизма ми стана като торнадо, помита мазнините от раз. Вече нямам проблеми с килограмите

Когато се опитвате да отслабнете, всеки малък трик, който може да ви помогне да се оттървете от мазнините по-лесно, е добре дошъл. Сигурни сме, че някои от триковете в тази статия ще приложите още веднага.

За да изглеждате добре и атлетични, трябва да разберете, че под „отслабване” имаме предвид премахването на нежеланите мазнини, докато в същото време поддържаме мускулната си маса.

Ключът е в хранителния режим.Това е най-важното правило, що се отнася до отслабване или по-скоро до горене на излишните мазнини. Ако желаете да се отървете по-бързо от тях, трябва задължително да промените хранителните си навици. С това имам предвид да започнете хранителен режим, богат на протеин (месо, риба, яйца), богат на фибри (плодове и зеленчуци) и с ниско количество въглехидрати. Това със сигурност ще забърза метаболизма, което ще благоприятства и отслабването.

Приемайте здравословни мазнини Може да ви прозвучи чудно, но консумирането на мазнини, няма да ви направи дебели. Приемането на здравословн мазнини може да бъде от голяма полза, когато искате да отслабнете. Така че изключете напълно трансмазнините и ги заменете с полезни такива. Рибеното масло,  и семена ускоряват процеса на изгаряне на мазнини.

Пийте много вода Всеки от нас пие вода много или малко. Проблемът е в това, че много малко от нас пият достатъчно количество вода, за да забързат процеса на изгаряне на мазнини. Малко хора знаят, че водата помага много при отслабване. Това прави водата жизнено важна част от всеки хрантелен план за отслабване. За да забележите ефект, е необходимо да пиете минимум 3-4л чиста вода всек ден.

Стойте далеч от високо калоричните напитки Сигурно обожавате газирани напитки. Но те са пълни с празни калории. Диечните напитки са още по-вредни, тъй като съдържат прекалено много изкуствени оцветители като аспартам.

Приемайте повече фибри Както споменахме по-горе, увеличаването на фибрите в хранителния режим, ще ви направят по-слаби, ще забързат метаболизма и ще подобрят цялостното ви здраве. Фибрите спомагат за храносмилането на храната, което регулира нивата на кръвната захар и инсулин в тялото.

Всички тези съвети не са нещо ново или специално, но ако ги комбинирате и приложите, със сигурност ще забързате процеса на горене на мазнини.

Източник: За Жената

Continue Reading

България

Бенчев: Лукойл трябва да работи или ще стане неприятно! Ще стане ли бензина 4 лева?

Цените на основните видове горива отново тръгнаха нагоре. Увеличението за изминалия месец е около 10 стотинки. 

Надявам се „Лукойл“ да намери начин да замести руската суровина с друга, така че да не се налага да спира работа. Откъде ще дойде този нефт, зависи от компанията. Вариантите са Черно море, а другият е много по-неприятен – преминаване през Босфора, това е много скъпо. Извън Черно море има повече опции, но те са много по-трудно осъществими. Рафинерията трябва да работи, в противен случай ще изпаднем в много неприятни ситуации. Ако спре, ще трябва да разчитаме на резерва, но колко е той, може да каже само държавата. Една голяма част от резерва се намира в чужбина. Горивото трябва да бъде натоварено от Унгария, Словения, Холандия, а това ще бъде кошмар. Не се очертава никаква криза с горивата на пазара. Това каза в студиото на „България сутрин“  Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

„Истинската картина за това какво ще се случи, ще имаме някъде към средата и края на октомври, когато започне отоплителният сезон и се види как стоят нещата с природния газ“, обясни Бенчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

„Няма как да стигнем 4 лева за литър бензин, може би ще минем 3, може да сме малко отгоре“, прогнозира Светослав Бенчев.

По думите му българските производствени цени са доста по-ниски от тези в чужбина. Нашите са с около 10-12 ст. по-ниски – без данъци и такси.

На въпрос има ли как държавата да се намеси, за да не се стигне до увеличаване на цените на горивата, Бенчев отговори, че страната е обложила свръхпечалбата на рафинерията и че използва парите за различни програми. Според него единственият инструмент, който има, е да намали данъците, но тя не може да го направи.

Continue Reading

Made in BG

Карта за 14 дневна почивка през 1968 г и курорта днес в 5 снимки


Снимка на картата за почивка от четвърта смяна в Сепарева баня
Таксата е била само 17 лева
Снимка от почиевн дом-мелница Никола Й. Вапцаров в София

 

Вижте още:Ето колко е струвала почивката на море в хотели с 3,2 и 1 звезди през 1986 година в следващите ни статии

Continue Reading

България

Пазите ли ги? Тази остаряла банкнота днес струва 2000 лв.

Банкнотата от 1 лев, отпечатана през 1974 година с паметника на връх Шипка на гърба й, стигна цена от 2000 лева.

Това става ясно от в платформите за безплатни обяви, съобщава „Телеграф“. Продавачът пък обяснява, че е с уникален сериен номер, който е ОУ1357271.

Еднолевката е извадена от обращение в края на 1996 г., като дотогава българските пари са били обезпечени със злато.

Интересното за старите банкноти е, че през дългогодишната история на Българската народна банка банкнотите са печатани в Русия, Германия, Англия, САЩ, както и бившите „Държавна печатница“ и Държавна печатница за ценни книжа „Дечо Стефанов“ в София. Специално левчето от 1974 година пък е отпечатано в „Гознак“, СССР.

По-старите и употребявани левчета са по 8-10 лева за брой.

Едно от условията цената на банкнотата да е по-висока е да има вид на нова и в никакъв случай да не е прегъвана.

Справка на страницата на централния трезор сочи, че към момента има в наличност 392 432 банкноти с номинал 1 лев от 1974 година, които никога не са били в обращение, тоест неизползвани. Цената й в БНБ пък е 2,40 лева за брой със ДДС.

Предприемчиви колекционери пък са се сдобили с цели пачки със стари банкноти.

Има обява, в която се предлагат 100 броя банкноти от левчето, като цената на една е 3 лева, а пачката струва 300 лева. Старите зелени двулевки пък вървят по 4 лева бройката, като продавачът уверява, че банкнотите са в перфектно състояние, неизползвани и съхранявани в трезор. Също така серийните номера са поредни.

Със стари, неизползвани банкноти, отпечатани в периода от 1951 до 2006 година, може да се сдобиете на касите на БНБ.

В списъка с наличностите има такива от 3 лева и купюра с номинал 25 лева, които струват 3,60 лева за брой с ДДС. И от двете банкноти наличностите в трезора са над 100 000 броя. Най-висока цена пък държи банкнота от 500 лева, емисия 1951 година. БНБ разполага с близо 200 000 купюри с този номинал, като цената на една е 79,20 лева с ДДС.

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com