Свържете се с нас

България

Наперена мадама обяви: За по-малко от 2000 лева не отивам сервитьорка по морето, и получи съвет от мрежата как да печели двойно повече

На прага сме на летния сезон. Хотели, заведения и всякакви други търговски обекти вече окомплектоват персонала си, а в интернет пространството е пълно с обяви за работа. Доста интересна такава се върти в социалните мрежи, пише Plovdiv24.bg. Ето какво казва млада жена, която иска да изкара някой лев по нашето Черноморие:

„Здравейте. Търся си работа като сервитьорка в Приморско, Слънчев бряг или Созопол. Заплата под 2000 лева не ме устройва, благодаря предварително“.

Това ѝ желание породи оживена дискусия сред хората:

„Не мога да разбера защо има толкова злобни хора, които се подиграват и приемат обявата ми с насмешка. Всеки сам си поставя стандарти и граници, ако вашите са ниски – то моите не са. Като не можеш да помогнеш, то поне недей да пречиш“, съветва потребител.

„В момента заплатите са 1200 лева плюс процент от оборота, безплатна квартира и храна и осигуровки. Оттам има бакшиш, който зависи колко добър е един сервитьор. Спокойно, един уверен сервиз със стаж, вежливо обслужване и позитивно настроение, с бакшиш, може да стигне до 4000-4500 лева. Казвам го от опит. Успех пожелавам на всички, които си ценят труда“, разяснява ситуацията друг.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Синоптиците – бягайте от този град другата седмица!

Сериозно предупреждение за времето през другата седмица за голям наш град.

Не се вижда краят на горещото време. Това показва справка на Plovdiv24.bg в специализираните сайтове за синоптични прогнози.

Днес, утре и в петък очакваната максимална температура например в Пловдив е 38 градуса.

Събота, неделя, понеделник и вторник (13 – 16 юли) живакът ще достигне 39 градуса. След това – на 17, 18 и 19 юли градът под тепетата ще се пърже на 40 градуса. Ще е почти тихо или със слаб североизточен вятър.

---

България

Извънредно: Пловдив се размина с огромна трагедия

Дърво рухна върху пешеходна пътека в Пловдив, пише glasnews.bg, позовавайки се на съобщения на очевидци във Facebook.

Инцидентът е станал този следобед на кръстовището между улиците „Богомил“ и „Ралица“.

1720614129 sistemen bufer 2

„Няма вятър, буря или дъжд. Добре че няма пострадали!“, коментира Татяна Анчева.

Пътят е блокиран, като стъблото на дървото е върху цялата „зебра“.

---

България

Почина голям наш предприемач

Почина голям бизнесмен, носител на титлата „Бизнесмен на България“- 2004 година.

На 11.07.2024 г., на 82 години почина почетният гражданин на гр. Дупница, носител на множество държавни отличия и награди, Александър Иванов Кашукеев, съобщава БТА.

Александър Иванов Кашукеев е роден на 10 ноември 1941 г. в София. Завършва основно и средно образование в гр. Дупница в семейство на изтъкнати дупнишки учители.

Майката е заслужил учител в Базовото училище „Акад. Тодор Самодумов“ гр. Дупница и носител на орден „Кирил и Методий“.
Александър Кашукеев е почетен гражданин на Дупница от 2011 година. Награден е с орден „Червено знаме на труда“ 1988 г., „Златен орден на труда“ – 1982 г., почетния знак на Президента на Република България 2005 г. и е обявен за „Бизнесмен на България“- 2004 г.

През 2011 година, за изключително големите му заслуги за развитието, насърчаването и подпомагането на българската икономика и предприемачество, е награден с орден „Стара планина“- първа степен.

Александър Кашукеев присъства и сред избраните личности в книгите „Именити дупничани на ХХ век “ и „Кой кой е в България“.
Общинското ръководство поднася съболезнования към семейството и близките на Александър Кашукеев.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com