Свържете се с нас

България

Намериха първи странни следи от изчезналия Павлин – от 1 обувка и бос крак, цял Петрич излиза да го търси

Издирването на Павлин Йовов, който е в неизвестност от 22 май, продължава и  днес – 27 май, събота. Сборният пункт за доброволците е пред сградата на Община Петрич в 8. 30 ч. за разпределяне и напътствия, пише struma.com.

Нека всеки при възможност се присъедини. Служителите на звено „Общинска охрана“ отново се включват и с наличните автомобили. „Нека отново се обединим“, с такъв апел се обърна към съгражданите си братът на изчезналото момче.

Григор Йовов търси брат си от първия миг на изчезването му ,като поддържа връзка с доброволците и всички участващи в търсенето. Вчера той съобщи:

Намерена е следа за изчезналия Павлин около Рупите! 

„Днес около 11. 00 часа намерихме якето на брат ми на мястото отбелязано с червен „Х“. На същото място до реката в тинята имаше дълбоки следи, един крак с обувка, един бос. По показания на хора от селото е видян в този район точно без една обувка. По свидетелство на рибар, който го е видял на същото място не е преминал реката (най-вероятно е доближил, за да пие вода). Рибарят не е успял да го заговори.

Местата маркирани в жълто до мястото на якето са обходени от хора, джипове, мотори, дронове и кучета. Местата до параклис Св. Панталеймон са обходени само от мен и жена ми, минавайки по скалите от параклиса долу до реката и пеша до железния мост на Генерал Тодоров. Отсрещния бряг е обрасъл и трудно проходим. Викахме, гледахме и от височините по време на катеренето.

Специални благодарности на всички доброволци, на офроуд клуба, на общинска охрана, полицията, доброволци от селата на близо, от Петрич и да не пропусна някой. Хиляди, хиляди, хиляди благодарности добри хора! Господ да ви въздаде за помощта и сърцата!

След намиране на якето имам часове разговори по телефона докато търсим с доброволци, полицията и различни хора. Батерията ми беше на 100%, но падна в един момент. Жена ми продължи комуникацията, но тя нямеше всички телефонни номера. Извинявам се на всеки, който се е почувствал без информация в даден момент. Моята цел беше да не стоя на гъсто с много хора, а да сме максимално разпръснати за да покрием по-голям периметър в светлата част на деня.

Утре се събираме на паметник Антон Попов от 8. 30 до 9. 00 часа. Всеки е добре дошъл. Дронове и друга техника ще са от голяма полза, защото растителността е висока и има непроходими за човек места. Отделно изморен човек ако е легнал и до него да минеш на 10 метра може да не се види, така че такава техника е ценна“.

 

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Синоптиците – бягайте от този град другата седмица!

Сериозно предупреждение за времето през другата седмица за голям наш град.

Не се вижда краят на горещото време. Това показва справка на Plovdiv24.bg в специализираните сайтове за синоптични прогнози.

Днес, утре и в петък очакваната максимална температура например в Пловдив е 38 градуса.

Събота, неделя, понеделник и вторник (13 – 16 юли) живакът ще достигне 39 градуса. След това – на 17, 18 и 19 юли градът под тепетата ще се пърже на 40 градуса. Ще е почти тихо или със слаб североизточен вятър.

---

България

Извънредно: Пловдив се размина с огромна трагедия

Дърво рухна върху пешеходна пътека в Пловдив, пише glasnews.bg, позовавайки се на съобщения на очевидци във Facebook.

Инцидентът е станал този следобед на кръстовището между улиците „Богомил“ и „Ралица“.

1720614129 sistemen bufer 2

„Няма вятър, буря или дъжд. Добре че няма пострадали!“, коментира Татяна Анчева.

Пътят е блокиран, като стъблото на дървото е върху цялата „зебра“.

---

България

Почина голям наш предприемач

Почина голям бизнесмен, носител на титлата „Бизнесмен на България“- 2004 година.

На 11.07.2024 г., на 82 години почина почетният гражданин на гр. Дупница, носител на множество държавни отличия и награди, Александър Иванов Кашукеев, съобщава БТА.

Александър Иванов Кашукеев е роден на 10 ноември 1941 г. в София. Завършва основно и средно образование в гр. Дупница в семейство на изтъкнати дупнишки учители.

Майката е заслужил учител в Базовото училище „Акад. Тодор Самодумов“ гр. Дупница и носител на орден „Кирил и Методий“.
Александър Кашукеев е почетен гражданин на Дупница от 2011 година. Награден е с орден „Червено знаме на труда“ 1988 г., „Златен орден на труда“ – 1982 г., почетния знак на Президента на Република България 2005 г. и е обявен за „Бизнесмен на България“- 2004 г.

През 2011 година, за изключително големите му заслуги за развитието, насърчаването и подпомагането на българската икономика и предприемачество, е награден с орден „Стара планина“- първа степен.

Александър Кашукеев присъства и сред избраните личности в книгите „Именити дупничани на ХХ век “ и „Кой кой е в България“.
Общинското ръководство поднася съболезнования към семейството и близките на Александър Кашукеев.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com