Социалната мрежа прегря от коментари след новината, че ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Атанас Герджиков ще се кандидатира за президент.

Ето част от позициите:

От фейбук на Калина Андролова:

Да се върнем към мира! Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков за БТА: „Приех да бъда издигнат за кандидат за президент на България от инициативен комитет, защото смятам, че в този тежък момент на разделение и противопоставяне имам необходимите качества, за да олицетворявам единството на нацията в съответствие с Конституцията на Република България.

Аз не съм политик, не мисля и не говоря като политик, но смятам, че всеки от нас е длъжен в даден момент да се отплати на България за всичко, което е получил от Родината и сънародниците си. Очаквам подкрепа от всички партии и всички български граждани.

От фейсбук на Георг Георгиев, ГЕРБ: 

От фейсбук на Асен Димитров: 

Някои много се вълнуваха, че Радев бил единствен кандидат за президент. Само за два дни ситуацията се промени. Радев е един от многото кандидати. А от няколко часа той не е основният кандидат!

Основен кандидат е човек, който притежава всички качества, с които да промени образа на президентската институция. Ако някъде мотото на папагалите „няма ляво, няма дясно“ има приложение то е в ролята на президента. Проф. Герджиков олицетворява това. Време е за интелигентен държавен глава!

От фейсбук на журналиста Цветан Фиков:

Професор срещу летец. Учен срещу невежа. Ерудит срещу бияч. Ум срещу юмрук. Познание срещу изчисление. Образование срещу кариера. Постоянство срещу авторитаризъм. Настойчивост срещу омраза. Съединение срещу разединение.

Това ще са президентските избори след два месеца.

Успех, професоре!