Свържете се с нас

България

Молитва към свети Мина: помага в най-трудните времена

Не се бойте да помолите за помощ…

Свети мъченик Мина загинал в името на Христовата вяра. Прочетете тази молитва, когато ви е особено тежко на душата. Тя може да стане ваш пазител:

„О, Пресвети и във цялата си слава великомъченик Мина, който правиш чудеса. Приеми тази молитва от мен, твоя недостоен слуга, защото на Теб, като истински източник на изцеление и полезна помощ, поверявам спасението си от злото.

Свети, виж моята бедност и злото, което ме заобикаля, раните на тялото и душата ми. Затова се моля. Помогни ми с непрестанните си и свети молитви и ме подкрепи, Твоя раб.

Знам, че Ти претърпя ужасни мъки от онези, които не познаваха Христовата любов. Но чрез тези страдания днес Ти носиш просветление и учение за Бога.

Твърдо вярвам, че след смъртта Ти молитвите Ти носят благословение.

Твоите чудеса ме накараха да изтичам при Теб и да помоля за помощ. Знам, че един убиец от Исая дойде в Твоята църква. Ти го избави от зло и го излекува. Помогнал си и на обущаря и на немата жена.

Твоите чудеса, Свети, ме накараха да повярвам, че във всяко добро дело си готов да помогнеш. Сигурен съм, че няма да се отвърнеш от всеки, който дойде при Теб с молба и вяра в сърцата си.

Затова с вяра и сълзи тичам при Тебе, коленича и се моля, Свети великомъченик Мина. Моля се на Христа, Божия Син, на този, който Те послуша, направи Те по-силен и те прие в своето Небесно Царство.

Помоли Му се и нека Твоята молитва ми помогне и ме спаси от всякакви трудности и неприятности. Моля се да продължа да прославям Твоите дела, да хваля името на Отца и Сина и Светия Дух. Сега и винаги. Амин“.

Вярваме, че тази молитва ще ви помогне!

---

България

Доктор Пламен Крумов е намереният мъртъв мъж в Пловдив

Лекарят, който в неделя по обяд беше намерен мъртъв в дома си в Пловдив, е урологът от Пазарджик Пламен Крумов. Няма данни за насилие.

По информация на БЛИЦ 39-годишният лекар е предозирал наркотични вещества и от това си е отишъл. Няма данни мъжът да е бил семеен или да е имал деца. Не се касае и за самоубийство, казаха разследващи. Няма оставено предсмъртно писмо. Тялото е откарано в съдебна медицина за аутопсия.

Д-р Крумов е бил началник на Урологичното отделение в МБАЛ Пазарджик допреди няколко години. Понастоящем е работил и живеел в Пловдив. Бил е добър специалист.

През 2020 г. благодарен пациент – известният преподавател в НАСА доц. Д-р Койчо Златев, е избрал именно д-р Крумов да го лекува.

Ето какво казва той в благодарственото си писмо, изпратено до тогавашния здравен министър и до болницата в Пазарджик: След много срещи, консултации с приятели и специалисти в областта на урологията аз избрах да бъда лекуван и опериран от д-р Пламен Крумов, началник на Урологичното отделение на „МБАЛ-Пазарджик“ АД.

Операцията мина успешно, но по-важното е, че видях и усетих, че този млад човек е създал съвременна и иновативна методика и организация. Много знаещ и убедителен в своите действия специалист.

---

България

Заплаха за Путин? Самолетът му е ескортиран от 4 изтребителя за полета до Абу Даби

Самолетът на руския президент Владимир Путин е бил неотлъчно следван от четири изтребителя Су-35С по време на целия полет до Обединените арабски емирства, съобщи Кремъл.

„От излитането до кацането на президентския самолет на летището в Абу Даби държавният глава е бил ескортиран от четири самолета Су-35С на Военновъздушните сили“, информира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от агенция Интерфакс. Има сведения за подготвян атентат.

Без да разкрива много детайли, Песков единствено уточни, че въпросните изтребители са снабдени с „разнообразно въоръжение“.

За въздушния ескорт на президентския самолет бяха получени специални разрешения от държавите, през чиито територии мина маршрутът на президента. Благодарим им за съдействието, допълни Песков.

---

Made in BG

Спомени от СОЦА: Ядяхме само кучешка радост и русенско варено, защото другото беше само с връзки

Напоследък много чета и слушам колко хубаво било през социализма. Онзи ден един таксиметров шофьор ронеше сълзи за времето на Бай Тошо, когато си живеел много добре и тогава всеки можел да си позволи всичко в магазините.
Какво обаче имаше във въпросните магазини тогава, помните ли?

Да вземем супермаркета. Прах за пране 2 вида – „Алфа“ и „Гама“, сапун – два вида. На рафтовете с консерви – русенско варено, скумрия, копърка и „Ропотамо“. По-нататък – шипков мармалад, бисквити – обикновени и чаени „Чайка“. На щанда за салами – кучешка радост и кренвирши.

На рафта за парфюмерия и козметика имаше шампоан „Зелена ябълка“, крем за бръснене „Каро“, крем за ръце и яйчен шампоан. С дезодорант „Рексона” можеше да се сдобиеш само ако имаш дебели връзки с магазинерката.

В плод-зеленчука преобладаващите артикули бяха бутилките с нектари и бурканите с домати. За бананите за Нова година няма и да споменавам. В рибния магазин – скумрия, цаца и хамсия.

Речта на таксиметровия шофьор завърши с думите: „При Тодор Живков си беше много по-хубаво. Сега трябва много да се работи, от сутрин до вечер въртя волана.” Е, да, сега дойде време да се работи. Едно време никой не работеше, всеки се скатаваше и затова социализмът го докара до под кривата круша.

В. Паскалева, Русе

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com