Свържете се с нас

България

Млад мъж проплака: Посегнах към бързите кредити, може би от глупост и ето какво ми се случи!

Българската народна банка отчита ръст на необслужените бързи кредити. В края на септември тази година те са с 23% повече спрямо 2021 година. Сумата на необслужените за периода е над 346 милиона лева.

В годината с рекордна инфлация не банковите кредитни институции са отпуснали 807 милиона лева повече заеми, отколкото през 2021 година.

Над 2/3 от бързите кредити са изтеглени от домакинствата, а близо 96% са с цел „потребление“. Най-често задълженията са със срок на погасяване 5 години.

От съображение за сигурност самоличността на млад мъж, един от многото, които влизат в спиралата на бързите кредити няма да оповестим, но ще разкажем за поредните агресивни атаки към задлъжнелите лица.

„Посегнах към бързите кредити, може би от глупост. Стигна се дотам, че не можех да обслужвам вноските. Взимах един кредит, за да върна друг и така се завъртях с над 10 бързи кредита“, споделя той пред bTV.

Последно тегли 1500 лева. Остава без работа и забавя още първата вноска. Започват обаждания, посещения, познатият психически тормоз от кредиторите.

„Непознати лица дойдоха в жилищния вход на етажа, разлепиха цялата входна врата, но на съседа по погрешка. И квадратен сантиметър да няма на нея, написаха моето име и думата „забава“.

Мъжът е потърсил съдействие и в полицията, но все още не е ясно дали те имат законово основание да предприемат нещо.

Специалисти съветват, ако все пак се наложи да прибегнем до бърз кредит, нека бъде максимално малка сума.

„Ако изтеглим 300-400 лева ние ги връщаме още на първата заплата или максимум на втората. Бързите кредити, освен че се теглят бързо, трябва и да се върнат бързо“, съветва кредитният консултант Тихомир Тошев.

В кредитната спирала влизат предимно млади хора, отчитат експерти.

„Първото нещо е да се свържем с кредитора си и да разберем какви са възможностите да отсрочим заема си, за да договорим по-ниска вноска, която в момента ни е поносима“, коментира Райна Миткова-Тодорова, председател на Асоциацията за управление на вземанията.

Експертите съветват да се внимава с харчовете по време на празници, тъй като тогава кредитните институции отчитат бум на търсенето, като някои анализатори напомнят за подвеждащите реклами и съветват да бъдете бдителни.

---

България

Сами Хосни се набута и в „Игри на волята“. Там го чака жрицата на любовта Вероника Ланчева (СНИМКИ)

Сами Хосни стана известен като риалити звезда и иска да затвърди този свой имидж. След като го видяха колко струва във „Фермата“ и „Сървайвър“, сега е решен да се излага и в „Игри на волята“.

Да, Сами има физическата подготовка за тези предавания, но в тях лъсна и характерът му, който не е никак приятен. Той се оказа надменен и със самочувствие без покритие.

Във „Фермата“ единственото, което се запомни от него, е репликата му, че голямата награда от 100 хил. лв. не го блазни, защото тези пари ги изкарвал за дни. Той се опита да убеди всички, че е милионер, но трудно му се получи

Истината е, че Хосни наистина разполага с доста пари, които му осигуряват охолен начин на живот, но те не са спечелени с работа. Сами се е превърнал в истинско жиголо. Различни жени, при това на сериозна възраст, го „обяздвали“, а в замяна го издържали с щедри суми.

 

Интересното е, че в „Игри на волята“ той ще има своя колежка в занаята. Участие в следващия сезон ще вземе Вероника Ланчева, която участва в „Мис България 2013“. Тя стана по-популярна обаче с песен, в която участие взеха още близначката й Моника и фотомоделът Велина Узунова, която също участва в „Мис България“ преди 10 години.

Явно новият сезон на „Игри на волята“ ще бъде много слаб. Щом провали в живота като Сами Хосни и Вероника Ланчева ще участват, не предстои нищо, което да обогати аудиторията.

Източник: Crimesbg.com

---

България

55-годишната Николина Чакърдъкова опъна бръчки, сложи и нови зъби

С опънати бръчки и с нови блестящи зъби се появи в студио на Нова телевизия фолклорната певица Николина Чакърдъкова.

Това забелязаха наблюдателни зрители и коментарите в социалните мрежи не закъсняха.

55-годишната изпълнителка грееше с идеално изпънато лице, както и бели и перфектно наредени бели зъби.

---

България

МРЪСНИШКИ СНИМКИ! Жанета Осипова тегли кола на каишка

Свръхсила показа изкусителната сексбомба Жанета Осипова.

Преоблечена като зайче, плеймейтката тегли лек автомобил, като го води на каишка.

Дори и с дегизировка и огромни заешки уши, Жанета хваща мъжките погледи, тъй като от кръста надолу не залага на много дрехи.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com