Свържете се с нас

България

Млада фермерка от Якоруда изби рибата! Вече има 2 магазина в София, хората се редят на опашка

Ние сме трудолюбиви и честни хора, които се работят неуморно денем и нощем – така Айше Хасан описва себе си и своето семейство. Тя е трето поколение фермер, пише Струма ком.

Наследила е любовта към животните още от своите баба и дядо. Днес заедно със своите родители и брат тя продължава традицията, развивайки семейната екоферма „Белмекен“.

Стопанството е разположено в живописното якорудско село Аврамово. В него се отглеждат 22 крави и 50 овце от местни породи. През зимата са на ясла, а от края на месец май до октомври са на свободна паша горе на Белмекен.

Доенето се извършва механизирано с агрегати, а суровината се преработва на ишлеме. Айше работи в посока към модернизиране на стопанството с по-големи удобства за животните. Мечтата й е да си има собствена мандра.
Дори в момента учи за технолог в Университет по хранителни технологии в Пловдив, пише агри.бг.

В стопанството работите цялото семейство. Как си разпределяте ролите?

Кой каквото може, това върши. Моите деца още учат, но и те помагат, когато могат.
Децата радват ли се на животните?

Да, постоянно. Моето момиченце е на 8 години и много се грижи за тях. Има си любими теленца и агънца. Даже на моменти, когато внесем агне вкъщи, не дава да го изнесем. Винаги им дава имена.

Големият ми син е на 17 години. Когато беше по-малък, постоянно повтаряше, че иска да стане ветеринарен лекар, за да се грижи за животните на дядо си.
Какви продукти произвеждате и къде намирате пазар?

Правим прясно и кисело мляко, кашкавал и сирене от краве и овче мляко. В София държим два магазина. Там сме почти от 8 години и имаме постоянни клиенти.

Единият ни магазин се намира в кв. Лозенец на Римската стена, който отваряме в събота, а другият – в Драгалевци, който работи в сряда. Предлагаме и зеленчуци, които отглеждаме, както и сладка от горски плодове, които берем от Белмекен.
Обичате ли да експериментирате с нови вкусове?

Да, пробвам различни комбинации за удоволствие. Правя сирене с чушки, кашкавал с чубрица. Предлагам и на клиентите да опитат, за да получа обратна връзка.
Какво най-много харесвате в работата си и защо?

Всичко ми харесва. Обичам много животните и да се грижа за тях ми доставя удоволствие. Имаме трудности, но успяваме да се справим. Това са живи същества, които приемаме като част от семейството и полагаме всички необходими грижи за тях.
Кои женски качества Ви помагат в работата?

В грижата за животните не се разделяме на мъже и жени, но ние сякаш изпитваме повече обич и състрадание.

В общуването с клиентите се справям много добре. Не че толкова говоря, а по-скоро уважението, което изпитваме взаимно, ни помага да работим толкова години заедно. Като отварям магазина, клиентите ме чакат на опашка отвън. От 8:00 до 13:00 часа потокът не спира.

---

България

Сами Хосни се набута и в „Игри на волята“. Там го чака жрицата на любовта Вероника Ланчева (СНИМКИ)

Сами Хосни стана известен като риалити звезда и иска да затвърди този свой имидж. След като го видяха колко струва във „Фермата“ и „Сървайвър“, сега е решен да се излага и в „Игри на волята“.

Да, Сами има физическата подготовка за тези предавания, но в тях лъсна и характерът му, който не е никак приятен. Той се оказа надменен и със самочувствие без покритие.

Във „Фермата“ единственото, което се запомни от него, е репликата му, че голямата награда от 100 хил. лв. не го блазни, защото тези пари ги изкарвал за дни. Той се опита да убеди всички, че е милионер, но трудно му се получи

Истината е, че Хосни наистина разполага с доста пари, които му осигуряват охолен начин на живот, но те не са спечелени с работа. Сами се е превърнал в истинско жиголо. Различни жени, при това на сериозна възраст, го „обяздвали“, а в замяна го издържали с щедри суми.

 

Интересното е, че в „Игри на волята“ той ще има своя колежка в занаята. Участие в следващия сезон ще вземе Вероника Ланчева, която участва в „Мис България 2013“. Тя стана по-популярна обаче с песен, в която участие взеха още близначката й Моника и фотомоделът Велина Узунова, която също участва в „Мис България“ преди 10 години.

Явно новият сезон на „Игри на волята“ ще бъде много слаб. Щом провали в живота като Сами Хосни и Вероника Ланчева ще участват, не предстои нищо, което да обогати аудиторията.

Източник: Crimesbg.com

---

България

55-годишната Николина Чакърдъкова опъна бръчки, сложи и нови зъби

С опънати бръчки и с нови блестящи зъби се появи в студио на Нова телевизия фолклорната певица Николина Чакърдъкова.

Това забелязаха наблюдателни зрители и коментарите в социалните мрежи не закъсняха.

55-годишната изпълнителка грееше с идеално изпънато лице, както и бели и перфектно наредени бели зъби.

---

България

МРЪСНИШКИ СНИМКИ! Жанета Осипова тегли кола на каишка

Свръхсила показа изкусителната сексбомба Жанета Осипова.

Преоблечена като зайче, плеймейтката тегли лек автомобил, като го води на каишка.

Дори и с дегизировка и огромни заешки уши, Жанета хваща мъжките погледи, тъй като от кръста надолу не залага на много дрехи.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com