Свържете се с нас

Made in BG

Мистериозен 10-м. тунел се крие зад Мадарския конник, а цяла Странджа е радиоактивна заради космически…

„Зад Мадарския конник има таен 10-метров тунел, който пази древни предания“, това сензационно твърдение обяви жепеецът лечител Георги Петков. По думите му цяла Странджа е радиоактивна заради портала към Космоса.

„Господ ми каза, че когато получа три лъча, България ще тръгне напред. Живеем във велика страна. Народът ни е беден, но ще дойде време, когато ще живее в благоденствие“, категоричен е той.

Ето какви други сензационни твърдения направи той в интервю за „Телеграф“:

– Г-н Петков, какви способности имате и откога са те? Как се появиха?

– Преди 30 години отидох на Кръстова гора с приятели. Беше сутрин. На небето видях едно римско седем като на плакат, стоя така и се затвори. Бях с бежов италиански костюм, с копринена риза. Отидохме горе на кръста.

В параклиса отдясно се наведох да се моля и изведнъж детето на моите приятели каза: „Бате Жоро, гледай какво стана, нещо се изля върху тебе!”. Първата ми мисъл беше: „Отиде ми костюмът”. Свалих си сакото и видях, че върху него имаше все едно изрисувани кръстове.

Казаха ми, че това е много хубаво, че Господ ме е благословил. На връщане към Горна Оряховица видях дъга. Като се прибрах, запалих свещ вкъщи и пушекът изрисува кръст. Разбрах, че това е голямо знамение. Оттогава Господ ми отвори пътя и започнах да помагам на хората. Бях 30-годишен.

– Получавали ли сте други знамения?

– Това през 1992 г. беше първото. После през 2013 г. получих лъч, пак беше на Кръстова гора. Тогава Господ ми каза, че когато получа три лъча, България ще тръгне напред. Втория лъч получих на Мадарския конник – на 20 юли 2015 г. Трети лъч още не съм получил. Бог ще каже кога.

– Бог е светлина, мисъл или глас?

– Бог е светлина, любов и глас. Това е.

– Как лекувате?

– Само с молитви, освен на български, и на арамейски езици, на езика на Исус Христос. Така влизам във връзка със Светия Дух. Като почна да пея и да чета, тогава слизат ангели и архангели и те изчистват всичко – и болестите, и негативната енергия, тоест магиите. Много съм силен.

– Къде става лечението?

– Според заболяването или нуждата от разваляне на магия казвам на хората къде да се срещнем – на Кръстова гора, в Арбанаси, в сливенското с. Чинтулово, в някоя църква. Аз отивам и там се моля за тях.

На Кръстова гора се моля на кръста, в Арбанаси на чудотворната икона, която е много силна. В Чинтулово има тракийско светилище, където свети Илия и свети Димитър помагат на хора с проблеми в краката, ставите, кръста. На Мадарския конник ходя да се моля за България.

– Защо се молите за България?

– На 20 юли преди 15 г. почувствах, че трябва да отида на Мадарския конник. Направих петохлебие – занесох питка от 5 части, вино, жито и плодове. Запалих дебела свещ, разлях виното – направих кръстове в четирите посоки, докато свърши, от житото също направих кръстове.

Започнах да се моля на Исус Христос и на Божията майка за прослава на България. Видях как се наредиха седем светии в бели мантии. Двама от тях сякаш ме хванаха и ме вдигнаха горе на скалата. Това беше само духът ми.

Вкараха ме в една дупка и ми показаха тунел, сигурно дълъг 10 метра. Там имаше рафтове и на тях наредени кожени свитъци с писменост. Имаше и пазители. Показаха ми жезъл и корона и ми казаха: „Трябва да знаеш, писмеността е по-важна от материалните работи”.

Аз само гледах, нищо не докоснах. Моят дух само пътуваше и гледаше. Казаха ми още, че България е велика страна. Народът живее бедно, но ще дойде време, когато ще живее в благоденствие.

Наказани сме заради богомилите, които са били горени на клада. А те са били Божии пратеници.

– С какви болежки ви търсят хората?

– Идват всякакви хора. Бог излекува едно момче от Велико Търново от левкемия. Моя племенница имаше проблеми с яйчниците, но се размина с операция и Бог й даде две красиви деца. За Господ няма неизлечими болести.

Има кармично обременяване, но когато човек вярва и се моли, и става по-добър, има помощ. Това иска Господ – любов и прошка, да станем по-добри.

– Как преценявате къде да се молите в конкретен случай?

– Хората с по-тежки болести водя на Кръстова гора, в по-леките случаи – на Чинтулово или на Арбанаси, в някоя църква, в манастира в Лясковец.

– Колко пъти е нужно да се молите, за да бъде излекуван човек?

– Господ като каже, може за един път да се излекува човек, може и за 3 пъти. Хубаво е три пъти да се ходи на Кръстова гора. Зависи от кармата на човека.

– Колко струва лечението или развалянето на магия при вас?

– Нямам цена на дарбите ми – кой каквото даде, за да си покрия разходите по пътуването. Господ казва: „Няма да имаш цена на дарбите, защото ако почнеш да злоупотребяваш с тия работи, ще ти отнема дарбите”. Едно момче дойде при мен, ходил при един известен от Варна. Взели му 400 лева и нищо не свършил. Изчистих му магия и вика: „Душата ми лети, лети”.

– Значи само с молитви помагате и за лекуване, и за разваляне на магии? Няма яйца, конци и т.н.?

– Не, не, няма такива, само с молитви чистя хората. С молитви и с песни на арамейски. Слизат ангели и слагат негативната енергия в нещо, което виждам, че е с капак, и го изгарят. Цялата негативна енергия се изгаря. По този начин вадя и болести, и магии, и бесове. Само с молитви. Мантрите, които пея, правят връзка с Бог. През 2011 г. ходих на Божи гроб.

Помолих се на гроба Господен и чух неговия глас. Каза ми нещо, което няма да забравя: „Твоето име е Симон. Сега ти отварям седмата врата – това е вратата на мъдростта и познанието.” Видях, че държи два ключа. Имам чувството, че съм живял по тия земи.

– Кои светии помагат най-много на хората?

– Най-много се моля на свети Иван Рилски. Той помага на хората, като му се моля. Благодарение на него едно дете, което не можеше да говори, проговори. Аз получавам и послания от него, които веднага предавам, като ги пиша в интернет. На 5 април 2013 г. ми даде много силно послание, което и през 2022 г. повторих.

Ще го кажа: „Това е следната моя молба и препоръка, за да пребъде моят скъп народ в благоденствие, възход и светлина. Даден ви е ключът за духовното ви начинание и благополучие. Останалото зависи от вас самите, добрата воля и ваши действия. Много е важно психическата ви настройка, това е на първо място. Мислите и действията ви да бъдат в положителна насока, за да успеете в начинанията си. Благословени сте в радост и скръб. Благословени сте във възход и падение. С нами Бог.“

– Имате ли информация какви тайни крие българската земя?

– Аз имам послание и от Бастет. Цялата Странджа е радиоактивна заради заровеното в нея светилище, което има енергийна връзка и портал към Космоса. В него има запис с цялата информация за формирането на живота и зараждането на цивилизациите.

Хората не могат да стигнат до него. Излишно е да се опитват. Мястото ще се отвори едва тогава, когато Създателят реши.

Преди 6500 г. смятаната за египетска богиня на радостта и празниците Бастет се въплътила като тракийска принцеса по днешните български земи, за да опази знанието.

Кой е той?

Георги Петков е духовен лечител от Горна Оряховица. Работи на смени в БДЖ. Твърди, че на 30 години е получил първото си знамение на Кръстова гора и усетил, че има сили да помага на хората. Заявява, че изцеления се случват, като чете молитви – на български език и на арамейски – на който е говорил и Исус Христос. Петков твърди още, че само с молитви може да разваля магии, но всъщност самото изчистване на негативните енергии извършвали ангелите, които той призовавал.

Младият мъж разказва, че пазители на древните завети на Мадарския конник му открили, че ще дойде време, когато българите ще живеят в благоденствие.

---

Made in BG

Родена през 1956 г.: Ето подробен разказ за моя живот по време на социализма, разказан стъпка по стъпка

Спомените на тази дама за времето на социализма са пълни с топлина и аромат на домашни ястия. Тя споделя, че първите й спомени включват ароматът на току-що изпечен бял хляб от магазина и вкусните сандъчета с мармалад и масло. За нея, мармаладът от шипка от този период беше твърд и изключително вкусен, а не като сегашните полутечни кашкави варианти.

Баба й често готвеше традиционни ястия като гювеч, яхния с телешко или пиле с много лук, които винаги били обгърнати от божествен аромат. Дори картофената супа, която тя припомня, била изключително вкусна. Но най-вкусната храна за нея била копривената каша с много масло и сирене.

В това време в местните пазари се продавало разнообразно месо, което хората могли да избират сами. В нейното семейство било традицията всеки петък и неделя да се яде манджа с месо, а на другия ден – постна храна.

Спомените й за сладките включват шоколад „Крава“, аерошоколад, шоколад „Кума Лиса“, бонбони „Балкан“, бонбони „Таралежки“, бонбони „Морско дъно“ и много други, които дори днес тя си спомня с удоволствие.

---

Made in BG

Богородица се яви в Черепишкия манастир

Игуменът на Черепишкия манастир „Успение Богородично“, отец Йоаникий, беше свидетел на истинско чудо в навечерието на Великден! Докато се подготвяха да пламтят огъня в камината, той забелязал нещо изключително на цепеницата, предназначена за огрев – образите на Богородица и Младенеца бяха изобразени върху нея.

Това изумително събитие беше разкрито от занаятчия Мирослав Илиев от село Зверино, който помага в манастира край река Искър. Той сподели, че  дървата за огрев бяха дарени на манастира от Цветан Язовеца от село Ребърково. След като игуменът и помощниците му нарязаха дървата, те започнаха да ги нацепват, за да ги подредят подобаващо.

Този неочакван образ на Богородица и Младенеца на цепеницата за огрев остави безмълвни всички, които бяха свидетели на това невероятно явление. Вярата и чудесата продължават да съществуват в сърцата на хората, а тази уникална история от Черепишкия манастир остава незабравима.

Докато са цепени и подреждани, никой не е обърнал внимание или забелязал
образа на Божията майка“, споделя пред вестника занаятчията Мирослав Илиев, който
при всеки удобен момент е в светата обител като ценен помощник на игумена.

Дървата едно по едно започват да се ползват за отопление на Божия храм в зимните
студове. Докато идва редът на необичайната цепеница.

„През студения период на зимата игуменът на манастира решил с тези дарени дърва
да поддържа печката в столовата на манастира. Без да обръща внимание, взема една
цепеница, завърта я, за да може да влезе в печката, и тогава вижда образа на Света
Богородица“, споделя още Илиев.

Виждайки образа на Божията майка с Младенеца, игуменът отец Йоаникий ахва. „Истинско
чудо, което идва неслучайно“, споделя пред „България Днес“ Божият служител.

Истинско въодушевление и възторг от свещената находка изпълва душите както на
монаха, така и на Мирослав Илиев, който веднага се заема с реставрацията на дървото.

На място пристига и един от най-добрите краеведи и познавачи на историята, културата
и традициите на цялото Искърско дефиле Борис Кръстев, който също се поклонява
пред чудотворния лик и го заснема.

Ясно се вижда от фотографиите как дървото е рязано с моторна резачка. Сякаш по
Божий промисъл машината е минала от горната и долната страна на Богородица и Божия
син, без да ги засегне. Истинско чудо е, че при рязането мъжете не са забелязали
сакралните образи, но въпреки това не са наранили фатално издълбаните в ствола
на дървото по необясним начин ликове.

Засегнати са единствено части от ореола на Богородица и сина Божий от двете страни.
Така става ясно, че има още две части от дървото, които са останали неоткрити,
за да се запълни целият образ на невижданата икона дърво.

„След този случай игуменът на Черепишкия манастир започва да преглежда всяко
дърво, преди да го сложи в печката. Така след около 20 дни открива втора част
от иконата“, разказва още Мирослав Илиев.

След среща с Цветан Язовеца от Ребърково станало ясно, че дървото е от вида ясенолистен
явор. След като кората паднала, Миро забелязал, че образът започва да потъмнява.
Предполага се, че дървото е много старо.

Ясенолистният явор достига 25 метра височина и е широколистно дърво с произход
Северна Америка. Видът е разпространен в много широк географски диапазон извън
родината си – чак до Австралия.

В България освен като често срещано улично и парково
дърво той може да бъде открит и в диворастящо състояние почти навсякъде.

Дървата са нарязани от Цветан Язовеца от горска местност съвсем близо до друг
манастир наблизо – Тържишкият „Св. пророк Илия“, или по-известен като Струпешки.

„По този начин едно от дърветата, което е отрязано за огрев и върху което са
открити образите, е било съвсем наблизо до нашия манастир“, сподели пред вестника
кметът на с. Старо село Сашо Костов, в чието землище попада Струпешката света
обител.

И добавя: „Това е истинско чудо и знамение, и то точно преди Великден. За мен
това е благодат, промисъл и знак към хората да се обърнат към Бог и Божията майка“.

Убеден в Божия промисъл на невижданата досега находка е също и игуменът на Струпешкия
манастир отец Цветан.

„Затова е чудо, защото е необяснимо. Показва ни, че Бог съществува“, категоричен
бе пред „България Днес“ Божият служител малко след като е извършил маслосвет в
светата обител.

Цепениците от ясенолистния явор с чудотворните изображения се реставрират от
Мирослав Илиев. След като отрязаното дърво стане готово, се очаква Врачанският
митрополит Григорий да го освети и да бъде изложено за поклонение пред миряните
вероятно в музея на манастира или в църквата.

Чудо и в Струпешката обител

Истинско чудо се случва и в Струпешкия манастир, в близките околности на който
се намира дънерът на отрязаното за огрев дърво с ликовете на Богородица и сина
Божий.

„Преди около половин година в обителта дойде жена от село Кунино до Роман. Предишната
нощ сънувала мъж на кон в небесата, който й казал да дойде в Струпешкия манастир
и да й чета молитви за здраве. Разказвайки ми за съновидението, аз й отговорих
– това е нашият закрилник свети Илия“, споделя пред вестника отец Цветан.

Жената имала здравословни проблеми и други несгоди. След като свещеникът прочел
молитва за здраве, кунинчанката почувствала облекчение на болежките. „Поредното
чудо“, категоричен е Божият служител.

---

Made in BG

Полейте доматите само веднъж с този разтвор и ще ги берете в кофи

Опитните градинари поливат доматите с млечен разтвор и те растат едри и сочни. Но в случая тайната на обилната им реколта се дължи на една съставка. Тя е богата на полезни микроелементи, които участват активно в биологичните процеси, свързани с растежа на доматите.

Става въпрос за добре познатия на всички йод, който се използва успешно за стимулиране на растежа на доматите. Освен това той ги предпазва от гъбични заболявания.

Доматите, които са подхранени с йод, съдържат достатъчно количество ценни микроелементи.

Смесете 250 гр мляко с 1 литър вода и разтворете 2 капки йод в тази течност. Необходимо е да полеете доматите само 1 път с този разтвор.

За да ги предпазите от фитофтора, пръскайте ги на всеки 2 седмици с него.

Доматите са най-популярният зеленчук, който може да се купи пресен или преработен навсякъде по света. По отношение на това дали са плодове или зеленчуци, споровете все още не стихват. Но всички експерти са съгласни, че доматите съдържат огромно количество хранителни вещества, витамини и антиоксиданти.

Въпросът как да се наторяват домати, за да се извлече максимума от всяко растение, вълнува всеки производител на зеленчуци.

Фосфорно-калиеви торове за домати

Поташните торове (с калиев карбонат) и торовете с фосфор са нещо, без което е невъзможно пълноценно подхранване на доматите. При дефицит на тези макроелементи растежът на доматите спира, започват проблеми с растежа на кореновата система, цъфтежа и образуването на плодове.

Идеалната форма на калиев тор, особено на етапа на образуване и узряване на плодовете на доматите, е калиевият сулфат. Сярата, която е част от този тор, насърчава усвояването на азота и има лек фунгициден ефект.

Не по-малко важни за торенето на доматите е и фосфорът. Той е отговорен за енергията, дишането, метаболизма, синтеза на нишестета и захари.

Напоследък водоразтворимите и течни торове добиха голяма популярност за торене на домати. Торенето на домати с такива продукти има редица неоспорими предимства. Това са отлични торове за домати, където всеки може да избере необходимото съотношение на азот, фосфор и калий. Освен това те съдържат и сяра.

Микроелементи за домати

Когато решавате как да наторявате доматите, не забравяйте за микроторовете. Листното подхранване с микроелементи често е не по-малко важно от прилагането на основни торове. Какви микроторове да закупите, за да осигурите максимална ефективност на подхранването? Тези микроторове трябва да съдържат:

– Калций за укрепване на имунитета и повишаване на устойчивостта към болести;

– Цинк за регулиране на растежа и нормализиране на усвояването на фосфора;

– Желязо за насърчаване на растежа и предотвратяване на хлороза;

– Магнезий за нормализиране на цъфтежа и образуването на яйчниците;

– Бор за подобряване на метаболизма, увеличаване на съдържанието на захар в плодовете;

– Манган за увеличаване на съдържанието на витамин С.

Има два основни начина за торене на домати с микроторове – кореново и листно. При кореново подхранване торенето се използва под корена, а методът на листно подхранване включва обработка на листата на домата.

Листно торене на домати

Трябва да обърнем внимание на факта, че листното подхранване на доматите изисква балансиран систематичен подход. Много микроелементи са здраво свързани помежду си. Например, при недостиг на бор започват проблеми с усвояването на калций. Борът се абсорбира по-добре в присъствието на молибден, а минералните соли на желязото блокират потока на фосфор. Ето защо си струва да използвате сложни, специализирани торове.

Не е достатъчно да купувате торове с микроелементи за домати, трябва да имате време да ги приложите през онези периоди, когато растението изисква специфично хранене.

Торове за разсад от домати

Подхранването на разсада от домати започва с подготовката на семената. За обработката им използваме микротор за семена. Преди пикиране не е необходимо торене, а само поливане. И няколко седмици след това растенията ще трябва да се торят. Специалистите препоръчват подхранване на разсада на доматите с комплексни листни микроторове. Този листен микротор съдържа не само микроелементи, но и биологично активни вещества. Следователно, той надеждно ще предпази разсада от стрес и заплахи.

Как да торим домати при засаждане

За по-добро вкореняване и възстановяване на повредите, добавете разтвор на комплекс за листно подхранване директно в дупката. След засаждане на разсада ще е необходимо наторяване на доматите с препарати от желязо и цинк.

Как да торим домати по време на цъфтежа

В самото начало на цъфтежа доматите отново ще трябва да бъдат наторени. Не забравяйте да добавите бор, но не използвайте борна киселина за това. Трябва ви борен тор на базата на борен моноетаноламин. Не забравяйте, че според опитни агрономи за доматите дефицитът на един грам бор е еквивалентен на загубата на килограм азот. В допълнение към бора, може да използвате тор с азот, серен диоксид и мед.

Как да торим домати за образуване на плодниците

Увеличаването на броя на плодниците (завръзите) е задача, чието успешно решение ще ви позволи да получите максимален добив. Този процес ще бъде повлиян от с течен активатор с цитокинин. Той активира образуването на плодници и пълноценен плодов пълнеж. Лекарството може да направи чудеса.

Как да торим домати по време на плододаване

Подхранването на домати по време на плододаване има смисъл при отглеждане на трапезни сортове и ръчно прибиране на реколтата. Доматите в този случай се берат, докато узреят, а времето на настъпване на техническата зрялост става критично. В този случай именно подхранването на листата с биологично активни препарати решава 5 важни задачи:

– По-ранно съзряване;

– Удължаване на периода на плододаване;

– Висококачествени плодове, високо съдържание на твърди вещества и естествени киселини;

– Най-добрият калибър на доматите (липса на домати с необичайни размери).

– Добро съхраняемост на плодовете.

Комплексен листен тор е идеален за този период, тъй като съдържа всичко необходимо – микроелементи, енергийни киселини, аминокиселини и фитохормони. Листното торене на домати на открито трябва да се извършва сутрин или вечер, а при облачно време – по всяко време. Важно е третирането да приключи най-малко три часа преди дъжд.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com