Свържете се с нас

България

Милен Цветков забравен от жените си (Снимки)

Четири години след трагичната кончина на Милен Цветков само първата му жена Дана Начева почете паметта му. Тя е майка на голямата му дъщеря Калина.

Въпреки че се развеждат преди близо 20 години, до последно остават в приятелски отношения.

Дана живее в Холандия, където има второ семейство. Тя обаче не пропусна да си спомни за покойния си съпруг и баща на дъщеря ѝ на черния за тях 19 април, когато през 2020 г. надрусаният Кристиан Николов отне живота на журналиста в брутална катастрофа на столичния бул. „Черни връх“.

Дана Начева

„Бащата, приятелят, журналистът, символът на свободата на словото. Провокатор, в постоянен стремеж да задава въпроси и да окуражава тези около него да поставят под въпрос всеки факт. Всеки, който го познаваше, би го нарекъл приятел, може би защото имаше много силно присъствие в момента, стигаше до сантиментална интимност скорострелно. Много хора ценяха неговия хумор и ирония, шегите му бяха на място и поднесени по правилния начин.

Адаптивен, с невероятен интерес към хората, за него човекът беше в центъра на неговия фокус, интерес, работа, хоби. Когато се запознахме, беше потенциал, с невероятна енергия и решителност, смелост, стремеж. Беше различен символ за всеки един – може би затова периодът на скръб беше толкова труден, всеки трябваше да намери различен начин да приеме реалността без него.

Докато приемеш, че ти липсват и добрите, и лошите аспекти, и тази липса ще бъде част от теб завинаги. Не става по-лесно нито за децата му, нито за приятелите и близките му. Да си спомним днес за невероятния му принос към нас самите, журналистиката, публицистиката в България и свободния дух. Може би един от журналистите с най-много екранно време в периода на прехода, налагащ нови формати, иновации и разчупване на статуквото.

 

Милен с втората си жена Ивета, от която има син Боян

Създал и подкрепил много талантливи, млади хора, безпрекословно. Разпознавам влиянието му в независимия дух на децата му, в стремежа ни като семейство да постигнем истинска промяна, бавно и методично – с много трудности. Нямаше една лесна минута през последните четири години. Не е лесно да се опишат борбите и терзанията. И като че ли и днес Милен дирижира усилията, които се налага да полагаме.

Днес повече от всякога имаме нужда от независими гласове въпреки трудностите и последствията. Мир на душата му. Ти си в нашите мисли, с тъга, много обич и кураж да останем в потока на истината, справедливостта, признанието и опазването на това, което остави след себе си. Нека помним! Призовавам всички, които той е докоснал, да споделят най-яркия си спомен“, написа Дана във фейсбук профила си.

С последната си половинка Милена

Примерът ѝ не бе последван от втората жена на покойния тв водещ Ивета, от която той има син Боян. Бившата масажистка и журналистът живяха щастливо на семейни начала в продължение на само две години. Тя е значително по-млада от него, а възрастовата разлика помежду им се оказала ключова причина за раздялата. Въпреки това те нямаха проблеми, свързани със споделяне на родителството, и до последния си дъх Милен бе изключително всеотдаен баща за сина си Боян, който е вече на 11 години.

Майка му се старае всячески да му подсигури възможно най-безгрижното детство. Тя избягва публичността и досега не е говорила за загубата на Цветков пред обществото.

Безмълвна за четвъртата годишнина от смъртта на журналиста остана и последната му любов Милена. Астроложката, която издаде книга, посветена на отношенията им няма и година след трагедията, отдавна спря да говори за тв водещия, с когото живееше до смъртта му. Няма обаче нищо против да се появява на малкия екран в предаването на Гала ежеседмично, за да прави нумерологични и астрологични прогнози.

Междувременно убиецът на Милен Цветков Кристиан Николов е в затвора от лятото на 2023-та. Той търпи присъда в размер на 9 години лишаване от свобода.

Retro

---

България

Андрей Арнаудов през сълзи: Обещал съм си, че ще живея дълго заради сина ми

Един от малкото случаи, когато Андрей Арнаудов застава пред камера без Иван е пред Мариан Станков Мон дьо, който успя да изтръгне и най-дълбоките чувства от душата му.

Оказва се, че вечно усмихнатия водещ и продуцент не винаги е в настроение и има много неща, които го връщат към тъжни спомени и го разстройват.

Аз нямах никакво съмнение, че ще стана популярен. Имах си точен план от малък. Винаги съм знаел, че ще се занимавам с телевизия.

Като цяло смятам, ме имам всичко, за което съм много благодарен. Живот и здраве искам да имаме още едно дете. Иска ми се да станем истински самостоятелни продуценти. Това ще рече създаване на съдържание, както стана с филма за  Гунди. Второто ми желание е да минем Калотина. Единственият ни шанс да направим нещо смислено е да изнесем продукт поне в Източна Европа.

На въпрос дали е милионер, отговори, че не знае какво точно означава това.

Изкарвали сме много пари в живота си, но не мога да спра да работя. От  телевизията големи пари не се изкарват.

Споменът за баща му предизвиква тъжна емоция и сълзи в очите му.

Ползите от Лавандулата: Природен Дар за Здравето

Обещах си, че няма да плача. Ти като имаш малко момче, ето аз сега например съм си обещал, че ще живея дълго заради сина ми. Той е едно малко момченце и ти не трябва да го оставяш, с мъка се върнаха спомените от последната вечер с баща му. Травмата от загубата му си стои.

За сина си говори с много любов, затова и е толкова силен страха му да не го изостави.

Той е много проклет, но и много енергичен, прилича си на мен. Той ни учи и двамата на търпение, с което и двамата не разполагаме в огромни количества.

Завърши с това, че все още се опитва да промени света, колкото и невъзможно да е това.

---

България

Ето какъв хищник излезе насред Ямбол

Много голям речен сом бе уловен от рибар насред град Ямбол. Късметът се усмихва на Калин Костадинов, по прякор Джака, за който това се оказва абсолютен рекорд.

От години той преследва хищните риби по река Тунджа, но чак сега успява да измъкне толкова внушителен екземпляр. Сомът се оказва дори по-дълъг от него. Пред „България Днес“ майсторът издава своята успешна тактика. Той лови на тапа, а за стръв залага едри пиявици.

„В този ден имах предчувствие, че сомовете ще бъдат активни. Пуснах си отпуска и отидох на река Тунджа в град Ямбол, на голямото съоръжение. В 8 часа сутринта вече бях на мястото, а два часа по-късно дойде и първият удар. Оказа се сомче с тегло 8,7 кг. Реших да остана през целия ден, защото рибите бяха гладни. Около 14 часа пак ме последва късметът и хванах още още една риба – около 5 кг“, разказва 37-годишният Калин.

Ползите от Лавандулата: Природен Дар за Здравето

Той не се предава и е убеден, че екшънът тепърва предстои и се оказва прав.

„Продължих да настоявам и в 16:10 ме последва най голямото братче – 27,2 кг.

Удари на обикновен монтаж с тапа, оловна тежест и отдолу кука с номерация 4/0, на която имах заложени 3 броя пиявици. Когато тръгна тапата, в първия момент не успях да разбера, че е толкова голям сом. Помислих, че е около десетина килограма, но след 10 минуни борба го вдигнах над водата и се видя голямото му туловище. След още 15 мин борба успях да уловя рекордния ми засега сом“, развълнуван е Костадинов. Рибата се оказва с дължина 165 сантиметра.

Река Тунджа се слави с високата си популация от сом. Води началото си от 2083 м н.в., в близост до връх Юрушка грамада в Стара планина над Калофер. Цялата й дължина е 390 км, от които 350 са на българска територия преди да премине в Турция. При град Одрин се влива в Марица, като е нейният най-голям приток.

Иначе от хищните риби по река Тунджа освен сом може да се улови още щука, распер, костур и кефал. Чудесни вирове за риболов и отдих сред прохладата има около град Елхово. Популярни са и позициите на ВЕЦ-а при село Устрем.

---

България

Гастарбайтери: В България е страхотно, изкарваме по 1200 лева месечно

„Тук е много хубаво. В България много ни харесва. Хората са добри, отношението към нас е добро. Работим в хотелите в „Албена, харесва ни. И времето е хубаво.“

Toва разказват гастарбайтери от Узбекистан, дошли в да работят в България чрез посреднически фирми.

„У нас в Узбекистан има една посредническа фирма, много е добра. Предлагат работа навсякъде из Европа: Германия, Полша, има и за България. И фирмата ни каза, че в България хората са добри, заплатите са добри, страната е добра, има всички условия. И така дойдохме да работим тук. Харесва ни, всичко е супер“, разказва пред Deutsche Welle Айлин, една от узбекистанките.

Тя, заедно със свои сънароднички, работят пет дни в седмицата и изкарват по 1200 лева месечно. Живеят в бунгала в „Албена“ и част от времето работят в тамошните хотели.

Ползите от Лавандулата: Природен Дар за Здравето

Всички са оставили семействата си в Узбекистан, за да припечелят малко в България.

Според публикации в медиите Узбекистан е един от най-бедните региони от бившия Съветски съюз.

Страната по територия е над четири пъти по-голяма от България, населението наброява 37 милиона души. Икономиката разчита главно на памука, Узбекистан заема трето място в света по износ на памук. Иначе в средноазиатската страна се добиват още газ, злато и мед. Но доходите са доста по-ниски от българските, твърдят новите ми познайници.

Тук човек се сеща и за още един тъжен факт, свързан с Узбекистан: по време на безредиците през 2005 година армията и полицията убиха между 400 и 600 протестиращи.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com