Свържете се с нас

България

Медицинска сестра успя да шокира света и промени медицината, след като спаси живота на едната близначка –

Сега ще ви разкажем една невероятна – от медицинска гледна точка – история. Отнася се за медицинската сестра Гейл, която работи в родилното отделение на престижна болница. Нейният изключително находчив ум и страстното й желание да съхрани живота на всяко новородено бебе, дори силно недоносено, се оказват ключови близначките Брил и Кайли да започват напълно здрави своя – вярваме – дълъг житейски път! Работата е в това, че момичетата са се родили цели 3 месеца по-рано, всяка с тегло под 1 кг! Разделили недоносените близначки в кувиози (както повеляват болничните правила в такива случаи), лекарите и сестрите започват неуморна борба за тяхното оцеляване.

Междувременно, Брил, която на пръв поглед изглежда по-силното бебе, започва все по-често да припада, а в останалото време непрекъснато плаче, при което си поема все по-трудно дъх.

Положението й става критично и лекарите губят надежда да я спасят. И тогава на отчаяната Гейл й хрумва идеята да събере близначките в един кувиоз – нещо против правилата на болницата! Резултатът е невероятен: неспирно ревящата Брил внезапно се успокоява и слага ръка на сестра си – критичната точка е премината и близначките постепенно, но сигурно се възстановяват. Причината за това божествено чудо трябва да търсим в невидимите връзки, които се установяват на ментално ниво винаги между близнаците от еднакъв или различен пол – още от момента на тяхното появяване на бял свят. И това продължава през целия им живот – доказано с безброй примери, когато те си обменят мислено информация, независимо на какво разстояние се намират помежду им. А на медицинската сестра Гейл – дълбок поклон за нейната находчивост и решителност!

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Всичко побеля, градушка като орех помля всичко в тази част от България

Градушка с големината на орех се изсипа в карловското село Горни Домлян. Стихията унищожи посевите на хората в селото. Няма данни за други щети, съобщи кметът на селото Тошо Томанов.

Градушката е била предшествана от буря и силен вятър. Продължила е около 30 минути.

„Всичко побеля. Лозята и земеделската продукция е унищожена. Има наводнени етажи от къщи, защото хората са оставили отворени прозорците на домовете си. Никой не очакваше, че ще ни удари толкова продължителна градушка“, посочи Томанов пред БНТ.

Заради лошите метеорологични условия проявите, посветени за Апостола, се отменят, предаде новини.бг.

Градушка е паднала в село Горни Домлян, става ясно от постове на хора, живущи там, пише „Подбалкански новинар“.

От снимките е видно, че ситна градушка с размери от грахово зърно до лешник е съсипала посевите в градините на горнодомлянци.

vsdfvdbfdbdfngfngnmfghm

 

1721402935 451697182 1015908393872114 2847961240746178361 n

1721402935 451765710 1015908380538782 647674902279641113 n

От картата в сайта на Агенцията за борба с градушките става ясно, че градоносният облак се е сформирал югоизточно от Карлово и се е насочил в посока Брезово, като по пътя му са били селата Ведраре, Куртово и Горни Домлян.

До края на деня се очакват още валежи, предупреждават от НИМХ в сайта си meteo.bg .

---

България

Пламна Беклемето

Нов пожар е възникнал в дере до старопланинския проход Беклемето. Най-вероятно огънят е причинен от мълния. Горят сухи треви и храсти в ниската част от южната страна на прохода, предава Plovdiv24.bg.

Към мястото са изпратени голяма част от пожарникарите, които гасиха огъня в село Отец Паисиево. Там е и директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов. С механизирана техника се правят просеки, за да не се допусне разпространението на огъня към Балкана.

Екипи на пожарната начело с началника на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ Димитър Бришимов остават в село Отец Паисиево. Днес ще се обхожда периметъра и се очаква ситуацията да бъде напълно овладяна, уточниха от РДПБЗН.

---

България

Проф. Попов тревожно: Имате ли тези симптоми, пипнал ви е летният COVID

„Изчерпа се имунитетът на хората след ваксинацията срещу COVID -19 и след боледуването. Вирусът непрекъснато мутира“.

Така проф. Георги Попов, началник на клиника по Инфекциозни болести обясни появата на COVID -19 през лятото.

„Симптомите на летния COVID -19 са лека температура – 37-38 градуса, болки в гърлото и лека кашлица. Може да има и стомашни проблеми. Все по-рядко се среща и онзи симптом за промяна на обонянието“, обясни инфекционистът.

„Ковид пак се появи, но това не е нещо изненадващо. След онези големи вълни в началото на пандемията този вирус придоби нов маниер на разпространение. Освен през есенно-зимния период, вече има втори пик и през лятото“, поясни проф. Георги Попов.

Експертът допълни, че това се дължи на два основни фактора: изчерпването на имунитета на ваксиниране и преболедуване, и на постоянната му мутация в шипчестия протеин.

За да поддържаме в оптимално ниво имунната ни система, инфекционистът сподели, че за целта трябва да се избягва стресът, повече да си почиваме, да консумираме здравословна храна и да водим здравословен начин на живот.

В заключение проф. Попов предупреди, че рано или късно вариантите на COVID-19 – „Флирт“ и „Флюке“, които в момента върлуват в САЩ и Западна Европа, ще дойдат и у нас.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com