Connect with us

България

Мартин Карбовски: Историята няма да прости на Кирил Петков

Published

on

Лекотата, с която Кирил Петков влезе в политиката е притеснителна.

Многодумието, с което до днес парира прости журналистически въпроси също са притеснителни и напомнят ранния цар и късния Цветан Цветанов.

Рефлексията на новия премиер да говори “позитивното нищо” е дори вече дразнеща.

Това, че Кирил Петков бави топката и не взима важни решения във вътрешната политика може да ни излезе през носа…

Но всичко това щеше да е простимо в първите сто дни на управлението, ако не беше Македония. На плещите на тази симпатична нова политическа звезда, повече телевизионна, отколкото политическа, повече куха, отколкото смислена – на нея се пада да загуби или да спечели Македония.

Ни повече, ни по малко.

Македония ще влезе в ЕС и това е чудесно.

Влезе ли такава каквато е, ние ще я загубим завинаги. Българинът ще плаче и ще милеее за Македония завинаги. Няма да се примирим.

Завинаги.

Кирил Петков трябва да види две неща – новините от Скопие, които са ясни – последната среща на Петков беше кратка и неуспешна – Пендаровски е доволен и леко нагъл, а българите в Македония са озадачени (меко казано) и леко тъжни.

Второто нещо, което Петков трябва да види е графитите пред офиса на политическата си партия. Графитите го наричат “предател”.

Той предател още не е. Но може да оплеска нещата с Македония.

Дали ще ги види тия знаци Петков?

Като го гледаме с какви журналистически и пиарски екипи се е заобиколил, може и да пропусне македонския проблем. А това историята няма да му го прости.

Да се хвалиш със самолетна линия до най-романтичната част на българската история е палиативна, лицемерна идея.

Дали тая идея предшества загуба на идеята за териториална или поне етническа цялост – има секунди да разберем. Или да разбереМЕ. Как е правилно да се казва? КП създава нова граматическа норма в нарушение на любимия ни български език. Дано не стане така и с Македония – нови норми, нарушение на българското.

Мартин Карбовски

Continue Reading

България

Сензационна мълва за Ружа Игнатова след смъртта на Геле пусна журналист от Нова ТВ

Published

on

Единият от популярните като Братя Галеви – Ангел Христов-Геле, който заедно с Пламен Галев напуснаха страната, след като бяха осъдени за организирана престъпна група, е влязъл в България, но малко след това е бил покосен от инфаркт. Тази новина гръмна преди дни, а от тогава мистериите около случилото се се заплитат.

Кога е влязъл Геле в България? Как е направил това? Жив ли е бил или трупът му е прекаран през границата – все въпроси без отговор.

Мнозина обаче са възмутени как така издирван с червена бюлетина на Интерпол се подвизава необезпокоявано в България.

Именно по този повод, а и не само, журналистът от Нова ТВ Благой Цицелков хвърли бомба, свързана с издирваната по цял свят криптокралица Руже Игнатова.

Благой Цицелков

„А някой сещал ли се е да провери дали Ружа Игнатова просто не си е вкъщи?“ – написа Цицелков в личния си фейсбук профил.

Continue Reading

България

Виждали ли сте го? Митко изчезна безследно преди дни, а майка му… СНИМКИ

Published

on

Издирват Димитър Светлинов Петков от Каолиново, пише GlasNews.bg. Димитър е в неизвестност от няколко дни.

Майка му е заявила пред семейни приятели, че последно е бил облечен с дънки и тениска, но може и да е с риза.

Изчезналият има татуировка отляво на врата. Не се съобщават годините на издирвания.

„Уважаеми приятели, наш семеен и голям приятел на сина ми е в неизвестност от няколко дни.

Притеснени и загрижени сме за него и затова моля, ако някой има информация за Митко, да ми пише на лични съобщения, а аз ще предам на семейството му“, това написа Стефка Димитрова в социалната мрежа Фейсбук.

В друга публикация в мрежата се отбелязва, че Димитър Петков носи очила.

Ако имате информация за местонахождението на мъжа, подайте сигнал в най-близкото Районно управление на полицията, или на спешния тел. 112.

Continue Reading

България

Майка от Пазарджик пропищя: Учители карат детето ми да си разкопчава горнището!

Published

on

Майка от Пазарджик съобщава за неуместно поведение от служители на ЕГ „Бертолт Брехт“ към дещеря й, която учи там.

По думите й в гимназията “ са карали да си разкопчава горнището, за да покаже с каква блузка е отдолу“.

„Племенницата ми преди малко се прибра от въпросното елитно училище Езиковата Гимназия. Детето са го карали да си разкопчава горнището, за да покаже с каква блузка е отдолу, и дали блузката и е натъпкана в дънките.

Аз съм родител и ще съдя до дупка ако това се случи и на моето дете! Разбирам и съм съгласна за ред, дисциплина и правилник, но това започва да преминава границите на нормалното и разумното!

Ами вие Господа от Езикова Гимназия „Бертолт Брехт“ утре може да поискате и панталоните да си разкопчаят. Потресена съм от ситуацията, която се е създала и е абсолютно недопустима!

Госпожо директор ще се обърнем и писмено към Вас и ако трябва и чрез медия, няма да позволим да скверните и разголвате децата ни, трябва да знаете до къде е границата на нормалното!„, пише разгневено Дима Алексиева.

Част от потребителите подкрепиха майката, а други посочват, че може би е имало причина за проверката.

„Аз съм учила в ПГИМ, била съм свидетел как едно прилично облечено момиче с раничка влиза в тоалетната на училището и излиза като чалга певица. За да проверят какво има под горнището на момичето, значи си е имало причина“, отбелязва Спаска Велева.

„Училището има дрескод и всички ученици са длъжни да го спазват. Разкопчавайки горнището, отдолу трябва да има тениска или риза. Няма униформа с горнище и отдолу по сутиен за да твърдите, че са я разголвали!

Ами нали като им стане топло, те сами ги свалят тези горнища и без учителска намеса. Не само във въпросното училище и не само в Пазарджик или само в България, навсякъде се следи за носенето на униформа в училище!

Друг е въпроса, че българският ученик няма респект нито към учител, нито към директор! И то благодарение на точно таковива разсъждения, като вашите!“, контрира Надежда С. blitz

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com