Свържете се с нас

България

Майстор водопроводчик посети 5 жени на 5 адреса в София, а на собственичките им прилоша от това, което направи

Задържан е рецидивист, който е извършил няколко кражби от жилища в София. Всичките му престъпления станали за по-малко от месец. Освен това наглата схема, по която крадецът е действал е изключително изпечена. Това стана ясно от информация на СДВР. По-рано днес БЛИЦ разкри на читателите си как семейство от Сандански си изпати жестоко, след като викна Уалвия да им ремонтира банята. Подлата смеха, по която столичният рецидивист е почти идентична.

Ето какво съобщиха от СДВР: „Д. П., на 39 години, е привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода от 07.11.2018 г. – до 26.11.2018 г., в условията на продължавано престъпление, е извършил следните деяния: – на 07.11.2018 г., от апартамент, находящ се в гр. София, бул., „Христо Ботев“, е отнел чужди движими вещи – дамска чанта, съдържаща лични вещи и сумата от 70 лв., както и златен пръстен, от владението на М., без нейно съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени; – на 16.11.2018 г., от апартамент, находящ се в гр. София, ж.к. „Хиподрума“, е отнел чужди движими вещи – дамска чанта, съдържаща лични вещи и сумата от 540 лв., както и мобилен телефон „Алкател“, от владението на Т., без нейно съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени; – на 21.11.2018 г., от апартамент, находящ се в гр. София, ж.к. „Овча купел“, е отнел чужди движими вещи – портфейл, съдържащ сумата от 512 лв., от владението на М., без нейно съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени; – на 25.11.2018 г., от апартамент, находящ се в гр. София, ж.к. „Красно село“, е отнел чужди движими вещи – дамска чанта, съдържаща лични вещи и сумата от 200 лв., както и мобилен телефон със зарядно устройство, от владението на В., без нейно съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени; – на 26.11.2018 г., от апартамент, находящ се в гр. София, ж.к. „Овча купел“, е отнел чужди движими вещи – малък сак, съдържащ сумата от 40 лв., от владението на И., без нейно съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени. Описаното представлява престъпление по НК.

Всички пострадали са възрастни жени, пред които П. се е представял, че е „водопроводчик“ и че следва да извърши „ремонтни дейности“ в жилищата. П. е многократно осъждан, като деянието се явява извършено в условията на опасен рецидив. Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на П. за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 30.11.2018 г., – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. СДВР и Софийска районна прокуратура призовава граждани, пострадали от кражби, извършени при сходна на описаната по-горе фактическа обстановка, незабавно да сигнализират на органите на полицията или прокуратурата!“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Извънредно: Огнен ад в квартал “Люлин“ в София ВИДЕО

Пожар е избухнал в софийския квартал „Люлин“, съобщиха очевидци в групата във Фейсбук „Люлин“. Според информацията, инцидентът е станал във вилна зона „Смърдана“ в „Люлин“ 6. 

На мястото на инцидента са пристигнали екипи на пожарната и веднага са се заели с потушаването на огъня.

Има и екипи на полицията.

Причините за пожара тепърва ще се установяват.

---

България

Всяка болка, която някой ви е причинил, ще му се върне

Всеки, който някога ви е наранявал или предавал, един ден ще се изправи пред същата болка. И това не е карма. Това е истината за човешкия живот. Ние всички страдаме.

Може би малко повече от други и изглежда нечестно, но животът ще ни накара да страдаме в онези моменти, в които най-малко очакваме.

Точно, когато всичко изглежда добре, нещо изведнъж се обърква. И тогава се обърква още нещо. И вие изпадате в отчаяние, мъка и тъга.

Най-трудното нещо в такива трудни моменти е да останете разумни и да действате рационално.

Ако причината е в друг човек, вие търсите отмъщение. Искате да му се отплатите по същия начин и да го нараните. Чакате с нетърпение разплатата, когато животът сам ще му върне същото. И когато това не се случи, вие се депресирате. Чувствате сякаш всичко е срещу вас. Но това не е така.

Животът рано или късно поставя всичко на мястото му.

И един ден, в най-лошия момент, това, което този човек е направил с вас, ще се върне при него по начин, който дори няма да разбере.

Това е прост факт, свързан с енергията. Получавате това, което инвестирате в този свят.

Наречете го съвпадение, карма, в крайна сметка човек получава това, което дава. И един ден този човек ще получи това, което заслужава – на работа, в обществото, в семейството.

И когато най-сетне се чувства толкова безпомощен и пречупен, той получава възмездието си.

Знаете ли каква е разликата между вас и него?

Личностното развитие. Лошите хора нараняват другите, защото никога не се учат от собствения си опит. И ще се държат по този начин, докато не претърпят същата болка, която са ви нанесли.

Те няма да знаят как да се справят с нея. Докато вие ще съберете парчетата и ще се преродите от пепелта.

Така че не се притеснявайте.

Не мислете, че онези, които са ви наранили, никога няма да изпитат същото. Не вярвайте, че Вселената се е обърнала срещу вас и ви се подиграва.

Просто се научете от опита, който ви дава животът.

Преживейте болката, плачете, борете се, а след това се изправете, кажете сбогом на онези, които са ви наранили с разбирането, че един ден ще изпитат същото.

---

България

Миро показа на всички къщата си-Е наистина свят да ти се завие

Впечатляващ по размери палат строят Миро и жена му Елица сред борови дървета и гледка към Витоша. Певецът вече показа няколко снимки в Инстаграм, но засега пази в тайна къде се намира къщата. Трябва да се отбележи, че гледката наистина е невероятна – в далечината се вижда телевизионната кула на Копитото и прекрасната природа на Витоша.

Негови последователи предположиха, че строежът най-вероятно е в Горна баня, но засега той не издава нищо. Миро загатна единствено: „С Ели строим и се вълнуваме. Когато е готово, ще покажем.“

От снимките се вижда, че строежът е пред завършване, а покрай него са пръснати строителни материали. Къщата ще има големи тераси, а до нея се простират високи борове. Така в бъдеще семейството ще се наслаждава на гледка, чист въздух, спокойствие и уют.

Съпругата на Миро – Ели има бизнес в Лондон – италиански ресторант, в който, по мнението на Миро, правят най-вкусните пици. Преди три години заведението дори влезе в класацията на списание ELLE за най-добрите италиански ресторанти в Лондон, пише „Галерия“.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com