Connect with us

България

Любовен хороскоп за есен 2018

Овен

(21 март – 19 април)

Ти си имал няколко човека на „радара“ ти това лято. И въпреки че си искал да имаш живот без връзка и да се наслаждаваш максимално на него, има един човек, който нямаш нищо против да видиш отново след всичко. Възползвай се от него.

Телец

(20 април – 21 май)

Подготви се да бъдеш сам още една есен. Искам да кажа какво му има още на един сезон?

Близнаци

(22 май – 21 юни)

Лятото ти не е било най-вълнуващото, щом става дума за връзки. Как може да бъде, когато умът ти не е бил фокусиран върху взаимоотношенията и среща с хората, а по-скоро върху целите на кариерата ти. Но идващата есен, ще откриеш някой, който те разбира, подкрепя те и седи зад гърба ти изцяло. Не ги изпускай, щом разбереш, че те са точните хора.

Рак

(22 юни – 22 юли)

След като лятото приключи, това ще бъде краят на твоята сексуална закачка.

Лъв

(23 юли – 22 август)

Това, което си помисли е, че проста закачка се превърна в нещо истинско, че ще продължи само през следващите няколко месеца. Но изобщо не е така. Това е много сериозно.

Дева

(23 август – 22 септември)

Действаш за двойка. Отиваш на срещи. Не се виждаш с никой друг. Може би не сте били двойка през лятото, но ако той знае какво е добро за него, той ще ви вземе за жена, преди някой друг да го направи.

Везни

(23 септември – 22 октомври)

Може би започна като секс. Може би се опита да отречеш факта, че чувствата са били там. Но и двамата усетихте това. Не се изненадвайте, когато не свършва.

Скорпион

(23 октомври – 22 ноември)

През цялото лято не си имал една постоянна закачка, но за известно време е имало някой на „радара“ ти. И когато времето е точно за вас, тогава ще се случи нещо.

Стрелец

(23 ноември – 21 декември)

Колкото и да се страхуваш от думата „любов“ и да я избягваш, това твое лятно момче има потенциал да бъде повече.

Козирог

(22 декември – 20 януари)

Веднъж женкар – завинаги женкар, независимо от сезона.

Водолей

(21 януари – 18 февруари)

За щастие вече си бил в някаква връзка, така че дори не трябва да се притесняваш за това. Всъщност си женен.

Риби

(19 февруари – 20 март)

Твоята лятна закачка беше поредица от секс за една нощ, като дори не даде номерът си веднъж. Тези хора няма да се върнат в живота ти, но внимавай от човека, който не очаква това от теб и иска да те опознае първо като човек. Колкото и да се страхуваш от взаимоотношения, този човек може да те накара да се промениш.

Източник: Actualno.com

Continue Reading

България

Бенчев: Лукойл трябва да работи или ще стане неприятно! Ще стане ли бензина 4 лева?

Цените на основните видове горива отново тръгнаха нагоре. Увеличението за изминалия месец е около 10 стотинки. 

Надявам се „Лукойл“ да намери начин да замести руската суровина с друга, така че да не се налага да спира работа. Откъде ще дойде този нефт, зависи от компанията. Вариантите са Черно море, а другият е много по-неприятен – преминаване през Босфора, това е много скъпо. Извън Черно море има повече опции, но те са много по-трудно осъществими. Рафинерията трябва да работи, в противен случай ще изпаднем в много неприятни ситуации. Ако спре, ще трябва да разчитаме на резерва, но колко е той, може да каже само държавата. Една голяма част от резерва се намира в чужбина. Горивото трябва да бъде натоварено от Унгария, Словения, Холандия, а това ще бъде кошмар. Не се очертава никаква криза с горивата на пазара. Това каза в студиото на „България сутрин“  Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

„Истинската картина за това какво ще се случи, ще имаме някъде към средата и края на октомври, когато започне отоплителният сезон и се види как стоят нещата с природния газ“, обясни Бенчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

„Няма как да стигнем 4 лева за литър бензин, може би ще минем 3, може да сме малко отгоре“, прогнозира Светослав Бенчев.

По думите му българските производствени цени са доста по-ниски от тези в чужбина. Нашите са с около 10-12 ст. по-ниски – без данъци и такси.

На въпрос има ли как държавата да се намеси, за да не се стигне до увеличаване на цените на горивата, Бенчев отговори, че страната е обложила свръхпечалбата на рафинерията и че използва парите за различни програми. Според него единственият инструмент, който има, е да намали данъците, но тя не може да го направи.

Continue Reading

Made in BG

Карта за 14 дневна почивка през 1968 г и курорта днес в 5 снимки


Снимка на картата за почивка от четвърта смяна в Сепарева баня
Таксата е била само 17 лева
Снимка от почиевн дом-мелница Никола Й. Вапцаров в София

 

Вижте още:Ето колко е струвала почивката на море в хотели с 3,2 и 1 звезди през 1986 година в следващите ни статии

Continue Reading

България

Пазите ли ги? Тази остаряла банкнота днес струва 2000 лв.

Банкнотата от 1 лев, отпечатана през 1974 година с паметника на връх Шипка на гърба й, стигна цена от 2000 лева.

Това става ясно от в платформите за безплатни обяви, съобщава „Телеграф“. Продавачът пък обяснява, че е с уникален сериен номер, който е ОУ1357271.

Еднолевката е извадена от обращение в края на 1996 г., като дотогава българските пари са били обезпечени със злато.

Интересното за старите банкноти е, че през дългогодишната история на Българската народна банка банкнотите са печатани в Русия, Германия, Англия, САЩ, както и бившите „Държавна печатница“ и Държавна печатница за ценни книжа „Дечо Стефанов“ в София. Специално левчето от 1974 година пък е отпечатано в „Гознак“, СССР.

По-старите и употребявани левчета са по 8-10 лева за брой.

Едно от условията цената на банкнотата да е по-висока е да има вид на нова и в никакъв случай да не е прегъвана.

Справка на страницата на централния трезор сочи, че към момента има в наличност 392 432 банкноти с номинал 1 лев от 1974 година, които никога не са били в обращение, тоест неизползвани. Цената й в БНБ пък е 2,40 лева за брой със ДДС.

Предприемчиви колекционери пък са се сдобили с цели пачки със стари банкноти.

Има обява, в която се предлагат 100 броя банкноти от левчето, като цената на една е 3 лева, а пачката струва 300 лева. Старите зелени двулевки пък вървят по 4 лева бройката, като продавачът уверява, че банкнотите са в перфектно състояние, неизползвани и съхранявани в трезор. Също така серийните номера са поредни.

Със стари, неизползвани банкноти, отпечатани в периода от 1951 до 2006 година, може да се сдобиете на касите на БНБ.

В списъка с наличностите има такива от 3 лева и купюра с номинал 25 лева, които струват 3,60 лева за брой с ДДС. И от двете банкноти наличностите в трезора са над 100 000 броя. Най-висока цена пък държи банкнота от 500 лева, емисия 1951 година. БНБ разполага с близо 200 000 купюри с този номинал, като цената на една е 79,20 лева с ДДС.

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com