Connect with us

България

Линейка хвърчи към дома на Георги Христов: Певецът много зле! (още подробности)

Любимият на поколения българи Георги Христов на ръба!

Любимият изпълнител на поколения българи Георги Христов ужаси приятели и фенове. Линейка хвърча към дома му преди дни, а докторите настояли за незабавното му въвеждане в спешното отделение. Причината се оказа обилен запой, който едва не убил гласовития талант, съобщава вестник “Таблоид”.

Отдавна е ясно, че Георги Христов не е сред въздържателите. Самите Катя и Здравко от Ритон подробно разказаха за алкохолните му пристъпи и изцепки по време на участието си във Вип Брадър. Този път обаче Жоро прекалил повече от обичайното.

Знае се, че Георги Христов не пипва чашка преди 19 часа вечерта. На гости обаче изненадващо му отишъл неговият приятел композиторът Мишо Желязков, който отдавна живее в Канада. Със себе си той донесъл бутилка от канадското питие “Карибу”, което е смес от уиски, кленов сироп и ром.

Георги Христов първо си направил кафе, защото още било рано за твърди питиета, но сладките приказки го отпуснали и решил да си сипе и да отпуснат душите. От дума на дума и от чашка на чашка, двамата така се отпуснали, че настанал същински ад.

Мишо и Жоро пили докъм 4 часа след полунощ като на няколко пъти се обаждали на таксита, за да си поръчват по литър скъпа водка, пише “Таблоид”. В един момент Христов не издържал. Прилошало му зверски, започнал да диша като риба на сухо, а пулсът му скочил до тавана.

Стягането в гърдите и общото му тревожно състояние накарали приятелят му да позвъни незабавно на 112. Линейката дошла веднага, а медиците настояли да закарат Георги Христов в спешното. Той обаче твърдо отказал и дори се разлютил.

Екипът медици установил аритмия от препиването и в крайна сметка поставили на певеца банка с глюкоза и витамини, за да не се обезводни от започналото повръщане.

За късмет, на следващия ден той бил съвсем добре и дори не помнел много, много от случилото се, пише “Таблоид”. Предвид възрастта си обаче, Христов ще трябва да се замисли и да намали количеството огнена вода, което ще приема занапред.

Continue Reading

България

Бенчев: Лукойл трябва да работи или ще стане неприятно! Ще стане ли бензина 4 лева?

Цените на основните видове горива отново тръгнаха нагоре. Увеличението за изминалия месец е около 10 стотинки. 

Надявам се „Лукойл“ да намери начин да замести руската суровина с друга, така че да не се налага да спира работа. Откъде ще дойде този нефт, зависи от компанията. Вариантите са Черно море, а другият е много по-неприятен – преминаване през Босфора, това е много скъпо. Извън Черно море има повече опции, но те са много по-трудно осъществими. Рафинерията трябва да работи, в противен случай ще изпаднем в много неприятни ситуации. Ако спре, ще трябва да разчитаме на резерва, но колко е той, може да каже само държавата. Една голяма част от резерва се намира в чужбина. Горивото трябва да бъде натоварено от Унгария, Словения, Холандия, а това ще бъде кошмар. Не се очертава никаква криза с горивата на пазара. Това каза в студиото на „България сутрин“  Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

„Истинската картина за това какво ще се случи, ще имаме някъде към средата и края на октомври, когато започне отоплителният сезон и се види как стоят нещата с природния газ“, обясни Бенчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

„Няма как да стигнем 4 лева за литър бензин, може би ще минем 3, може да сме малко отгоре“, прогнозира Светослав Бенчев.

По думите му българските производствени цени са доста по-ниски от тези в чужбина. Нашите са с около 10-12 ст. по-ниски – без данъци и такси.

На въпрос има ли как държавата да се намеси, за да не се стигне до увеличаване на цените на горивата, Бенчев отговори, че страната е обложила свръхпечалбата на рафинерията и че използва парите за различни програми. Според него единственият инструмент, който има, е да намали данъците, но тя не може да го направи.

Continue Reading

Made in BG

Карта за 14 дневна почивка през 1968 г и курорта днес в 5 снимки


Снимка на картата за почивка от четвърта смяна в Сепарева баня
Таксата е била само 17 лева
Снимка от почиевн дом-мелница Никола Й. Вапцаров в София

 

Вижте още:Ето колко е струвала почивката на море в хотели с 3,2 и 1 звезди през 1986 година в следващите ни статии

Continue Reading

България

Пазите ли ги? Тази остаряла банкнота днес струва 2000 лв.

Банкнотата от 1 лев, отпечатана през 1974 година с паметника на връх Шипка на гърба й, стигна цена от 2000 лева.

Това става ясно от в платформите за безплатни обяви, съобщава „Телеграф“. Продавачът пък обяснява, че е с уникален сериен номер, който е ОУ1357271.

Еднолевката е извадена от обращение в края на 1996 г., като дотогава българските пари са били обезпечени със злато.

Интересното за старите банкноти е, че през дългогодишната история на Българската народна банка банкнотите са печатани в Русия, Германия, Англия, САЩ, както и бившите „Държавна печатница“ и Държавна печатница за ценни книжа „Дечо Стефанов“ в София. Специално левчето от 1974 година пък е отпечатано в „Гознак“, СССР.

По-старите и употребявани левчета са по 8-10 лева за брой.

Едно от условията цената на банкнотата да е по-висока е да има вид на нова и в никакъв случай да не е прегъвана.

Справка на страницата на централния трезор сочи, че към момента има в наличност 392 432 банкноти с номинал 1 лев от 1974 година, които никога не са били в обращение, тоест неизползвани. Цената й в БНБ пък е 2,40 лева за брой със ДДС.

Предприемчиви колекционери пък са се сдобили с цели пачки със стари банкноти.

Има обява, в която се предлагат 100 броя банкноти от левчето, като цената на една е 3 лева, а пачката струва 300 лева. Старите зелени двулевки пък вървят по 4 лева бройката, като продавачът уверява, че банкнотите са в перфектно състояние, неизползвани и съхранявани в трезор. Също така серийните номера са поредни.

Със стари, неизползвани банкноти, отпечатани в периода от 1951 до 2006 година, може да се сдобиете на касите на БНБ.

В списъка с наличностите има такива от 3 лева и купюра с номинал 25 лева, които струват 3,60 лева за брой с ДДС. И от двете банкноти наличностите в трезора са над 100 000 броя. Най-висока цена пък държи банкнота от 500 лева, емисия 1951 година. БНБ разполага с близо 200 000 купюри с този номинал, като цената на една е 79,20 лева с ДДС.

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com