Свържете се с нас

Made in BG

Къде изчезна Гена Трайкова?

Гена Трайкова отново е сама и след раздялата с последния си приятел не ще и да чуе за мъже. Блондинката, която някога беше очарователно красива, сега изглежда като лелка от зарзаватчийница. Журналистката се е занемарила, вече не се поддържа, не се гримира и не полага каквито и да било усилия за физическата си форма, пише „Уикенд”. На кадъра, който ни попадна, бившата половинка на Венелин Петков е едва разпознаваема, изглежда напълняла и без капка грим.

Гена излетя от Би Ти Ви преди малко повече от година и се отказа от журналистиката. Днес бившата главна редакторка на новините чете лекции пред хора с различни сексуални ориентации от всякакви възрасти към столична фондация. Блондинката е част от консултативния съвет на сдружението. Трайкова видимо е качила поне 10 кг над фината си някога осанка. Докато работеше в телевизията, тя никога не се показваше без грим и стилна прическа, докато в последните месеци се носи без абсолютно никакъв макиаж и прикрива качените килограми с роби – досущ като Наталия Симеонова.

44-годишната бивша тв звезда е изпаднала в тежка депресия, защото вече нито е на екран, нито има семейство и дете. Последното най-много тежало на блондинката, която съжалявала, че заради кариерата е останала без наследници. Гена смятала, че вече е късно да дундурка бебе и се е отчаяла от живота, като не можела да намери смисъл нито в хобитата си, нито в работата си.

„Венелин Петков й съсипа живота. Тя много го обичаше и кроеше планове за семейство с него, но накрая се разделиха заради тежкия му характер, който никоя жена не може да изтърпи за по-дълго време. Това, че Николета Маданска роди от него, я съсипа. Тя съжали, че не е на нейно място, но не може да върне времето”, коментираха близки до русата амбиция, която се славела като най-голямата кариеристка още когато започнала работа в Би Ти Ви при създаването й. В името на работата и издигането си била готова на всякакви лишения, както и напълно да зачеркне личния си и любовен живот. Днес обаче съжалява за тези си стремежи и болни амбиции.

Петков и Гена Трайкова изкараха заедно малко над 5 години, като влюбеният Венелин дори предложи брак на своята колежка. Тя обаче му върна пръстена, защото искаше да се изкачва още в йерархията на телевизията, а явно си мислеше, че мъжът й е в кърпа вързан, спомнят си техни колеги. Романсът им пламна, след като започнаха да водят новинарската емисия заедно и приключи след повишението им.

Венелин и Гена се разделиха преди повече от 10 години. След разлъката Петков срещна красивата брюнетка Милена и дори призна, че е щастлив в личен план, но двамата се разделиха след няколкогодишна връзка.

Блондинката пък почти разведе женения репортер на телевизията Петър Нанев, по-млад от нея с 10 години. Нещата помежду им обаче не потръгнаха и чаровната Гена остана на сухо. След това тя имаше 4-годишна афера с доста по-младия от нея новинар Иван Георгиев, но се раздели и с него драматично.

Бившата шефка на новините в Би Ти Ви не може да се похвали с щастлив личен живот. Гена определено няма късмет в любовта. Според мълвата тя все още не може да прежали Петков и била особено огорчена, когато разбрала, че тяхната колежка Николета Маданска ще го дари с наследник, а впоследствие и с още един.

Досега никой не е завел Гена до олтара, нито пък я е дарил с дете. Журналистката продължава да търси и да не намира мъжа на живота си – този, с когото да иска да остарее заедно. Дългите години на раздели и разочарования я карат да мисли, че ще остане сама завинаги. „Сама съм по празници, сама се прибирам вечер, няма кой да ме посрещне, няма кой една добра дума да ми каже. Явно това е съдбата ми. Имам страхотна кариера, а нямам с кого да споделя живота си”, жалела се Трайкова. Приятелки я утешавали, че е още млада и хубава и ще намери истинския мъж, но всъщност прекрасно знаели, че я заблуждават и принцът на бял кон надали ще се появи.

Всъщност, тежкият характер на Венелин е спряган като причина за голяма част от разделите му с жени и най-вече с последната му половинка Николета Маданска. Както „Уикенд” писа, журналистите са се разделили скоро след раждането на малкия им син Михаил, който в края на 2022 г. ще стане на годинка. Спортната водеща не говори публично за личния си живот, но пред приятелки изтъкнала, че причина за разлъката е лютият нрав на Венелин. Петков бе отстранен от поста директор на новините в Би Ти Ви в края на 2020 г. Оттогава станал още по-сприхав и Маданска все по-трудно го издържала. Той не участвал активно и в грижите за синовете си. Николета едва се оправяла с две породени деца на възраст под 2 години. След появата на бебето Михаил тя изпаднала в следродилна депресия, а Венелин не й оказвал нужната подкрепа. Изморена от непрекъснатите претенции на мъжа си, блондинката взела решението да си събере багажа и да се изнесе при родителите си в Лозен.

Докато работеше в Би Ти Ви, Венелин Петков бе известен сред колегите си със сприхавия си характер. Той неведнъж си позволявал да обижда и унижава публично подчинените си, а крясъците му били ежедневие. След служебните оперативки по-чувствителните репортери си тръгвали със сълзи в очите, а някои от младите стажанти даже получавали паникатаки от стрес. В нюзрума на медията благославят деня, в който Венелин си е тръгнал, защото с новия шеф Антон Хекимян работата била песен. „Песен, ама чалга песен”, злъчно подмятал Петков по този повод.

Чепатият журналист бил не по-малко рязък и с бившата си екранна половинка, но сякаш с нея повече си допадали като характери и нямали чак такива големи скандали. Не е ясно дали Венелин съжалява, че не е създал семейство с Гена вместо с Николета, но със сигурност Трайкова хем съжалява, хем проклина деня, когато са се залюбили с Петков.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

Made in BG

23-годишно момче: Останах на село, отглеждането на зеленчуци е моята страст

Николай Здравков е познат на мнозина потребители на социалните мрежи. Той направо си е фейсбук звезда, особено за ловците на истинска храна. Работливото момче атрактивно представя плодовете от труда на цялото си семейство във фамилната градина, разказват от Актуално Свищов.

И всеки път обира овациите на читателите. Вероятно защото предлаганата стока е в идеално състояние, но и заради младостта си и смелостта да работи на полето, вместо да потърси по-лесен начин за изкарване на хляба.

„Останах на село, защото животът ми е тук, а отглеждането на зеленчуци е моята страст и любов. Вярвам, че можем да върнем българското производство и да не се налага да внасяме зеленчуци и плодове от други страни“, така той описва накратко причините, поради които живее и работи в русенското село Ценово, вместо да потегли за някой голям град, пише Агри.бг.

Зад Николай, който е завършил професионална гимназия с квалификация „фермер“, стои цялото семейство. За успеха на фирмата работят също така неговите родители и брат му Алекс, който е и автор на атрактивните снимки от ежедневната работа в стопанството.

„Още преди години животът ми подсказа да направя най-елементарното – собствен бизнес, за да не се разпилява семейството ни“, споделя Здравко Здравков, бащата на Николай и създател на градината, която храни всички. В началото карал децата си едва ли не насила да работят на полето, а сега те харесват този труд и сами са поели нещата в свои ръце.

Семейство Здравкови стопанисва 15 дка зеленчукова градина и 3 дка оранжерия. „С това може да се справим и това работим, за повече просто нямаме сили. Доходите от семейното стопанство ни стигат на 100%, за да се издържаме. Годишно инвестираме по 80 000 – 100 000 лева обратно в стопанството. Всяка пара, която изкарваме, се връща в бизнеса и подобряваме живота си“, разказва Здравко.

От тази година Здравкови имат газ за отопление, разширяват оранжериите, освен това са купили техника и се усъвършенстват, за да им е по-лесно, става ясно от думите му. „Няма ли реализация, значи няма успех“, убеден е бащата.

Отговорът му на въпроса ни за успешните продажби на отгледаната продукция е лаконичен – „Ние сме гъвкави, с моя акъл и с писането на Ники в социалните мрежи нещата се получиха по-лесно. Така привличаме всички хора, които искат да се хранят с чиста храна да дойдат у дома и да видят на място къде и как отглеждаме зеленчуците“. Оказва се, че клиентите, които отиват да си купят зеленчуци и плодове на място, имат възможност да влязат и в градините.

Здравко е убеден, че по пазарите всички са прекупвачи и хората трудно стигат до истинска храна. Затова семейство Здравкови са избрали да не ходят по пазарите. Те не стигат дори до областния град, защото стоката им се разпродава директно на купувачите, дошли при тях на място, и на хората, избрали да си направят поръчка през интернет. В момента от стопанството продават зеле, а след две седмици ще изкарат първите есенни салати.

„Правим по 400 пратки на седмица“, сподели още Здравко Здравков. Помощта на Ники и неговия брат в това начинание е изключително ценна. На 18 години е другият му син, има и дъщеря, която вече е семейна и дори го е направила горд дядо.

Преди да се захване със семейното стопанство Здравко е работил в селското стопанство като работник. „Испания ми отвори очите. Видях, че хората там създават сами бизнеса си и го управляват сами“, разказва главата на семейството, който има зад гърба си малък престой в южната държава.

Във фамилната зеленчукова градина се отглеждат 18 вида зеленчуци и плодове. Догодина в производствената листа ще влязат и аспержите, но като цяло опитът показва, че българите все още са консервативни към новите видове зарзават. Домати, краставици, салати, спанак, репички, чесън – за сънародниците ни това е класика.

В началото семейството е отглеждало разсад в малки количества, а сега е един от известните производители. Вече подготвят разсад от 29 сорта домати, от които българските са 15, а останалите са вносни сортове. На новите си клиенти предлагат по 3-4 сорта, а на следващата година те вече знаят какво им е най-подходящо и се връщат да си напазаруват от него.

До Нова година семейството разчита на салати, репички и спанак, домати и краставици ще има чак напролет. Тогава от новата оранжерия, чието пускане предстои, ще вадят за пазара още любими зеленчуци.

---

Made in BG

Абе, ти, момиче, не разбираш ли, че два месеца те свалям? На каква се правиш, казал той на жена си

Двамата са направили общо пет сватби 

Ернестина Шинова и Андрей Слабаков показаха през годините, че имат най-силната връзка от двойките в родния шоубизнес. Макар да продължават да спорят и даже да се карат, често и пред камери, те се обичат все така силно. Любопитен факт е, че двамата са вдигали сватба и са се вричали един в друг цели пет пъти! Историята им започва съвсем случайно, пише Ретро.

Андрей не бил обвързан и ухажвал настойчиво Шинова. Тя обаче упорито го приемала за остроумното, интелигентно присъствие в компанията, понеже била убедена, че е във връзка.

Разбрала всичко, когато на купон Андрей я дръпнал настрани и ѝ се скарал: „Абе, ти, момиче, не разбираш ли, че два месеца те свалям? На каква се правиш?!“

Ернестина не скрила изненадата си. Скоро след това двамата станали гаджета, като се разделяли и събирали два пъти, преди да се убедят, че са един за друг. Сгодили се в Бургас, където Ернестина била разпределена да играе, след като се дипломирала във ВИТИЗ през 1986 г. Андрей ѝ предложил брак с бележка, която оставил тайно на леглото в квартирата ѝ.

Първата им сватба била на 9 септември – била единствената възможна дата, почивен ден. Младите си казали „да“ в село Велика, близо до Фазаново, където живеел братът на Андрей, който е голям талант и е автор на дърворезбата в местната ритуална зала. Младоженците обаче избрали да се оженят в село Велика, защото там имало възможност сватбеният им акт да е №1. Младоженецът нямал бяла риза, но жената на брат му решила проблема, като ушила една от чаршаф.

Булката пък облякла плажна рокля и била отведена до обредния дом с каруца. Сред малцината сватбари имало и местни роми, с които предната вечер Андрей се напил жестоко на спретнатия набързо ергенски запой. Малко преди купона сватбарите вързали булката с покривки и имитирали отвличане. Андрей дал последните си 20 лева, за да я откупи, както повелява традицията. Младоженецът и брат му се погрижили за гощавката. Изпекли агне по хайдушки, което Ернестина е описвала като „месо, изпечено в мохерен пуловер“, защото братята забравили да махнат изцяло козината.

Втората сватба на Слабакови била в София и се състояла малко след първата. Събрали всичките си приятели.

Третата била организирана специално за свекървата – актрисата Кина Дашева, която е втора съпруга на Петър Слабаков. Празненството било в тесен кръг с приятели, повечето от кръга на Кина. След това младите отишли в Бериево, където си казали „да“ пред Петър Слабаков. После отскочили до Горна Оряховица, където живеел дядото на Ернестина. За него била организирана петата венчавка. Той държал да има сватбено тържество, на което, както е традицията, да връчи на любимата си внучка известна сума, която не била значителна, но пък я е събирал от сърце години наред.

---

Made in BG

Екшън на пазара в Пловдив! Англичанин се изгаври с бедна българска баба, но след миг българин го

Английски турист е бил нападнат, след като е опитал да се изгаври с възрастна жена, която продава зеленчуци на пазара в Пловдив. Това разкрива журналистът Стефан Северин, който е станал свидетел на случката. Ето какво разказва той: „Нагъл англичанин опита български ритник! Който е ходил на пазар в Пловдив, има представа за най-представителния – Четвъртък пазар.

Обикновено в подстъпите към лъскавите сергии клякат баби, дошли от близките селца: с десетина яйчица, три-четири китки магданоз, няколко връзки лук, пет шест домата биволско сърце… да изкарат някое левче. Винаги съм ги уважавал и купувал от тях. Но днес това, което видях, ме изпълни с гняв и с възхищение. Гняв, защото минава един скоклест дънков дългуч и една от бабите го кани да си купи домати. Кретенът се изви и показа на клетата старица среден пръст и взе да бълва нещо на английски.

Наоколо онемяхме, но на секундата един младок скочи и заби в клющавия задник на поданика на нейно Величество Елизабет Втора такъв шут, че бобеницата направо се прегъна! Кретенът взе да крещи: полиция ,полиция… Младокът повтори номера с шута, а наоколо хората го наградиха с аплодисменти! За такива – як български шут! Може и на други места, не само в задника!”

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com