Свържете се с нас

България

Криминален психолог заплете мистерията със Сашко и поиска педофилите да…

„Трябва да има драстични промени в законодателството. Педофилите с чисто криминално минало взимат 5-6 години присъда и обикновено излизат след 3 години за добро поведение. Това са хора, които могат да работят с деца по-късно, което е голям проблем“, това заяви криминалният психолог Тодор Тодоров относно сексуалните престъпления срещу деца и борбата срещу педофилите. 

Криминалният психолог заяви, че според Наказателния кодекс има разлика между изнасилване и блудство. Присъдите за блудство са по-малки от тези за изнасилване.

„Наказанията трябва да бъдат много по-строги и сурови. Трябва да се работи с педофилите, защото те не могат да се поправят след престоя си в затвора. Често те излизат озлобени от затвора. Проблемите са много, ние само ги констатираме, казваме колко е лошо и нищо повече“, каза още той в сутрешния блок на БНТ.

Тодор Тодоров

Тодоров смята, че педофилите са едни от най-интересните обекти за изследване от гледна точка на полиграфското изследване.

„Аз лично съм говорил с т. нар. „ловци на педофили“. Казвал съм им, че това не е начинът. Абсолютно „за“ съм тези хора да бъдат осветявани, но тези млади хора ще се превърнат в насилници рано или късно„, така криминалният психолог коментира „ловците на педофили“, които станаха известни с каузата си да оповестяват педофили публично в социалните мрежи.

„Полиграфът не разплита случаи, но можеш да разбереш дали един човек е направил нещо или не го е направил. Надявам се, когато приключат медицинските експертизи, да разберем какво се е случило със Сашко„, каза още Тодоров по повод случая с 12-годишния Александър от Перник.

Тодор Тодоров сподели, че има данни, че детето се е хранило и медицинската експертиза трябва да покаже как и с какво се е хранил Сашко. Психологът смята, че аутизмът в случая е бил в полза на детето, което бе в неизвестност цели девет дни.blitz

---

България

Големият победител Иван Рълев: Свободен съм! С Денислава бяхме заедно, но не сме един за друг

Големият победител в „Игри на волята“ Иван Рълев разкри истината за отношенията си с участничка от риалитито. Двамата с Денислава Велкова са имали кратък романс, след края на снимките край Царево.

„Може би емоцията там беше много силна и това повлия на нашите отношения, които за кратко имахме. Приключиха. Останахме си в приятелски отношения, нищо лошо нямаме, но не сме един за друг“, коментира Рълев в предаването „Събуди се“ по Нова Тв.

В предаването атлетът имаше много емоционална среща и с бившата си приятелка – Йоанна. Тогава девойката бе категорична, че ще изяснят отношенията си след края на сезона. По всичко личи, че двамата не са успели да изгладят различията си и не са се събрали.

„В момента нямам човек до себе си. Изключително фокусиран съм върху работата, която развивам и бизнеса си.

Не остава време за това. Ако имам човек искам да се раздавам на максимум за него и не смятам, че в момента е времето да имам сериозни отношения с някой, защото връзката няма да е пълноценна и няма да мога да дам това, което мога“, допълва шампионът.

Веднага след излизането си от формата Рълев започва да работи в своята нова лаборатория и споделя, че от тогава до сега няма почивен ден. Той разкрива, че инвестицията за лабораторията не е от наградата, а е купил всичко нужно с подкрепата на своите родители. На финала той дори посвети победата на баща си и сподели, че е много щастлив, че е накарал родителя си да се гордее с него.

---

България

След като спечели 100 бона Иван Рълев скъсал с гаджето преди 3 дни

Победителят в Игри на волята Иван Рълев е имал бурна връзка с другата участничка в продукцията Денислава, но двамата са се скарали до преди дни. Това признава самият той в интервю, видя NEWS2.

„Двамата с Дени сме силни характери и отношенията ни са доста бурни.

Преди два-три дни се скарахме и не знам как ще продължат отношенията ни натам“, призна Рълев.

Той също така каза, че два остри камъка брашно не мелят.

Официалното признание за връзката му с Денислава показва, че очевидно нещата с бившата приятелка на Рълев Йоанна са останали в сферата на приятелството.

От друга страна, наскоро Денислава, попитана за отношенията й с мъжете в Игри на волята, сложи знак „хикс“ не само на Мастагарков и Мартин, но и на Рълев.

Денислава каза, че към момента няма мъж до нея и иска да е сама.

---

България

Милионери: Служители в завод прибраха 11 млн. евро с хитра схема

В рамките на година група крадци успява да отмъкне благородни метали като злато и сребро на стойност най-малко 11 милиона евро.

Това се е случвало от медодобивен завод в Хамбург, според разследванията – в периода февруари 2020 г. – януари 2021 г., разказва германското издание „Билд“.

Прокуратурата на Хамбург е повдигнала обвинения срещу петима души – на възраст между 33 и 50 години, за сериозни групови и търговски кражби. Друг заподозрян е обвинен в помагачество и съучастие в тежки групови кражби.

Твърди се, че обвиняемите са откраднали около 5000 килограма – „междинни“ и странични „продукти“, съдържащи благородни метали на обща стойност около 11 милиона евро от помещенията на компанията. След това са ги препродавали.

Откраднатите стоки са т. нар. „сурово сребро“. Остатъците от необработено сребро се създават по време на процесите на рециклиране и обработка на метали.

Твърди се, че крадците са изпращали част от плячката си на металообработващи компании в Турция. Те използвали крипто клетъчни телефони за вътрешна комуникация.

Кои са крадците милионери?

Твърди се, че в схемата са участвали бивши и настоящи служители на завода, както и доставчици на услуги, които са имали достъп до помещенията му.

Полицаи под прикритие се натъкнали на група от поне единадесет заподозрени. Разследващите идентифицирали 36-годишният Махмут С. от Фреденбек в Долна Саксония като ръководител на бандата.

В хода на разследването са конфискувани три луксозни автомобила. Делото започва на 12 декември в Окръжния съд на Хамбург.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com