Свържете се с нас

България

Килърите на Алексей Петров се възползвали от примката на Меркурий

Имат ли влияние планетите върху живота ни. Тази мистерия става все по-актуална, особено в периодите на ретрограден Меркурий. Така се нарича времето, в което първата планета от Слънчевата система тръгва на обратно по хоризонта. Тогава чисто статистически стават повече или по-зрелищни скандали, катастрофи, престъпления и технически сривове.

Сега периодът обхваща дните между 23 август и 15 септември. Около десет дни преди това обаче се наблюдава астроявление, известно като Примката (Сянката) на Меркурий. При него планетата забавя своя ход на видимото си движение, скоро замръзва в една точка, за да тръгне на обратно.

Всичко това е една зрителна илюзия, свързана с орбитата на Меркурий. Според астрологията обаче този процес ретранслира към планетата ни невидими импулси, защото действал законът „Каквото на небето, това и на земята“.

Именно Меркуриевата сянка се счита за отговорна (създавала добра почва) за успешни атентати и покушенията. У нас тази теория получи потвърждение с покушението срещу бизнесмена Алексей Петров на 16 август, пише „Телеграф“.

Чисто статистически у нас доста от събитията, творящи хаос в последните поне 10 г. – показни разстрели, технически сривове, банкови и инкасо обири, също се случват в такава звездна конюнктура, която сякаш закриля всяка незаконна дейност.

Връщайки лентата назад, не можем да не отбележим, че атентатът на летище Сарафово през 2012 година настъпи именно в навечерието на ретрограден Меркурий.

През лятото на 2013 година той пак тръгна на обратно, а у нас бе инспирирана атака срещу финансовия сектор, довела до срива на считаната за най-стабилна банка КТБ. В средата на юли 2019 г. стана ясно, че от масивите на НАП са задигнати личните данни на над 6 милиона физически лица. А тогава целият месец Меркурий бе ретрограден. Въобще примерите са безчет.

Другият неприятен ефект на ретроградния Меркурий е хаос, задръствания, стачки, раздори в лични и работни отношения и повече инциденти с транспортни средства. Не на последно място и децата стават по-уязвими от инциденти и забъркване в житейски каши.

Сега първата планета плува в астрологичния знак Дева. Според астролозите това влошава партньорствата и активира онази част от зодиакалния кръг, където се проектира здравето и работата, на много места ще изплуват стари проблеми.

Според западната астрология планетата дирижира всички човешки дейности, изискващи бърз обмен на информация, аналитичност, правилна преценка. Всичко това в един миг става нестабилно, щом планетата мине ретроградна фаза.

Митология

В древността този планетарен фактор е бил олицетворен с бога с летящите сандали Хермес.

Той се е смятал за посредник между света на боговете Олимп и света на хората. Според митологията летящият свръхчовек закрилял търговците, но и всяка незаконна дейност, в случая крадците.

Тези дни Хермес може да ни извади от зоната на комфорт и равновесие, а начините са наистина много. Дежурно най-потърпевшите зодии са онези, управлявани от първата планета – Близнаци и Дева.

Ползи

Ретроградният Меркурий обаче си има и добра страна – може да върне стара любов в живота ни или приятели и съученици, които не сме виждали от години. Другото голямо предимство е, че създава благоприятни условия за ревизии (житейски и фирмени), ремонти и рефинансиране на кредити, при това успешно за потребителя. В работата старите проекти ще дават повече резултат от новите.

Иначе по правило до първия учебен ден през септември не се предприема нищо ново, не се подписват договори и не се правят много скъпи покупки на нови имоти, техника и превозни средства.

---

България

Големият победител Иван Рълев: Свободен съм! С Денислава бяхме заедно, но не сме един за друг

Големият победител в „Игри на волята“ Иван Рълев разкри истината за отношенията си с участничка от риалитито. Двамата с Денислава Велкова са имали кратък романс, след края на снимките край Царево.

„Може би емоцията там беше много силна и това повлия на нашите отношения, които за кратко имахме. Приключиха. Останахме си в приятелски отношения, нищо лошо нямаме, но не сме един за друг“, коментира Рълев в предаването „Събуди се“ по Нова Тв.

В предаването атлетът имаше много емоционална среща и с бившата си приятелка – Йоанна. Тогава девойката бе категорична, че ще изяснят отношенията си след края на сезона. По всичко личи, че двамата не са успели да изгладят различията си и не са се събрали.

„В момента нямам човек до себе си. Изключително фокусиран съм върху работата, която развивам и бизнеса си.

Не остава време за това. Ако имам човек искам да се раздавам на максимум за него и не смятам, че в момента е времето да имам сериозни отношения с някой, защото връзката няма да е пълноценна и няма да мога да дам това, което мога“, допълва шампионът.

Веднага след излизането си от формата Рълев започва да работи в своята нова лаборатория и споделя, че от тогава до сега няма почивен ден. Той разкрива, че инвестицията за лабораторията не е от наградата, а е купил всичко нужно с подкрепата на своите родители. На финала той дори посвети победата на баща си и сподели, че е много щастлив, че е накарал родителя си да се гордее с него.

---

България

След като спечели 100 бона Иван Рълев скъсал с гаджето преди 3 дни

Победителят в Игри на волята Иван Рълев е имал бурна връзка с другата участничка в продукцията Денислава, но двамата са се скарали до преди дни. Това признава самият той в интервю, видя NEWS2.

„Двамата с Дени сме силни характери и отношенията ни са доста бурни.

Преди два-три дни се скарахме и не знам как ще продължат отношенията ни натам“, призна Рълев.

Той също така каза, че два остри камъка брашно не мелят.

Официалното признание за връзката му с Денислава показва, че очевидно нещата с бившата приятелка на Рълев Йоанна са останали в сферата на приятелството.

От друга страна, наскоро Денислава, попитана за отношенията й с мъжете в Игри на волята, сложи знак „хикс“ не само на Мастагарков и Мартин, но и на Рълев.

Денислава каза, че към момента няма мъж до нея и иска да е сама.

---

България

Милионери: Служители в завод прибраха 11 млн. евро с хитра схема

В рамките на година група крадци успява да отмъкне благородни метали като злато и сребро на стойност най-малко 11 милиона евро.

Това се е случвало от медодобивен завод в Хамбург, според разследванията – в периода февруари 2020 г. – януари 2021 г., разказва германското издание „Билд“.

Прокуратурата на Хамбург е повдигнала обвинения срещу петима души – на възраст между 33 и 50 години, за сериозни групови и търговски кражби. Друг заподозрян е обвинен в помагачество и съучастие в тежки групови кражби.

Твърди се, че обвиняемите са откраднали около 5000 килограма – „междинни“ и странични „продукти“, съдържащи благородни метали на обща стойност около 11 милиона евро от помещенията на компанията. След това са ги препродавали.

Откраднатите стоки са т. нар. „сурово сребро“. Остатъците от необработено сребро се създават по време на процесите на рециклиране и обработка на метали.

Твърди се, че крадците са изпращали част от плячката си на металообработващи компании в Турция. Те използвали крипто клетъчни телефони за вътрешна комуникация.

Кои са крадците милионери?

Твърди се, че в схемата са участвали бивши и настоящи служители на завода, както и доставчици на услуги, които са имали достъп до помещенията му.

Полицаи под прикритие се натъкнали на група от поне единадесет заподозрени. Разследващите идентифицирали 36-годишният Махмут С. от Фреденбек в Долна Саксония като ръководител на бандата.

В хода на разследването са конфискувани три луксозни автомобила. Делото започва на 12 декември в Окръжния съд на Хамбург.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com